SMS от общината при бедствия в София?

Идеята ще бъде обсъдена на Съвета по сигурността
28 сеп 2010 19:45,
24
SMS от общината при бедствия в София?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Общината да уведомява столичани с SMS-и и с единни съобщения по всички електронни медии, когато възникне криза или бедствие.

Това е една от мерките, които предвижда Столичната община при създадена кризисна обстановка.

Съобщението ще съдържа информация за кризисната ситуация с няколко мерки, които гражданите трябва да предприемат, за да се защитят, съобщи Ангел Джамбазки – председател на комисията по обществен ред и сигурност на Столичния общински съвет.

Предложението ще бъде обсъдено на предстоящия Съвет по сигурността, който ще бъде свикан от кмета на София.

В момента учениците нямат практическо обучение за реакции при бедствия и аварии, коментира главният експерт Валери Васев.

Той предлага да се изготвят промени в законодателството, с които да се изиска провеждането на обучения в края на всеки срок на учениците от началния и средния курс, както и годишни лагери по подготовка за защита при бедствия за завършващите средно образование.

3,76 милиона лева ще са необходими за следващата година само за противопожарните мерки, които трябва да се направят в столичните общински училища, каза още експертът.

Все още не са осигурени и един милион лева, предвидени от държавата за почистването на коритото на река Искър.

Той припомни, че последното чистене на участъци от реката е през 2008 година от общината, след като е взето разрешение от областната управа, тъй като речното корито е държавна собственост.

По думите на Васев в момента има две системи за ранно предупреждение на населението. Едната е на НЕК – по поречието на река Искър, но тя не е приобщена към общинската система за ранно предупреждение.

Сега за извеждането на жителите на пострадала при бедствие или авария зона на столицата могат да се ползват 687 автобуса на Столичния автотранспорт.

Според Васев броят на възможните за използване коли трябва да се увеличи. Необходимо е и да се изготви оценка на състоянието на деветте изхода на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: SMSСтолична община
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
kiki преди 13 години
selqn4e tova e za6toto kato doidete tuka v Sofiq i jiveete po 15 4oveka v edna kvartira i naguvate hlqb i kremvir6i i kutate parici i posle se po4va takova uporstvo 4e nqma kak da ne se izdignete 4e to ina4e 6te e sme6no tolko p.... ste *** puk da ne stanete ne6to mai vie ste mur6ite!!!!!!!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
kiki преди 13 години
hahahha:)))))00
21
0
 
1
 
! Отговори
гергана преди 13 години
И как ще разберат на кои номера да пращат смс-и? По адресна регистрация ли или какво ????
20
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 13 години
ТъпанарИя. Някой пак ще гепи едни пари...
19
0
 
0
 
! Отговори
лудия преди 13 години
и домоупрашителите също трябва
18
0
 
4
 
! Отговори
anon преди 13 години
te sms-ite po nowa godina ne mogat da obrabotiat... shte mi izprashtat sms-i kogato wsichki shte se opitat da goworiat ili da izpratiat sms-i... horata sa go izmislili otdawna- wika mu se "am radio" i e dokazano durakoustoichiw mehanizym za ednostranna komunikacia pri bedstwia...
17
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Оказа се че глупостта из политическите кръгове е много заразна и епидемията добива обезпокоителни размери: министър Тотю предложи *** от бл.20 в Ямбол да наемат квартири в български семейства, а сега и това - оповестяване с SMS- и и(или) мейли при бедствие. ОК, обаче при такова нещо мобилните оператори спират, а интернета ще е прекъснат. Тогава - какъв е смисъла, освен пак "да се 'земат нек'ви пари" от нек'ви подходящи хора за нещо което няма как да работи по предназначение?!
16
2
 
7
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
И представяте ли си - градът ви се тресе от 5-6 по Рихтер (не дай си Боже), а вие ще седите с телефона в ръка и ще четете "мили" sms от общината. Ужас!
15
2
 
4
 
! Отговори
Мърша преди 13 години
Нормално е 5 млн. неграмотни българи от неградски произход, 1 млн *** и още 1 милион турци да избират себеподобни на ръководни постове. Нали сме демокрация.
14
3
 
