Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация

Дружеството стопля столичани с по-високи сметки
Обновена: 14 дек 2011 15:28 | 14 дек 2011 15:25,
148
Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация
Снимка: Булфото

"Топлофикация София" отчете рекордни ниски температури през ноември и по-високи сметки за клиентите си.

В съобщение от дружеството се чете:

"През ноември 2011 г. "Топлофикация София" е доставила на клиентите си в столицата 421 220 МВтч топлинна енергия, което е с 49% повече в сравнение с ноември 2010 г., когато консумацията е била 282 205 Мвтч".

Според тях основната причина за това се корени в рекордно ниските средноденонощни температури, отчетени от синоптиците на БАН.

През ноември 2011 г. средномесечната температура била едва +2.9 градуса, а през ноември миналата година +10.5 градуса, пресмятат от столичната топлофикация.

"Въпреки слънцето и липсата на сняг това се оказа един от най-студените ноемврийски месеци за последните 20 години. Това е и основната причина за по-високите сметки за отопление в столицата. Допълнителна тежест оказва и цената на топлинната енергия, която е с 3% по-висока в сравнение със същия месец на 2010 година", коментира Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството 82% от абонатите им сега ще получат сметки до 150 лв.

Най-голяма (над 36%) обаче оставала групата на потребителите със сметки между 50 и 100 лева.

От Топлофикация призовават клиентите си да проверят какви са били температурните стойности и какви количества топлинна енергия са консумирани през ноември 2010 г. и пак през ноември, но 2011 г., както и да направят сравнение.

Данните за двата сравнявани месеца щели да бъдат описани на гърба на съобщенията, които столичани ще получат през следващата седмица.

Днес обаче е безпредметно да ходите до касите на дружеството, от "Топлофикация София" съобщиха, че заради зареждането на сметките за ноември касите им няма да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Petyo123 преди 12 години
Мислех да пиша ,но 126 го е казал ясно ! Докато си траем тези кучета ще ни стрижат до кръв и кост!Какви студове през ноември ,нищо необичайно не е имало за да се оправдават с това и да раздуват сметките .Трябва да се спре с това робско поведение и да се запали централата на крадците .Явно че нямат срам и от дума не разбират -само гьостерица тогава .
138
0
 
4
 
! Отговори
до бай Юрдан преди 12 години
аз искам да си плащам, колкото сум си изхар4ил, ане на половината вход
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сметка за м. януари 2011 - 405 лв. при работещ 1 радиатор.
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като им е толкова студено на ТоплоМафикация, да си вземат вальо и да отиват в затвора. пладнешки обирджий, и държавата ги подкрепя. да изгорите до основи
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Студено му е било на изп. директор на топлофикация, да не казвам на какво, дойде ми сметка 150,00лв за ноември, скапаняци, а радиатори вкъщи не съм си пускала от както трябваше да се напълни инсталацията през октомври. Ако в изравнителната сметка в края на отоплителния сезон, факта че вече трети месец радиатори вкъщи не ми работят, понеже навън е много"студено", ще изпратя фактурата на шефа на топлото, с придружително писмо, колко е готин и колко го "обичам", и да ми плати сметката.:))))
134
0
 
4
 
! Отговори
Парно идиот преди 12 години
Да се скапете и вие и тези, които ви мерят температурите. *** гнусна!!! Почти нямаше нужда да се пуска парното вкъщи, студени са ви мозъците.
133
0
 
6
 
! Отговори
Изтрезнял преди 12 години
Що ривеьте изборите минаха. Кой таковал таковал. Фидосова вече не даваааа.
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отчели са рекордно подаване на топлоенергия, не на база градуси, а на база колкото повече, толкова повече. И това е най-големия обир. Ти си спираш парното, за да пестиш или защото днес например е по топло, Топлофикация обаче си бълва на пълна мощност, и общия топломер във вашата сграда върти като ненормален. И после идва "изравнителната" сметка. Един г-н от Перник ги осъди, за това че не спазват т.нар. "температурен режим", при по високи температури, са задължени да подават по-малко.
131
0
 
7
 
! Отговори
негър преди 12 години
КАКВО СТАВА В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА?АМИ АКО БЯХМЕ ЕКСКИМОСИ КАК ЩЯХМЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ ПАРНОТО??????????????????
130
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Куче да ви обладае господа обирджии!
129
0
 
