Топлото за софиянци е гарантирано. Обещано

Шефът на "Булгаргаз" призова да се плащат редовно сметките
Обновена: 4 яну 2011 14:31 | 3 яну 2011 11:54,
69
Топлото за софиянци е гарантирано. Обещано
Снимка: Булфото

Отоплителният сезон за софиянци е  гарантиран. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова след среща  с изпълнителните директори на „Топлофикация София” Стоян Цветанов и на "Булгаргаз" Димитър Гогов

До първите 10 дни на февруари "Топлофикация-София" ще издължи на "Булгаргаз" 90 млн. лв. от задълженията си за доставен природен газ.

„Това са 90% от текущите задължения на дружеството, уточни Йорданка Фандъкова. По този начин е гарантирано топлоподаването през този сезон, допълни тя.
 
Ръководството на "Топлофикация" обаче ще засили процедурите по събирането на неплатените повече от две сметки, като Цветанов посочи, че практиката за съдебно събиране на задълженията е дала добри резултати през миналата година.

Между 14 и 14,5 млн. лв. са събрани по този начин, допълни той.

Топлофикациите, които дължат най-много средства на "Булгаргаз", са тези в Шумен, Бургас, Враца и Плевен.

Изпълнителният директор  на "Булгаргаз" посочи, че с договореното днес се избягва опасността и за газовото дружество, което може да изпадне в невъзможност за плащане на доставени количества газ.

Гогов призова абонатите на "Топлофикация София" да плащат дължимите суми.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
da im se spykat trabite tam da ymrat ot styd v taia boklydjiiska stolica .
61
1
 
5
 
! Отговори
57 преди 13 години
Абе маце оди се прегледай :))) Тръбите вдигали градусите с поне десет :))), че даже и с 20 :)))). Само за бегла информация - имам къща, която не се ползва зимата и апартамент с ТЕЦ, който също не се ползва. В къщата зимата при по-големите студове темперетурата пада до около 10 градуса. В апартамента темперетурата става също толкова :), когато живеехме там с пуснати радиатори на макс не ставаше повече от 18-19 градуса, а ти ми говориш глупости. По твоята логика трябваше без радиатори да е 20 :)))
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
става въпрос за 100 лв. без да ползваш парно и при 25 градусови температури навън.
59
5
 
1
 
! Отговори
jj преди 13 години
Поредният ***, който разбира от енергетика!!!Това което се произвежда от ТЕЦ-овете, ако не отиде в твоите радиатори ще отиде за производство на електроенергия. За никакви загуби и отпадна топлина не можем да говорим. Освен това в София има само два ТЕЦ-а и доста повече отоплителни централи.(Котли които произвеждат топла вода) Казвам ти го като енергетик учил години тази материя.Ходи си връткай геврека или продавай домати на пазара и не се меси в неща, от които нямаш ни най-малка представа.
58
1
 
2
 
! Отговори
Parcuc преди 13 години
Някой да каже за произведената ел енергия от ТЕЦовете... Какво става с нея ? Къде ми е дивидента от цялата схема ? И това със загряването на водата е помеждудругото леко далеч от основната дейност....И не на последно място Топлофикациите да започнат да си подменят 40годишните тръби, които се крепят на магия както всичко в тази държава....
57
5
 
5
 
! Отговори
Радиаторка преди 13 години
Сметките са надути, защото плащащите издържат и тези, които не плащат. Топлофикация отдавна да е фалирала, ако не бяха тези, които все още съвестно си плащат, независимо, че са им прикачили на шията, т.е. сметката още поне един апартамент. Ако всички си плащаха редовно , сметките нямаше да са така непосилни и щяха да се плащат много по-леко. Така че аз съм ДА СЕ ПЛАЩА РЕДОВНО, защото няма такава държава, в която да ползваш нещо и да не го плащаш. А тръбите вдигат градусите поне с 10.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялото това нещо е толкова абсурдно. Плащаш сградни инсталации и топлинни загуби 70%. Не си ремонтират станциите и карат хората да плащат загубите, за които те са отговорни и ни дължат огромни обезщетения. Не е за вярване как в съвременните пазарни условия съществува това монополно недоразумение топлофикация.
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Софиянци са ***, които не плащат за парно и гласуват за ГЕРБ и СДС, та държавата да им плаща парното.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да,ще плащаме сметките редовно,ако са по-нормални цени.В момента сметките са много високи,а топлината е много слаба и се получава много трудно да ги плащаме тях и сметките за тока,които си натрупваме,за да се топлим,за да не умрем от студ заради това парно
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютният факт е, че досега Топлофикация НЕ Е ОСЪДИЛА НИТО ЕДИН ДЛЪЖНИК! Само така приказват, че да се плаши народа! Нека си призовават, няма да платя!
52
0
 
