Депутатът от гей партито бягал по улука, с кървави ръце и екстази в чантата

Той отрича да е взимал наркотици, предложил да го тестват
3 дек 2020 09:06,
276
Депутатът от гей партито бягал по улука, с кървави ръце и екстази в чантата
Снимка: БГНЕС

Йожеф Сайер, унгарският евродепутат, заловен на оргия в Брюксел, се е спуснал с кървави ръце по водосточна тръба, за да избяга от полицията. Властите обявиха, че на партито с около 25 мъже е имало още двама души с дипломатически имунитет, чиито имена обаче не са разкрити, съобщи Ройтерс.

59-годишният Сайер, който е от партията "Фидес" на унгарския премиер Виктор Орбан, е подал изненадващо оставка от Европарламента и политиката още в неделя, а за скандала се разбра във вторник.

Още по темата

Апартаментът, в който се е провел купонът, се намирал на горния етаж над затворен гей бар на улица "Стенстрад", близо до централния площад на Брюксел. Той бил щурмуван от белгийската полиция в петък след сигнал от съседи за силен шум и възможно нарушаване на правилата срещу разпространение на COVID-19 в града.

За да се измъкне, Сайер пробвал да избяга по тръбата на улука, но случаен човек издал на полицаите, че е видял мъж да напуска събирането на първия етаж на сграда по необичаен начин. Малко по-късно полицаите залавят беглеца, който бил с окървавени ръце според прокуратурата и най-вероятно се е наранил, докато бягал. В раницата му били открити наркотици, а самият той не успял да представи документ за самоличност.

Придружили го до мястото, на което живее, където се идентифицирал като S. J., роден през 1961 г. Показал дипломатически паспорт, допълват от прокуратурата.

Политикът, който от 2004 г. ръководи делегацията на "Фидес" в Европарламента, обяви, че е бил на партито, и се извини, но заяви, че намерените наркотици (екстази) не били негови.

"Не съм използвал наркотици, предложих на полицията на място да ми бъде направен официален тест, но те не пожелаха", коментира Сайер.

Първоначално евродепутатът обяснил оставката си с нарастващото психическо напрежение, което усещал от ежедневната политическа борба.

"Това бе безотговорно от моя страна", заяви той и изрази готовност да плати дължимата глоба.

Йожеф Сайер е един от авторите на спорната конституция на Унгария от 2010 г., която беше критикувана от борци за човешки права с аргумента, че създава зловредна среда за представителите на ЛГБТ общността. Правителството на Виктор Орбан, което е остър противник на хомосексуализма, иска да забрани на еднополови двойки да осиновяват деца.

Провинилият се евродепутат е женен за видна унгарска адвокатка и съдия, а двамата имат дъщеря. Той четири пъти е бил депутат в унгарския парламент, а още 4 - в Европарламента.

Други двама души, на възраст 43 и 33 години, които поискали дипломатически имунитет, били открити на партито сред многото мъже.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За този важи приказката веднъж на бан цял живот пед раст . Само дето едва ли е било само веднъж а най - вероятно системно.
154
0
 
5
 
! Отговори
Max преди 3 години
Закриваиииййй тоя безмислен парламент в Брюксел!Бюрокрация,пълна с такива като тоя,които взимат огромни заплати и нищо не вършат.Само като се сетя,че хора като бареков са били там......
153
6
 
1
 
! Отговори
Observer преди 3 години
Устроили му били клопка Той самият и шефът му Орбан са една клопка за Европа!Какво още трябва са се случи за да ви светне в *** тикви?
152
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В чуждия печат е публикувана и версията, че му е устроена клопка, като той не е знаел на какво парти го канят. Обвиненията са срещу немските служби, а причината е тъкмо неговото и на Унгария противопоставяне на ге-ското законодателство.По отношение на белгийските закони той е виновен само, че е нарушил карантината и е отишъл на сбирка на повече хора и трябва да плати неголяма глоба.
151
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все по-смешно ставаше доксто чета статията, а най-забавната част беше за жена му, видната адвокатка, и двете дъщери.
150
5
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Депутатът не е виновен.*** са го хванали, той много се е съпротивлявал, но те са били силни и са успели да го набучат на члена на другия.Това е истината.
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко с знае кой къв е,и там и тук ,но се траят защото е ЕС не е забранени ни *** ни гейове ,свобода бря но и големи заплати
148
6
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Джамбазки бил ли е на партито?? Защо мълчите?? Той ли е другия евродепутат в оргията?
147
6
 
10
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Болката по ръцете ще мине. Срамът ще остане.Срамът от ситуацията, в която се е вкарал. Но все пак е от ФИДЕС. Там не блестят с интелект.
146
1
 
4
 
! Отговори
сс преди 3 години
Сигурни ли са че е бил с кървави ръце, по скоро е бил с кафеникави ръце...с малко кръв къде ли е бъркал с тях???
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвам ви тука има завера с Елена Йончева. Изпяла ги е тез хубави хора:))))))))))))))))) За пет пари чудеса прави.
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kka e Има черни овце, но скоро ще започнат да ги махата ... ама не се знае по кой начин ...
143
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че и в консервативните партии може да се намери някой и друг гей, и той веднага лъсва като в$шка на чело !При либералните партии няма такъв проблем, защото там гейовете са естествен фон....
142
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
на партито с около 25 мъже е имало още двама души с дипломатически имунитетнаш радан този път оттърва кожата.ама кой знае, утре и неговото име може да излезе наяве, голяма е вероятността да е един от тези двамата.
141
7
 
16
 
! Отговори
На косъм преди 3 години
Първи по водосточната тръба се е спуснал Джамбазки, успял е да се измъкне...
140
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орбанска работа.Уж против хомосексуалистите, уж против мигрантите.А дават пари на мигранти да им цепят задниците.
139
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Орбан депутатите му се изложиха яко :)))А той се прави на моралист, а ?!
138
6
 
13
 
! Отговори
И тоя е поредния преди 3 години
Тоя от партията на "евроскептика" орбан, при нас евроскептик примерно е нежното Ачо дето не е ходило в казарма и хвърля пиратки по хората. Друг евроскептик е болен лидеров, а.к.а. бялата златка а.к.а. напукан на бяло 24/7. Ей такива таланти само. Иначе лялят за *** ценности. И се думкат отзад.
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 147Какво общо имат твооите сънародници бе бузлуджански пеедер?Какво сме си получили?
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извод от цялата история. На хора с такава брада е трудно да имаш доверие.