8
 
! Отговори
ан преди 12 години
МНОГО ПО ЗДРАВИ НА МАЙКИТЕ ИМ НА ТОПЛО-КЛАТАЦИЯТА. САМО ЕДИН РАДИАТОР СЪМ ПОЛЗВАЛ ОТ НАЧАЛОТА НА ЗИМАТА. ВСИЧКИ ДРУГИ ТОПЛОМЕРИ СА МИ НА НУЛА. ДА ГО ДУ.АТ ОТ ТОПЛО.КЛАТАЦИЯТА.
128
0
 
5
 
! Отговори
1212 преди 12 години
NA BALGARINA TRIABVA DA MU SE , ;PUSNE ; KRAV...ZA DA RAZBERE 4E SE VODI GENOZID, ....INA4E POKOLENIETO NI E TOLKOVA TAPO I BEZOTGOVORNO , 4E PROSTO SE SRAMUVAM 4E SAM BALGARIN....TRIABVA DA SI IZ4ISTIM - ;DVORA;- OT VSI4KI 4UZDI ELEMENTI ....!!! -SAMO NIE BALGARITE SI NIANAME LOBI VAV NARODNOTO SABRANIE !!!
127
0
 
2
 
! Отговори
ЕБ..М ТЕ,ДУШО! преди 12 години
126 ти,НЕ 10 000 СА НУЖНИ,А И ЕДИН СТИГА ЗА ДА НАПРАВИ ТОВА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ КОЕТО СИ ЗАСЛУЖАВА! ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ЧЕ БГ НАЦИЯ И НАРОД НЯМА,А РАЯ,САМО МИШКИ!! И ЕДИН НЕ СЕ НАМИРА!! ИЗРОДЕН ИЗКРИВЕН БГ ГЕН!! МУТИРАЛ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ!! ИДИОТСКА СТРАНА С *** НАРОДЕЦ....
126
3
 
0
 
! Отговори
ЦАРЧЕТО преди 12 години
Към 112.Никой не може да те съди/иска пари/ в срока за издължаване.Той е три години.Веднага след това ще те потърсят за издължаване и дори съд. Но ако до още две години не си потърсят сметките/тоест общо пет/-се спасяваш.Ама те винаги си искат печалбата в двете години.
125
6
 
6
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Между другото - едни техници по климатици ми твърдяха наскоро, че средният живот на климатика е около ПЕТ години. С други думи средно на пет години нови климатици. Ако е двустаен апартамент - 3 климатика, примерно по 1500 лева единия, т.е. 4500 лева. Е, може и климатици за по 500 лева да намерите, втора употреба например......
124
11
 
5
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Истината е, че ноември тази година наистина беше по-студен от миналата година, но това не е единсвеното вдигнало потреблението на парно. Все пак абонатите на Топлофикация растат, а не намаляват.Истината е, че никой не е закрепостен към Топлофикация, както плачкат тук някои. Това е пазарна икономика - не ти харесва или ти е скъпо, отказвате се блока от Топлофикация и се топлите с нещо друго.Истината е и че там където на някои им е много скъпо, това се дължи на съседите им, а не на Топлофикация.
123
3
 
10
 
! Отговори
странно преди 12 години
Що псувате топлофикация, а величаете Фандъкова и ББиткото? ЩО НЕ ИМ ПОТЪРСИТЕ СМЕТКА?
122
12
 
5
 
! Отговори
байЮрдан преди 12 години
Ами като ви е скъпо да плащаате за парно идете си на село,нали 80% сте ***.Там ще ви е по-евтино на твърдо гориво,кисело зеле и домашна отлежала!
121
2
 
32
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Какъв "*** студ", бе - то и сега, през декември температурите са такива, каквито бяха навремето около края на октомври !!! Къде го видяха тоя *** студ ?!? Те сигурно след месец ще кажат, че декември студовете са били арктически !!!Хора !!! Докато не се съберем към 10 000, не атакуваме сградата на Топлофикация и не я опожарим, тия няма да спрат да ни грабят !!! Колкото по-меки стават зимите, толкова повече ни товарят със сметки !!! СМЪРТ !!!!
120
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 12 години
баси наглата лъжа.бърз фалит за тези крадци!