Борисов спасил от резил художниците

Наградата му била предложена от Министерството на културата
Обновена: 11 окт 2011 14:44 | 11 окт 2011 13:48,
151
Борисов спасил от резил художниците
Велислав Минеков, скулптор. Снимка: velislavminekov.info

Съюзът на българските художници (СБХ) беше спасен от резил, чувствам се победител.

Такъв беше коментарът на скулптура и председател на контролната комисия на съюза проф. Велислав Минеков за решението премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов да бъдат отличени с почетно членство.

Организацията избра тази форма на благодарност за предоставената от правителството сграда на ул. „Шипка“ 6 , с което дългогодишният спор между художниците и Софийският университет приключи.

Вчера Борисов обаче отказа почетния плакет на Съюза, но поласкан прие признанието. В момента церемонията е отложена за след ремонта на сградата, за което обеща правителството.

Министърът на културата Вежди Рашидов пък обясни, че премиерът прави „хубави скици на заседанията на Министерския съвет“ и в бъдеще те могат да бъдат ценни като тези на Пикасо.

На специалната пресконференция днес Велислав Минеков заяви, че наградата "Почетен член на Съюза на българските художници" трябва да се дава на действително заслужили хора.

Още по темата

Правителството до ден-днешен не се е захванало сериозно с идеята да върне сградата на ул. "Шипка" 6 на СБХ, каза Минеков.

Става въпрос за една конкретно направена търговия, в която, ако трябва да сме благодарни на някого, то това е ректорът на Софийския университет Иван Илчев, обясни Минеков.

Според него наградите са били дадени срещу "голи обещания, които още не са в ход".

„Искам да видя нотариален акт, че сградата е собственост на СБХ“, заяви той.

Минеков посочи, че е бил случайно информиран за решението за награждаването, което е било пожелано от Министерството на културата.

Той добави, че отличието никога не е било обсъждано в СБХ, а членове на Управителния съвет са били търсени по телефона за одобрение.

Минеков обясни, че такава практика се прилага само в извънредна ситуация.

„Ако е имало обсъждане, нямаше да се стигне до това решение за връчването на наградите, тъй като в УС има членове, които са против“, коментира той.

„В СБХ предстои преразглеждане на решението, за което ще се събере целият Управителен съвет, за да се определи дали това наистина е престиж за нашата организация“, каза Минеков и добави, че е готов да се оттегли от поста си на председател в контролната комисия в СБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Веждито трябва да го направят почетен член на съюза на българските музиканти защото прави хубави *** на мутрата Борисов и за цялостно творчество трябва да го наградят преди духаше на Илия Павлов той даже му даде звание почетен мултак,а той се оказа обикновен турско-масонски ***!
146
1
 
9
 
! Отговори
Мигли Рашкидов преди 12 години
СБХ=гъзоблизане :)))))))
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато Бойко Борисов се заинати и въпреки огромния скандал заради агентурното минало на Божидар Димитров го назначи в кабинета си, се възмутиха всички, които бяха повярвали на предизборните твърдения на ГЕРБ за скъсване с миналото. Само носталгиците и феновете на популистко-националистическата реч на Божидар Димитров се зарадваха. Мълчаливото мнозинство от *** народ класира случая като частен, като проява на характеропатията на министър-председателя.Когато Бойко Борисов се заинати и въпреки очевидната непригодност на Румяна Желева й повери първо кормилото на българската външна политика, а след това я избра да бъде българският кандидат за еврокомисар, се възмутиха не само професионалните дипломати. Безпрецедентният скандал по време на изслушването на Желева в Европейския парламент нанесе тежък удар върху репутацията на България. Да, мълчаливото мнозинство на същия *** народ отново реши, че става дума за проява на характеропатията на министър-председателя, но този път поне не класира случая като частен.Когато Бойко Борисов се закани на протестиращите в Добрич, че ако го дразнят, може да разреши добива на шистов газ, и изрече думите Продължавайте така и можем да подпишем на инат, на целия *** народ стана ясно, че вече не става дума само за шокиращ стил и екстравагантно поведение на човека от народа, а за опасен модел на мислене, модел на поведение и модел на управление, за опасно главозамайване на най-висшия представител на изпълнителната власт, който открито застана срещу гражданското общество, демонстрирайки, че с този *** народ може да прави каквото иска.Срещу този абсурд в страната реакция няма.
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zaradi liceto Boiko, СБХ-to da se 4eteS4upi Boiko Hudojnicite, ne kato nekoi tuk deto beshe tvoril, 4e СБХ bilo Smu4i Boiko Huiaé
143
1
 
