Пресделник: София Мийтингс

Среща с Мира Сталева
Обновена: 11 мар 2014 10:12 | 11 мар 2014 10:12, Петя Славова
0
Пресделник: София Мийтингс
Снимка: София Филм Фест

На специална пресконферен­ция в зала МАТТИ`Д, Мира Ста­лева (София Филм Фест) и Камен Балкански (бюро „Медия“) пред­ставиха платформата „София Мийтингс”, която съществува от 2004 г., и в която са участвали всички български заглавия.

От­делните сесии включват пийчинг и скрийнинг. Предвидени са и об­разователни събития – уъркшопи, лекции и семинари. Един от ак­центите е срещата с Мартин Кисе­лов на 13 март, четвъртък от 17 ч. в Гранд Хотел „София” за начина, по който се пише за кино.

Друг акцент в „София Мий­тингс” тази година е разговора за 3D кино с продуцентите Ервин Шмид и Александър Роднянски, предшествано от прожекцията на филма „Катедрали на културата”, на 15 март в Дома на киното.

От 1 януари 2014 г. влезе в дейст­вие програмата „Криейтив Юръп” с две подпрограми „Култура” и „Ме­дия”. Бюджетът на програмата до 2020 г. е един милиард четиристо­тин и шейсет милиона евро.

Камен Балкански отбеляза, че бюджетът през тази година е с 9% по-голям. Проучва се възможност­та Програмата да гарантира банко­ви заеми за изработката на филми.

32 от филмите, включени в Со­фия Филм Фест, са подкрепени от програма „Медия”, която е един от основните партньори на фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари