Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога

"Давам срокове за нещата, които са конкретни", обясни тя
Обновена: 13 дек 2011 10:20 | 13 дек 2011 10:12, Красимир Ангелов
97
Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога
Снимка: БТА

"Трайното решаване на проблема с битовите отпадъци на София е в ход", отчете кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя подчерта, че до месец се очаква одобрението на финансирането на втората фаза от проекта за строеж на завода за битови отпадъци.

"За първата фаза имаме 100 млн. лв. безвъзмездни. За втората имаме увеличение на безвъзмездното финансиране от 71% на 85%. - т.е. това са пари, с които се изгражда завода и софиянци няма да ги връщат. Това е изключително важно", отчете Фандъкова.

Тя призна, че в темата за отпадъците има много политика.

"Винаги по този въпрос много се е политизирало и затова се забавя решаването. Но второ, има и много икономически интереси, безспорно. Това също е довело до забавянето на проекта", коментира още столичният кмет.

Фандъкова заяви още, че в момента се строи депото с европейски средства и то ще бъде готово след лятото на 2012 година. Самият градоначалник обаче не пожела да даде конкретен срок за изграждането на целия завод.

"Давам срокове за нещата, които са конкретни. Депото се изгражда – мога да дам срок. Но кога ще има работещ завод – това са елементи, които ще заработят в момента, в който ще се изградят", отговори кметът на столицата и допълни, че се работи в график, който няма да позволи да бъдат загубени европарите.

Фандъкова обяви още, че през месец май ще се пусне участъка от метрото от Младост до Цариградско шосе, заедно с паркинг за 1300 места, а до края на август ще се пусне целия втори метродиаметър.

"Следващата година започваме и участъка от Цариградско шосе до Аерогарата – 5 километра, 4 метростанции, които ще станат готови до 2014 година", обяви в заключение столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 12 години
Защото живеем в ГЕРБава държава !!!!Ние ПОМНИМ как през 2005 година Бойко Борисов ни обеща завод за *** до 1 година !!!! И оттогава все ни будалка, но сега към хора на будалкащите ни се е включила и личната му асистентка учителката по Руски език от Самоков Фандъкова..От *** пИчели, и то много, фирмата ТИТАН. Която е мафиотска групировка, а Софиянци по този начин финансират и мафията, и ЦСКА далаверите..КАКВО значение има народът Български ???? .. кучета го яли, той нали сам си избира мъчителите и тези, които го крадат, лъжат и скубят!!!!!!!!!!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези са патологични лъжци:)) Какъвто Боко, такава и фръцлата му:)
28
1
 
10
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
Нищо лично, но да питам кметицата - г-жо вие във вашият дом *** в съседите ли си го хвърляте или си имате кош за отпадъци? Как не ви е срам всички да излизате и да обяснявате на хората все едни и същи словоблудства, факт е че нищо не е свършено, факт е че не знаете кога ще свърши и дали изобщо в обозримо бъдеще една европейска (уж) столица най-накрая ще има къде и какво да направи с *** си без да го разхвърля в цяла България и без цяла Европа да се занимава с този проблем.Не ви ли е срам
27
1
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
Тая даскалица сигурно не знае, че Тиквата отвори завод за *** още с идването си на власт.Тогава министър-председателя отсече, че след края на тройната коалиция, пречки няма и завода ще заработи до една година.И завода отвори предсрочно-вече цялата страна е залята с ***-герберасти!И всичките стискат по една червена партийна книжка, и се зъбят на собствената си партия-майка.НАГЛОСТ, НАГЛОСТ, НАГЛОСТ
26
3
 
4
 
! Отговори
дядо преди 12 години
тая е *** грозила и за секс не става
25
0
 
4
 
! Отговори
Гого преди 12 години
Този завод никога няма да се построи, защото алгоритъма е много лесен: "Договаря се с EU, намират се пари, провежда се" конкурс" за изпълнител веднага лъсват мераци за кражби" Естествено EU не спят и прекратяват проекта. Този цъкал се повтаря за кой ли път. Тази мома ненагледна (Данчето Фъндъкова) само ще си приказва празните прикази, а иначе избрани направиха милиони от транспортирането на софийския *** !!!
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че банкянския ***, нали му реза лентата на този завод вече 5 пъти?
23
1
 
12
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО АЗ МОГА ДА ТИ ОБЕЩАЯ.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахахахахахахахахахахаха"Фандъкова обеща завод за ***, но незнайно кога" незнайно къде и финансиран от незнайно кого.Една дума ГЕРБ и с нея се изчерпва цялата простотия.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако си я изберете и следващия мандат,двамата с Боко пак ще ви обещаят завод.А иначе той по обещанията на Боко трябваше да е готов преди 4 години.Ама то какво ли обещано от него е станало?
20
1
 
2
 
! Отговори
kamilhump преди 12 години
много си оригинален с този правопис. браво!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я чакай, че този завод нали Боко обеща и го построй? Хахахаха.. пуста далавера, никой не я изпуска! Колко народ направи милионери *** на София?
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще направят завода, когато банкянския *** отиде при шефа му горе...............
17
1
 
14
 
! Отговори
жасд преди 12 години
"Фандъкова обеща завод за ***, но незнайно кога"Мама ще ми купи колело ама друг път.
16
1
 
6
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
Е той Тикван малко срокове ли дава за прословутия завод? Дайте още малко, че да се посмеем... :D
15
2
 
8
 
! Отговори
явертъ преди 12 години
с *** се правят големи далавери, особенно някои от фирмите дето уж събират разделно за преработване. Всеки производител на изделия плаща някакъв процент на фирмите за преработка, които уж трбва да рециклират ***. Отделно 99% от хората не събират разделно а я карат мързелешката - всичко в гюма.
14
2
 
4
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Сега разбрахте ли оти Б.Б. е се с ножици?Ми той денно и нощно реже завода на хартия.Макет праи за да не стане фал.Оти я стане фал-я омориса урталъка!
13
2
 
9
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Първо ке пусне Б.Б. неговия завод,па после тя нейния!Не мое се бута пред шефа:-)
12
3
 
9
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
ДО 7 / Браво на Данчето Фандъкова! :) БРАВОС НА ДАНЧИТУ - СЕГА И ТЯ ША ВИ УБИШТАВА ВЕЧЕКОНГРАЧУЛЕЙШЕН
11
3
 
14
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
ТОЯ ЗАВОД, НИА ИТ СИК *** СТРУИМ 7 ГУДИНИ ВЕЧИ.ОШТИ 7 ГУДИНИ ШТЕ Е НА АРТИА...... И СЕДЕМ ГУДИНИ ША *** ПРУЕКТИРАТ...А СЛЕД СЕДЕМ...