СГС отложи делото срещу Любомир Павлов и Васил Пиралков за 21 февруари

Съдът изиска от прокуратурата да представи на съда всичките събрани до момента доказателства - документи, иззети от банката, както и проведените до момента разпити на свидетели
16 фев 2005 13:21,

Състав на Софийски градски съд (СГС) днес отложи за 21 февруари делото по искането за временно отстраняване от длъжност на Любомир Павлов и Васил Пиралков, съобщи БТА.

Делото беше отложено, тъй като съдът изиска от прокуратурата да представи на съда всичките събрани до момента доказателства - документи, иззети от банката, както и проведените до момента разпити на свидетели.

Срещу председателя на Надзорния съвет на Общинска банка Любомир Павлов и председателя на Управителния съвет на банката Васил Пиралков има повдигнати обвинения по чл. 282 - за нарушение на служебните задължения.

В началото на месеца Пиралков беше отстранен от СГС, но по-късно състав на Софийски апелативен съд го възстанови на длъжността с мотива, че искането за отстраняването е и за Павлов, който не присъстваше на първото заседание в съдебната зала, тъй като беше в "Пирогов" на лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание