Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога

"Давам срокове за нещата, които са конкретни", обясни тя
Обновена: 13 дек 2011 10:20 | 13 дек 2011 10:12, Красимир Ангелов
97
Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога
Снимка: БТА

"Трайното решаване на проблема с битовите отпадъци на София е в ход", отчете кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя подчерта, че до месец се очаква одобрението на финансирането на втората фаза от проекта за строеж на завода за битови отпадъци.

"За първата фаза имаме 100 млн. лв. безвъзмездни. За втората имаме увеличение на безвъзмездното финансиране от 71% на 85%. - т.е. това са пари, с които се изгражда завода и софиянци няма да ги връщат. Това е изключително важно", отчете Фандъкова.

Тя призна, че в темата за отпадъците има много политика.

"Винаги по този въпрос много се е политизирало и затова се забавя решаването. Но второ, има и много икономически интереси, безспорно. Това също е довело до забавянето на проекта", коментира още столичният кмет.

Фандъкова заяви още, че в момента се строи депото с европейски средства и то ще бъде готово след лятото на 2012 година. Самият градоначалник обаче не пожела да даде конкретен срок за изграждането на целия завод.

"Давам срокове за нещата, които са конкретни. Депото се изгражда – мога да дам срок. Но кога ще има работещ завод – това са елементи, които ще заработят в момента, в който ще се изградят", отговори кметът на столицата и допълни, че се работи в график, който няма да позволи да бъдат загубени европарите.

Фандъкова обяви още, че през месец май ще се пусне участъка от метрото от Младост до Цариградско шосе, заедно с паркинг за 1300 места, а до края на август ще се пусне целия втори метродиаметър.

"Следващата година започваме и участъка от Цариградско шосе до Аерогарата – 5 километра, 4 метростанции, които ще станат готови до 2014 година", обяви в заключение столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя пък каква е че да обещава, това си е работа на "бизнеса" само. На нея най-много да й дадат да се подпише и някое подъраче да й хвърлят да се радва.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мани тоя завод,а виж как нов асвалт стана на юфка.''Костенски водопад'' пропадна.Така е то като все на свои даваш поръчки!Краднат яко и бачкат некачествено!*** си в Самоков!
7
14
 
3
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Браво на Данчето Фандъкова! :)
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата престъпна партия на Сергея е за тоя завод.Ето че Фандъкова е помислила и за тях.
5
4
 
19
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
Фандъкова обеща завод за ***, но незнайно кога"Давам срокове за нещата, които са конкретни", обясни тяКУЛЕЖКАТА ФАНДЪЧКА ВИ УБЕШТАВА, АЗ МухоБойко ДА ВИ НАПРАВЯ ЗАВОД ЗА ЖИВОТА..., ПАРДОН ЗА *** - ЗАВОД С ЯКИ БЕТОННИ СТЕНИ - кату на булевард ВАПЦАРОВ, ТОЗИ ДОБЪР ПУЕТУТ КОМ.ПАРТИА ГЕРП ДАВА МИ - КОНКРЕТЕН СРОК ЗА ПУСТРУЯВАНЕТУ НА ЗАВОДА - "В БЪДЕЩЕ"КОНГРАЧУЛЕЙШЪН КУЧЕТА, И ДА *** ИЗБИРЕТИ ПАК...ИГАТИ ЛИКОВЕРНИТЕ ПСЕТАТА СТИ В БАЛГАРИА
4
3
 
15
 
! Отговори
Miss-ка преди 12 години
Аз пък обещавам да нахраня всички гладни по света . Вервайте ми . И мир също обещавам , вечен всеобхващащ мир!
3
16
 
9
 
! Отговори
истината преди 12 години
първите клиенти на тоя завод ще са станишев и гоце.
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя завод се строи от времето когато Тиквата беше кмет...
1
18
 
11
 
! Отговори
partizanina преди 12 години
ЦЯЛАТА БСП БАРАБАР С ГОЦЕ И ТРАКТОРА СА ЗА ТОЯ ЗАВОД.БРАВО НА ФАНДЪКОВА.