9
 
! Отговори
топломерчо преди 13 години
И с какво парното в София е по-различно от това в Шумен? В софия дължат около 100млн и парното няма да им се спира, а в Шумен дължат 15 млн и им се завърта крана. Целта е някои пишман политици да се удрят в гърдите и да си играят на политика преди тазгодишните избори. Явно е че след като Гербаджиите не управляват някой град действат на принципа "колкото по-зле, толкова по-добре"
51
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Винаги съм си плащал парното. Но какво стана - приеха, че може да ти търсят задължения само за последните 3 години! Демек тия дето не си плащат от 20 години са на кяр, а аз съм бунака, който им е плащал сметката! Е... май ще спирам да плащам и аз - тъпата държава насила ме кара да съм некоректен!
50
0
 
4
 
! Отговори
222 преди 13 години
При такава качествена услуга за която вземаш пари без да даваш и аз ще я гарантирам.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В нормална държава тръбите за парно минават през общата част на сградата а не през всички апартаменти и който иска парно си плаща само за консумираната топло енергия
48
2
 
13
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
Щели да ме съдят и да ми вземат парите насила :))). Абе смешници дайте да го видя тоя съд, който ще ме осъди да платя каквото и да било за услуга, която не ползвам и не искам да ползвам и за която цената ми е формирана на доверие по прогнози, а фактурите се пишат на база на някакви фалшиви уреди за които от топлофикация твърдят, че са измервателни, ама от Института по метрология категорично отказват да ги регистрират като такива, защото не измерват нищо и нямат характеристиките на измервателен уред :)))). Не се сещам за случай в който Топлофикация да е осъдила някой ако той си е дал минимален зор. Виж обратните случаи са много и съдебната практика е много ясна и категорична - издаваните фактури на топлофикация не отговарят на закона.
47
3
 
9
 
! Отговори
Колт - 49 преди 13 години
Виж какво *** мизерна, аз изкарвам пре достатъчно, плащам си без проблем режийните, които реално ползвам и живея в града откакто съм се родил. Всичко това обачи изобщо не означава, че имам намерение да плащам за неща които нито ползвам нито ми трябват. А още по-малко имам желание да спонсорирам съседи или да раздавам премии и бонуси на некадърни монополисти. Просто съм си решил проблема с отоплението без крадливите монополисти, защото така ми е по изгодно. Междувпрочем далеч не стоя на студено и в помещенията ми е по-топло, отколкото когато ползвах качествената услуга на монополистите от Топлофикация. Следователно ако се спазва закона те трябва на мен да плащат, щото допълнително им подгрявам трабите, а не обратното.
46
11
 
5
 
! Отговори
всички сме от село преди 13 години
предлагам всички да се върнете по селата си, там проблем с парното няма да имате!
45
2
 
11
 
! Отговори
darcas преди 13 години
В нормалния свят ако не желаеш една услуга, не я плащаш и никой не може насила да те накара да плащаш. Ето и една тънка хватка за хората, които не искат да плащат парно - регистрирайте фирма с капитал 2 лв на някой ром, прехвърлете партидата за парното на тази фирма и със спестените пари от парно си купете джакузи като това на Вальо Топлото.
44
2
 
17
 
! Отговори
glsden преди 13 години
Що не си търсят парите от Вальо топлото,горе долу ще им покрият борча.Ползвам парно от 30г.и пазя старите бележки.На малкият апартамент плащах по 5.60лв.с топлата вода а на големият 14лв.също с топлата вода.Сега само за отпление на кубик вода ми искат по 16лв.Няма отърване от тая мафия парно,ток,вода,телефон и данъци.Плащаме като араби а не получаваме нищо.
43
14
 
7
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Мили хора,много сте се изнервили. Я отпуснете малко парата :)Който не може да си покрива режийните, или изкарва повече, или отива да живее на място, където това е възможно. Това да живееш в град не е само привилегия, а и неудобства си има, някои работи струват пари и се плащат :)Хайде със здраве и обичайте се и бъдете по-позитивни, че тая злоба до никъде не води. :)