Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога

"Давам срокове за нещата, които са конкретни", обясни тя
Обновена: 13 дек 2011 10:20 | 13 дек 2011 10:12, Красимир Ангелов
97
Фандъкова обеща завод за боклука, но незнайно кога
Снимка: БТА

"Трайното решаване на проблема с битовите отпадъци на София е в ход", отчете кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя подчерта, че до месец се очаква одобрението на финансирането на втората фаза от проекта за строеж на завода за битови отпадъци.

"За първата фаза имаме 100 млн. лв. безвъзмездни. За втората имаме увеличение на безвъзмездното финансиране от 71% на 85%. - т.е. това са пари, с които се изгражда завода и софиянци няма да ги връщат. Това е изключително важно", отчете Фандъкова.

Тя призна, че в темата за отпадъците има много политика.

"Винаги по този въпрос много се е политизирало и затова се забавя решаването. Но второ, има и много икономически интереси, безспорно. Това също е довело до забавянето на проекта", коментира още столичният кмет.

Фандъкова заяви още, че в момента се строи депото с европейски средства и то ще бъде готово след лятото на 2012 година. Самият градоначалник обаче не пожела да даде конкретен срок за изграждането на целия завод.

"Давам срокове за нещата, които са конкретни. Депото се изгражда – мога да дам срок. Но кога ще има работещ завод – това са елементи, които ще заработят в момента, в който ще се изградят", отговори кметът на столицата и допълни, че се работи в график, който няма да позволи да бъдат загубени европарите.

Фандъкова обяви още, че през месец май ще се пусне участъка от метрото от Младост до Цариградско шосе, заедно с паркинг за 1300 места, а до края на август ще се пусне целия втори метродиаметър.

"Следващата година започваме и участъка от Цариградско шосе до Аерогарата – 5 километра, 4 метростанции, които ще станат готови до 2014 година", обяви в заключение столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
15
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Наистина - нали избрахме Бойко защото освен всичко друго и "построи" завода за ***. Както той каза - ето вижте, ония обещават, а аз изпълнявам обещанията си. верно, забрави да се саморециклира, ама това е явно защото заводът не е бил построен. Малко като с пистата за формула 1... и новия национален стадион...Само да добавим, че обещаните паркоместа при метрото, които бяха обещани като безплатни, явно ще са платени, а до 2014 г. се очакват 4, да по 1 на година, нови станции.
69
4
 
18
 
! Отговори
Gal Anonim преди 12 години
Какъв завод за *** - нали Бойко отдавна-отдавна го построи?!
68
3
 
13
 
! Отговори
777 преди 12 години
Че как да не знае г-жа Кметицата?Нали Бат'Бойко още когато беше кмет каза срока.Тя къде е спала... не вижда ли ей го дей завода дето нейния вожд и учител го постори още в неговия си мандат
67
0
 
9
 
! Отговори
зъл преди 12 години
То това у БГ-то с разделното събиране на *** е супер-касичка. Това, че е просто симулация на дейност си напълно прав. Виждал съм ги на Витошка как в открити камиони изсипват всичко на едно място. Къде го карат не знам, но предполагам, че е пак на сметището в Суходол. Но виж парички прибират. Има една наредба по която искат от всеки един производител да заплаща не си спомням точно какъв процент за всяка опаковка, уж да я рециклират. Реално ние тоя *** си го плащаме три пъти - един път като такса смет, втори път като такса за всеки продукт, който сме купили и трети път от данъци за да го извозват в Силистра :). Е айде кажи при тая касичка кой ще хукне да прави разни заводи, да оптимизира процеса и да въвежда контролируем принцип на разходоориентираност на услугата, като с това ще секне далаверата. По официални данни на общината те плащат общо около 60 млн. на фирмите за сметосъбиране и сметоизвоване. Пак по техни данни събират от нас балъците по 120 млн. Та питанката е къде се потапят тия 60 млн. на година?
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...а защо да не решим 3 проблема в едно?Всеки *** да вземе по един чувал с *** и да легне в някоя улична дупка.
65
3
 
18
 
! Отговори
Дитц-Волф Титанов преди 12 години
За тоя завод слушаме от мноооооооооого години! Що пари се потрошиха за бали и "екскурзии" из цяла България....... Че и хората се настройват срещу София и с право! А ние тук си плащаме безумните такси смет, та ушите ни пукат!Ама тоя рефрен - за завода де, още Великия Кмет - БоБо го затананика, сега и протежето му - кметица-даскалица го подхвана..... Но в ушите на софиянци отеква само едно тра-ла-ла-ла-ла...Що трябва завод, като милионите могат да се гепят от бали и "екскурзии" на ***?
64
3
 
13
 
! Отговори
мен преди 12 години
а бе чакайте малко бе, бат Бойко Батмана не се ли бие в гърдите от 3 години насам че е построил завод за преработване на ***? амо то не било завод май ами политическа партия, и не било за преработване а за произвеждане. благдарим ти батмане че товята политическа далновидност която ни даде наденичката, пицата, за трайчо подписа, и човека който бие дори и теб по наглост, простотия и безочие - цветан цветанов тъщиният апартаментчик. вярвайет овци и чекайте метрото да мине покрай вашия блок.
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаха 10 години вече лъжи Пловдив за под година си направиха техния
62
4
 
13
 
! Отговори
уфсъ преди 12 години
започнаха вече да си показват рогата!!Вервайте им още!!завод за ***........ стратегия за управление на София.............. устройствен план .............гарантиран(о) гроб
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че и сега София си е завод за ***, който се реализира в провинциални депа
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъкова обеща,ЩЕ строим завод................?
59
1
 
1
 
! Отговори
do 54 преди 12 години
върша си моята работа както трябва, без да се оправдавам че друг не го прави. нещата вървят само тогава когато всеки си върши работата, но ти явно не си дорасъл да разбереш това, както и повечето българи.
58
2
 
3
 
! Отговори
pomak преди 12 години
fandak-------v prevod leshnik
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На следващите избори Герб ще отиде на сметището в Суходол
56
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Мисля, че на тоя въпрос трябва да отговори господаря на тая самоковска ***, оня с глава като картоф, дето ни лъже с боклучената фабрика не знам колко години вече !!! Оттогава досега, зе депониране на отпадъците и разкарването им из цяла България са похарчени повече пари, отколкото за строежа на фабриката - и *** борисов трябва да отговаря за това !!!
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обещавайте! Поне това можете!:)))
54
2
 
13
 
! Отговори
Обаче друг път преди 12 години
Един *** бил на сватба и слушал как на микрофона водещия съобщава: "Бабата дава на младоженците малък апартамент на морето"; "Тъстът подарява на младоженеца нов лек автомобил" "Свекървата дава на булката наниз пендари, семейна ценост" и т.н. *** попитал съседа си: " Абе комшу, тия като ги съобщават тия работи веднага ли ги дават?" Комшията казал: "Не бе ***, по-късно ги дават тия работи". Тогава *** се провикнало: "И *** дава на младоженците два коня и една каручка"... ОБЕЩАВАЙТЕ
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самоковската компирка и тиквата от Банкя лъжат и обещават, но завод няма, защото няма далавера за управляващите.Виж, при магистралите е друго нещо.Там милиони кубици се надписват и лапането е двойно и тройно.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50Хайде стига спами бе ***! И с какво си допринесъл за чистата природа като хвърляш разделно, а после се събира на едно място! Хайде обясни бе ***!:))) Обясни с какво си допринесъл!:))))
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разделно събиране и преработка на ***- червените може заедно с виолетовите, сините с жълтите