Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога

"Давам срокове за нещата, които са конкретни", обясни тя
Обновена: 13 дек 2011 10:20 | 13 дек 2011 10:12, Красимир Ангелов
97
Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога
Снимка: БТА

"Трайното решаване на проблема с битовите отпадъци на София е в ход", отчете кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя подчерта, че до месец се очаква одобрението на финансирането на втората фаза от проекта за строеж на завода за битови отпадъци.

"За първата фаза имаме 100 млн. лв. безвъзмездни. За втората имаме увеличение на безвъзмездното финансиране от 71% на 85%. - т.е. това са пари, с които се изгражда завода и софиянци няма да ги връщат. Това е изключително важно", отчете Фандъкова.

Тя призна, че в темата за отпадъците има много политика.

"Винаги по този въпрос много се е политизирало и затова се забавя решаването. Но второ, има и много икономически интереси, безспорно. Това също е довело до забавянето на проекта", коментира още столичният кмет.

Фандъкова заяви още, че в момента се строи депото с европейски средства и то ще бъде готово след лятото на 2012 година. Самият градоначалник обаче не пожела да даде конкретен срок за изграждането на целия завод.

"Давам срокове за нещата, които са конкретни. Депото се изгражда – мога да дам срок. Но кога ще има работещ завод – това са елементи, които ще заработят в момента, в който ще се изградят", отговори кметът на столицата и допълни, че се работи в график, който няма да позволи да бъдат загубени европарите.

Фандъкова обяви още, че през месец май ще се пусне участъка от метрото от Младост до Цариградско шосе, заедно с паркинг за 1300 места, а до края на август ще се пусне целия втори метродиаметър.

"Следващата година започваме и участъка от Цариградско шосе до Аерогарата – 5 километра, 4 метростанции, които ще станат готови до 2014 година", обяви в заключение столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Fen преди 12 години
Фандъкова е най некомпетентния кмет на София! Пионка обслужваща частни интереси... Събудете се и протестирайте срещу това което ни причиняват... Ще строй завод? За други буклуци или какво?
89
0
 
1
 
! Отговори
681 преди 12 години
kato se razberat koi kolko shte otkradne ot parite za zavoda shte kajat koga shte zapochnat da go izgrajdat.
88
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Той и боко обещаваше, ама... На ГЕРБ всичката им работа е такава, саво приказки
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който направи завода ще бъде по богат и от най големия наркопроизводител , а сега познайте защо още няма завод :)))))))
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ama chakaite da se razberem za komisionnata togava shte pravim zavoda taka ne stava ima i kriza neshtem da delim.shte tarpite boklycite 25 godini shte v bynishteto bg traite.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Завод за *** има от 2009-та.....но в Пловдив :)
84
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
80 - той не само го обеща, той му направи първа копка - без да има дори проект !!! Още тогава разбрах каква *** е борисов, че на обещанията му може да се вярва колкото на обещанията на някой ***, че няма да краде !!!
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как кога?Когато са приготвени комплекта с ленти и ножички!
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стигне ли се до въпросите , касаещи комисионните, и нещата пак ще се разсъхнат
81
2
 
19
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
И ОЩЕ НЕЩО: ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА ВАРНЕНСКИЯ ЗАВОД ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДАЛА 1 ЛЕВ. А НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ПРИ ОТКРИВАНЕТО МУ ТОЙ НЕ САМО НЕ Е КАЗАЛ БРАВО, А СТИСНАЛ УСТНИ И КАЗАЛ : Е И НИЕ ЩЕ ИМАМЕ ТАКЪВ В СОФИЯ СЛЕД 2-3 ГОДИНИ!!! ИМАЙТЕ, НО ОСТАВЕТЕ БИЗНЕСА ДА ГО ПОСТРОИ, ЩОТО ОТ *** СЕ ПЕЧЕЛИ, А НЕ ДА ТРОШИТЕ НАРОДНА ПАРА!!! ИЛИ И ОТ ТАМ ТРЯБВА ДА ОТКРАДНЕТЕ СТОТИНА МИЛИОНА!!!
80
2
 
18
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ!!! ИСКАМ ВСИЧКИ ДА ПРОЧЕТАТ И РАЗПРОСТРАНЯТ СЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ!!! ВЕЧЕ ИМА ТАКЪВ ЗАВОД НАПРАВЕН С ЧАСТНИ КАПИТАЛИ КРАЙ С.ЕЗЕРОВО ВАРНЕНСКО, КОЙТО ПРИЕМА ВСИЧКИЯ *** НА ГРАД ВАРНА И КОЙТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ СТРУВА ЕДВА ОКОЛО 20 МИЛИОНА ЛЕВА. ТОЗИ ЗАВОД СЕ САМОИЗДЪРЖА ОТ ПОЛЕЗНИТЕ МАТЕРИАЛИ, КОИТО ИЗВЛИЧА ОТ *** И ДОРИ Е НА ПЕЧАЛБА!!! ТОГАВА ЗА КАКВИ СТОТИЦИ МИЛИИОНИ СЕ ГОВОРИ И КОЙ КОЛКО ЩЕ ИСКА ПАК ДА ОТКРАДНЕ!!!! НЕКА СЕ ДАДЕ ГЛАСНОСТ НА ТОЗИ ВЪПРОС!!!!
79
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак ли ? за кой пореден път? че той бат'Бойко го обеща тоя завод още като беше кмет
78
2
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Няма да дочакаме завод за преработка на ***. Няма. Колко години приказки, колко усвоени средства и накрая нищо.
77
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички червенушковци марш в Северна Корея да строят социализъмът и да си достроят заводите за ***.
76
3
 
16
 
! Отговори
ххх преди 12 години
"Винаги по този въпрос много се е политизирало и затова се забавя решаването. Но второ, има и много икономически интереси, безспорно"Чии политически интереси? На ГЕРБ ли щото вие управлявате.Чии икономически интереси? Твоите или на Бат' ти Бойко?
75
0
 
14
 
! Отговори
Менгеле преди 12 години
Технологията на завода е открита още по времето на Хитлер.
74
2
 
5
 
! Отговори
Чичо Пичо преди 12 години
*** THIS SHIT !!!!!
73
2
 
5
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ! преди 12 години
ЗАКРИВАЙ!ЗАКРИВАЙ!ЗАКРИВАЙ!ЗАКРИВАЙ!ЗАКРИВАЙ!
72
7
 
12
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 12 години
Спрете да я показвате тая руса крава, че ми се повръща от нея!
71
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Бойко Станишев му пречеше, на Фандъкова Бойко и пречи, истината е че ГЕРБ управлява вече 8 години в София!Не налапахте ли се с комисионни за толкова време??? Годишно София дава повече пари за склаиране на ***, отколкото струва завод за преработка или изгаряне.Но приятели, да си затворим очите - ясно е кой прибира комисионните .