6
 
! Отговори
Комуникатор преди 13 години
Селяните пак завиждат. Повечето *** са си накупили телефони за по 500-800 лв. обаче ги използват основно да ги слагат на масата в селската пивница. Много рядко им звънят телефоните защото още имат навика да си крещят през дуварите.
13
3
 
2
 
! Отговори
Меценат преди 13 години
На вас селяните SMS ще ви изпраща някой от 10-те човека, с които сте се запознали през целия си живот.
12
2
 
4
 
! Отговори
селянин преди 13 години
МНого са ми интересни селяните отиват в София стават началници кметове президенти и големи граждани Софиянци ***!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама всеки софиянец ли,беее:) Леле,голямо дрънкане ще падне:) И как ще стане това,много ми е интересно да прочета,щото е ясно,че няма да чуя:) Искам пример!
10
4
 
3
 
! Отговори
прост Селянин преди 13 години
Общината да уведомява столичани с SMS...А на нас ***,кой ще ни изпраща...пак се уредиха баш гражданите...
9
1
 
4
 
! Отговори
555 преди 13 години
напълно сериозно ако вярваш че тия отНСО ще започнат да спазват правилата за движение и народните ни избраннци ще спрат да ползват служебните коли за лични нужди в почивните дни/не че те имат работни/невиждам причина да не повярваш и в това
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това сериозно ли????
7
1
 
3
 
! Отговори
555 преди 13 години
Това не е бедствие това е нещо повече и още не са измислили как да стане дали да информират само тези които са в неговата посока или на национално ниво за да може и тези които не са излезли от вкъщи да избягват излизането от съображения за собствената сигурност./Просто не се знае кога ще почнат да карат и по тротоарите/
6
5
 
1
 
! Отговори
nolname преди 13 години
ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯТ ФОРУМ!!! НИЕ СМЕ БГ УСТРЕМ!!! ТУК Е МЯСТОТО ЗА НОВИНИ, ПОЛИТИКА, КЛЮКИ, ПОП-ФОЛК.БГ УСТРЕМ ОСВЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ Е И НЕФОРМАЛНО МЛАДЕЖКО СДРУЖЕНИЕ ОТ РАЙОН ИЗГРЕВ-ДИАНАБАД!!!ЦЕЛТА НИ Е НАШИЯТ ЛЮБИМ РАЙОН ДА СЕ РАЗВИВА ПРАВИЛНО, ДА НАКАРАМЕ ВСЕКИ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ЗАБЕЛЯЗВА ПРОБЛЕМИТЕ И НЕРЕДНОСТИТЕ КОИТО НИ ЗАОБИКАЛЯТ И ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ ТЯХ, КАКТО В НАШИЯТ КВАРТАЛ, НАШИЕЯТ РАЙОН, ТАКА И В НАШЕТО СЕЛО ГРАД, И ДЪРЖАВА КАТО ЦЯЛО!БГ УСТРЕМ-ТОВЯ ИМЕ СЪЩЕСТВУВА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 4 ГОДИНИ, И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ГО ИМА!!!ЧЕТЕТЕ НАШИЯТ ВЕСТНИК БГ УСТРЕМ, ЧЕТЕТЕ НАШАТА ТЕМА Т-Р-И-Б-У-Н-А- ЕДНА СИЛНА ТЕМА БЕЗ ЦЕНЗУРА КЪДЕТО СЕ КАЗВАТ НЕЩАТА ТАКИВА КАКВИТО СА!!!ПРЕСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАС, ПРИ НАС НЯМА ЛИДЕР, ПРЕДСЕДАТЕЛ И ТАКА НАТАТЪК-ПРИ НАС ВСЯКО МНЕНИЕ СЕ ЗАЧИТА, И ЗА НАС ВСЕКИ СЪВЕТ Е ЦЕНЕН!ЗАТОВА ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ НАС!!! .novustrem.weebly/BGUSTREM.ACEBOARD .bgustrem.weebly/ДОБРЕ ДОШЛИ
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
искам смс когато първанов минава наблизо с кортежа!
4
1
 
10
 
! Отговори
* преди 13 години
Първите есемеси ще са с изненадващият първи сняг.Ще ни информират колко време ще чакат от чистота за да започнат да чистят снега .Абе тия в общината нямат ли какво да правят та измислят глупости вместо да строят детски градини