Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога

"Давам срокове за нещата, които са конкретни", обясни тя
Обновена: 13 дек 2011 10:20 | 13 дек 2011 10:12, Красимир Ангелов
97
Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога
Снимка: БТА

"Трайното решаване на проблема с битовите отпадъци на София е в ход", отчете кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя подчерта, че до месец се очаква одобрението на финансирането на втората фаза от проекта за строеж на завода за битови отпадъци.

"За първата фаза имаме 100 млн. лв. безвъзмездни. За втората имаме увеличение на безвъзмездното финансиране от 71% на 85%. - т.е. това са пари, с които се изгражда завода и софиянци няма да ги връщат. Това е изключително важно", отчете Фандъкова.

Тя призна, че в темата за отпадъците има много политика.

"Винаги по този въпрос много се е политизирало и затова се забавя решаването. Но второ, има и много икономически интереси, безспорно. Това също е довело до забавянето на проекта", коментира още столичният кмет.

Фандъкова заяви още, че в момента се строи депото с европейски средства и то ще бъде готово след лятото на 2012 година. Самият градоначалник обаче не пожела да даде конкретен срок за изграждането на целия завод.

"Давам срокове за нещата, които са конкретни. Депото се изгражда – мога да дам срок. Но кога ще има работещ завод – това са елементи, които ще заработят в момента, в който ще се изградят", отговори кметът на столицата и допълни, че се работи в график, който няма да позволи да бъдат загубени европарите.

Фандъкова обяви още, че през месец май ще се пусне участъка от метрото от Младост до Цариградско шосе, заедно с паркинг за 1300 места, а до края на август ще се пусне целия втори метродиаметър.

"Следващата година започваме и участъка от Цариградско шосе до Аерогарата – 5 километра, 4 метростанции, които ще станат готови до 2014 година", обяви в заключение столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
Абе какво му има да обещаеш.....
49
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАВОД ЗА *** ЩЕ ИМА КОГАТО ОТ ГЕРБ ПРЕСТАНАТ ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЩЕ МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ 50 % ОТ СУМАТА. ФИРМА РЕГИСТРИРАНА ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА ЩЕ Я КЛАСИРАТ НА 1-ВО МЯСТО, А СВЕТОВНО ИЗВЕСТНА ЕВРОПЕЙСКА ФИРМА НА 2-РО. И ЦЕНАТА ЩЕ Е ПО-ВИСОКА ОТ ТАЗИ НА ЗАВОДА ВЪВ ВИЕНА?! Е КАК ЩЕ СТАНЕ. КАЗАХА ИМ ЧЕ НЯМА ДА ИМ ДАДАТ ПАРИ И ЗАТОВА ОТ ОБЩИНАТА ИЗМИСЛИХА ТОЯ НОМЕР С "ПРОМЯНА НА ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ", ЗА ДА НЕ КАЖАТ ИСТИНАТА.
48
3
 
1
 
! Отговори
ot 38 преди 12 години
това че някой друг не си върши работата, не е причина аз да не правя каквото трябва, пък вие ме мислете за *** колкото си искате. то от тарикатлък караме скрапа на западна европа и им бършем задниците. е истина е , че там има добра държавна политика за това но тук масовия калпак мисли само за стомаха си и затова политиката е насочена в друхга посока.
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
45Разбирам състоянието ти другарю от ГЕРБ! За две години съсипахте България, като дори пътищата ви на единият ден се откриват с лентичка, а на другия ден пропадат:)))) Много си *** другарю! Много! Но това е реалността! Господ не е бил благосклонен към герберите от интелектуално гледна точка:)))) Дерзай другарю! И не забравяй рефрена за предишните!:))) така ще успокояваш гузната си съвест:)))
46
0
 
0
 
! Отговори
бай манго преди 12 години
Е ся ша каже братата от малата и за два часове сме го изкр... сабрали за вторично суровина сичкото ***
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
38Хихихихихи! И с какво ми се хвалиш с глупостта си! При нас минава камиона и прибира *** от всичките цветове на едно място:))))) Или мислиш, че после ги разделят:))))))
44
2
 
4
 
! Отговори
...... преди 12 години
Кое е това *** ?
43
10
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Интелектуален другарю , няма как да вденеш за какво става дума.Толкова години като бяхте на власт какво направихте освен кражби и разруха. Какво искаш за няколко години да ви бъдат изчистени всички *** ли. Не може другарю *** и не само.
42
0
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Ти хубаво го разделяш, ама после минават боклуджиите от Титан и събират разделения *** в един камион и го носят на 500 км от София, като им се плаща на всеки километър. Да те *** у еколога заухав!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещата стават само ако някой има келепир. Значи или кучата камара кой да вземе поръчката е много объркана, или още не е намерена съответната схема за източване. Независимо коя конкретна партия е на власт.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ко стана бре,тея само приказват и се дуят,ама нищо реално не вършат.Ама защо да правят,като си имат такъв народ като българския,народ,който лесно се лъже и живее с вечни надежди в мизерия.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
даскалицата обеща ....... както и всички преди нея
38
1
 
12
 
! Отговори
алоо преди 12 години
София няма да има завод за *** докато ГЕРБ е на власт, защото ще спрат парите на боклуджийската мафия. А с тия пари се купуват *** гласове, "независими" депутати и т.н Както и с парите от контрабандата
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много се издънихте с тоя завод, МНОГО! Едно толкова необходимо за София съоръжение и нищо не направихте толкова години. Бойко носи голяма вина пред софиянци за това! То не е само да карате хората да гласуват за вас.
36
7
 
1
 
! Отговори
язе преди 12 години
разделям *** старателно и ходя на 400-500 метра само за да го изхвърялм разделно. преди да поплюете властите се замислете колко от вас правят нещо за намаляване на отпадъка, а не да се успокоявате че плащате предостатъчно да ви изхвърлят мизерията.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко тиквата и цялата му *** са един въздух под налягане, само говорене и хвалби, а нищо на яве!
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
34Коментира се отдавна обещаваният завод за *** бе гербер! И това ли не си разбрал!?:) А това, че си интелектуален труп си личи от далеч!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дървените шопи да се радват на самоковската компирка,ха да Ви е честито
32
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените *** пак са се скупчили , ако имаше как и на изборите щяха да гласуват многократно както и тук. В червените им тикви никога няма да прозре истината че са мъртъвци отдавна.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този завод не трябваше ли да е построен от кметовете на ГЕРБ още през 2006-2007-*** години?