10
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
Тази земя е дарена от братята Христо и Евлоги Георгиеви за нуждите на висшето образование. Откога Борисов стана по-голям от Ботев, та да подарява на който си ще тази земя? Днес в сградата на Шипка 6 не се провежда учебна дейност. Там се помещават невероятно скъпо заведение, фирмички, а в мазето - нощен клуб с мъжки стриптиз и само един етаж се ползва от СБХ.
142
2
 
4
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
А ти да си известен? А да си художник или скулптор? Как не те е срам до говориш на обществено място такива глупости. Известността не се крие в това ти кого познаваш. (Те те определям)
141
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Става въпрос за една конкретно направена търговия, в която, ако трябва да сме благодарни на някого, то това е ректорът на Софийския университет Иван Илчев, обясни Минеков". Защо не се гушнете и не се цункате? И защо 20 години дремахте и се ослушвахте и нищо не направихте? А сега сте отворили усти за запълване...Истината е , че Борисов пак ще ви обърка кръчмарските сметки за тази апетитна сграда!!!!
140
1
 
2
 
! Отговори
До 127 преди 12 години
Откъде знаеш, че е премахнат?
139
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Минеков (ще ме извинява, ама е световно неизвестен) за какво СЕ ПЕНЯВИ И РЕПЧИ? Борисов прояви достатъчно разум и отби топката ! Човекът се е нагледал достатъчно на гъ.олизачи!
138
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С такава художествена интелигенция Бог да ни пази. Яко са се хванали за палците.
137
2
 
11
 
! Отговори
slavi преди 12 години
Заради умове като Борисов, младежите ни емигрират : ВИЖ ТОВА ВИДЕО : agencia.bg/news/15/5385
136
1
 
17
 
! Отговори
Малинка Илиева преди 12 години
Влюбена съм във Вас другарю Борисов.Моля Ви не ме изоставяйте.Обладайте ме.После ме рисувайте.
135
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
135,може,може,ако те гледа теб,каква тиква само ще направи !
134
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ не може да рисува тиква, ама познайте какво е нарисувала една тиква.... ББ!
133
32
 
7
 
! Отговори
геро преди 12 години
Колко и да злобеете ГЕРБ са НОМЕР 1
132
21
 
7
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
Ами че то от толкова червен *** може ли да се пише.Хайде сега червените сметища да изтрият коментара
131
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То, след като Пича го няма, броя на коментарите рязко спадна. Оказа се, че няма кой да пише коментари в защита на честта на ГЕРБ.
130
3
 
24
 
! Отговори
4o4ko преди 12 години
Б.Б. е взел решение вместо съда. Да ни е жив и здрав - той е вся и всьо. А пък Минеков и Рашидов ще се пръснат да му се слагат. Голям майтап!
129
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спокойно, момчета! На коментатора - ПИЧ-а, му е сбъркан ЧИП-а!
128
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питали ли сте се защо Бг е падналапо турско робство-историята го казава:заради разделянето на държавата от царете и заради необединяването на общите интереси.Сега е същото всеки сам за себе си.Вместо да се обедениме срещу владичеството на такъв деспот като Борисов.Ние се разеденяваме.Не се сърдрте,но България пропада в пропаста все повече благодарениена подкрепата за сегашната власт