На 60-годишна възраст почина Анди Флечър от "Депеш мод"

Twitter: Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга
Обновена: 26 май 2022 23:34 | 26 май 2022 23:15, Анисия Иванова
75
На 60-годишна възраст почина Анди Флечър от "Депеш мод"
Снимка: БГНЕС

Андрю Флечър, клавирист и основател на британската електронна група „Депеш мод“, почина на 60-годишна възраст.

Съобщението излезе в Twitter. В него се казва: „Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството и групата.

Флач имаше златно сърце и беше винаги до приятелите си, когато имат нужда да споделят нещо, да се посмеят добре или да пийнат студена бира. Сърцата ни са със семейството му и ви молим да запазите спомена за него в мислите си и да уважите скръбта на близките му в този момент".

По време на кариерата си е известен най-вече с псевдонима „Флетч”. Той е роден през 1961 г. в Нотингам, но се премества в Базилдън, където в края на 70-те години създава групата Composition Of Sound, заедно с Мартин Гор и Винс Кларк. С привличането на певеца Дейв Гахан те променят името си на „Депеш мод”, а групата се радва на хитове, сред които New Life и Just Can't Get Enough.

Групата е аснована в град Базилдън през 1980 г. Наименувана е на френското модно списание Dépêche mode. Нейният стил отначало е ню уейв (new wave) с елементи на ню романтик (new romantic), а през 1990-те години са окачествявани като алтернативна рок група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Депеш модАндрю Флечър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Белото не прощава
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"половин година при 80 годишната си баба. Дали юрода не и тегли по една паламарка. То дъртата на кого да се оплаче" - не брат, няма нужда да го правя. Работя 4/4 работните дни ги прекарвам на село (6 месеца), а другата половина от годината съм в София и си прекарвам времето в тиндъра и фитнеса. Успех в живота братчето!
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"..ще се радва на тишината. RIP!" - много хубаво изказване! Веднъж слушах интервю с внука на Йордан Радичков. Внучето разказа, че веднъж попитали Радичков: "ако имаш 5 минути ефир и ти дадем да направиш обръщение пред целия свят какво би им казал" на което Радичков им отговорил, че би се усмихнал и че би помълчал дружно със зрителите. Мир на праха му на Андрейката, а на теб много успехи в живота!
10
8
 
5
 
! Отговори
Пешо змея преди 1 година
Един зевзек по - долу в коментар казва че прекарва половин година при 80 годишната си баба. Дали юрода не и тегли по една паламарка. То дъртата на кого да се оплаче
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какъв Андрюша бе путинист долен. Човека се казва Анди. Лека му пръст" - леко да не се задавиш от злоба. Андрю си е Андрю. Злобата е една от най-лесно манипулируемите емоции в човека. Научи се да приемаш и обичаш света такъв какъвто е вместо да делиш хората. Няма зло, няма добро, само вечен танц на светлини и сенки. Обожавам и Путин, и Байдън, и Кирчо, и ШиДжипин, и Джонсън, и Шолц, и Зеленски. Признавам им театъра определено знаят как да придават вкус на живота. Създатели на реалности.
8
3
 
27
 
! Отговори
x преди 1 година
Ще си пусна Question of time и Еverything Counts в негова чест.
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Смъртта е част от живота, както раждането... понякога не го очакваме, но за там ред няма." - мдам... На мен много ми харесва как обществата, в които се изповядва религиозен живот се мисли често за отвъдния свят и как това кара хората да обръщат внимание на най-важните неща в живота - родителите и възрастните хора. Аз напоследък започнах да прекарвам по половин година при 80 годишната ми баба. Времето прекарано с нея е като портал към вечността. Смъртта е съзидател на живота.
6
2
 
30
 
! Отговори
АНАКОНДА преди 1 година
БОГ да го прости МИР на ДУШАТА му
5
3
 
46
 
! Отговори
eve1 преди 1 година
Депеш Мод,групата с която израснах,любимата ми музика!Дълбок поклон,Анди!
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...ще се радва на тишината. RIP!
3
5
 
22
 
! Отговори
Мрак Смърт Гроб преди 1 година
За съжаление само който не се е родил той не е умрял... Всички ние сме жертви и рано или късно всички ще умрем и завършваме пътя си в гроба!...
2
23
 
28
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Сбогом,Андрюша! Благодаря за групата на моите млади години. И ти като Майка ми си отиде твърде млад. Благодаря ти,че те имаше,Андрюша! Лека ти пръст!
1
13
 
19
 
! Отговори
Кофти тръпка преди 1 година
Смъртта е част от живота, както раждането. Чак да се шокираш... понякога не го очакваме, но за там ред няма. Живота трябва да продължи, колкото и да е трудно понякога.