Бояджийска няма да си ходи, кметицата не я пуска

Зам.-кметицата отдавна искала строги мерки за бездомните кучета
Обновена: 10 апр 2012 14:46 | 10 апр 2012 09:49,
241
Бояджийска няма да си ходи, кметицата не я пуска
Фандъкова не иска оставката на Бояджийска, а повече работа от нея. Снимка: Булфото

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че няма да приеме подадената оставка на заместника си Мария Бояджийска.

Вчера зам.-кметът подаде молбата си заради смъртта на професора, нападнат от кучета в квартал "Малинова долина".

"Разбирам Бояджийска и нейните мотиви. Тя прие лично проблема с бездомните кучета, както всички ние и така трябва да бъде, но искам да подчертая, че точно тя беше тази, която в последните две години предлагаше по-строги мерки за справянето с този проблем и така си навлече гнева на повечето защитни организации. Предлагаше и промени в нормативната уредба", каза Фандъкова пред bTV.

И добави, че очаква от Бояджийска още по-упорита работа.

Близо 50 неправителствени организации поискаха от поста си да се оттегли и земеделският министър заради същия проблем, но Мирослав Найденов отхвърли искането им.

Още по темата

Според кмета Фандъкова без нови мерки проблемът с кучетата няма да бъде решен. Това по думите й е показала и трагичната развръзка на случая с нападнатия професор.

Кметицата е категорично против връщането на улицата на агресивните кучета. Но по думите й агресивността им трудно се доказва. 

Евтаназията на неагресивни кучета според Фандъкова е нереалистична и неефективна мярка.

Според нея въпросът за преценката за агресивността на кучетата е довела до война между самите хора и може би финансови интереси.

"Няма как да не помисли човек, че когато има организации, които съществуват от този бизнес, има и някакви подобни интереси", каза кметът.

Тя няма против осиновяването на кучета срещу заплащане, но ако организациите поемат отговорност за решаването на проблема и работят в тази насока. За пример за съвестна работа тя даде фондация "Четири лапи", които са помогнали за кастрацията на кучетата в ромските квартали.

Фандъкова призна, че бездомните кучета в София продължават да се увеличават, включително и заради столичани, които изоставят домашните си любимци на улицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
8
 
36
 
! Отговори
Лапачи преди 12 години
Във връзка с разкъсването на проф.Тачков трети ден чета коментарите в е-медиите по този случай. Оказа се,че природозащитниците, включващи цели 50 НПО (!!!) лапачи на пари с ясен и повеечто с неясен произход, намериха пристан в Дневник и отчасти в Медиапул. В Дневник те се държат напарво нагло, като там е сборището и на хейтърите, а Медиапул откровено им дава рамо... Стрино Стояно, само вашият вестник и медията на мадам Плевнелиева поддържате съществуването на безпризорни песове и хич не се трогвате,че тези покровителствени от "Четирите лапи" подивяли кучета, отлозгаха известен в САЩ, но неизвестен в БГ професор! Това е показателно: В ръцете на природозащитниците и техните подопечни учените хора направо се оглозгват и дори разкъсват! Халал да е на президентшата! Дано да си направи труда да прочете другите медии и да се засрами... Такова чудо, такава наглост и верноподаническо чувство към бившите направо отвращават!
140
9
 
55
 
! Отговори
197 преди 12 години
Еми тогава да си отиде Данчето Фандъкова!!! Както казва Великия: Който не се справя да си ходи!!!
139
8
 
61
 
! Отговори
Кучешката кметица преди 12 години
Фъндъкова ще остане в историята на София като Кучешката кметица.
138
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не я пуска , защото иначе и тя трябва да си ходи.
137
9
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Който и кмет да е, докато няма закони за бездомните и домашните кучета, въпросът няма се реши!И докато кучкарите-защитници ги "осиновяват" и "гледат" на улицата!това не е хуманно, нито за кучетата, нито за хората!
136
8
 
60
 
! Отговори
и преди 12 години
Незабавна оставка на кмета на София.Това е най-малкото което може да се направи, но задължително. Не се подигравайте с паметта на човека, ами поемете вината си!
135
8
 
54
 
! Отговори
ГЕРБ ЦИРКАДЖИЯ преди 12 години
Поредният цирк на ГЕРБ -била подала оставка, ама я пък отхвърлили. После Фандъкова я назначила отново, че нямало други добре кандидати за кметове. И накрая кучетата си лаят, кметството и ГЕРБ катуна си вървят.
134
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако кметицата не беше от ГЕРБ, а от някоя друга партия, сега целият град щеше да е пред кметството с искания за оставка. И то под вещото ръководство на баш тикваря. Какво става? Колко години и трябват на тази даскалица, за да разбере, че е кмет? И не може да се оправдава със Станишев, защото в този град ГЕРБ са на власт 7-8 години.
133
8
 
36
 
! Отговори
teo преди 12 години
Най-голямото ЛИЦЕМЕРИЕ на тези ПАЗИТЕЛИ НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА Е , ЧЕ УЖ НЕ ИСКАТ СМЪРТТА НА ТЕЗИ ЖИВОТНИ, А ПЪК ИСКАТ К А С Т Р А Ц И Я Т А ИМ !!! Нима това не е унищожаване на тези животни, което УНИЩОЖАВАНЕ Е МНООГОО ПО-СТРАШНО, ЗАЩОТО ТО УНИЩОЖАВА ЖИВОТНИТЕ ЗА В БЪДЕЩЕ И Т Р А Й Н О!!! Та тогава като изчезнат тези КУЧЕТА, НЯМА ДА ИМА КОГО ДО ЗАЩИТАВАТ И ДА ХАРЧАТ ГОТОВИ ПАРИ, КОИТО СЕГА ХАРЧАТ??!! ТОВА СА НАЙ-СТРАШНИТЕ УБИЙЦИ НА ЖИВОТНИ И ЗАТОВА "уважаеми бездомни кучета" не им вярвайте , А ГИ
132
8
 
46
 
! Отговори
Оставка! преди 12 години
Фандъкова бе преизбрана за кметица с голямо доверие. Преди избрите нищо не бе направила за София, но софиянци и дадоха възможност и време да покаже спосолностите си. Естествено Фандъкова не е наясно какви са и отговорностите, така както и никой от тази партия не е наясно. След като с немарливостта си и мързеливостта си е допринесла за трагедия е длъжна да си подаде оставката. Ако е толкова нагла и не го направи трябва да бъде изритана от хората, които я избраха. Има смърт, не може се оправдава.
131
8
 
38
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
НЕ ТРЯБВА ИРАН ДА НИ ЗАМЕРЯТ С РАКЕТИ И АТОМНИ БОБИ . ТУРЦИТЕ , АМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ НИ НАМЕРИХА ЦАКАТА .ПОДПОМАГАТ СЕ ТАКИВА КАТО ПАРВАНОВ , КОСТОВ , СТАНИШЕВ ,ДОГАН , БОРИСОВ ,ПАСИ и прочие ВЕРБУВАНИ МАЙКОПРОДАВЦИ КОИТО ДА КРАДЪТ И ДА ПРОВЕЖДАТ ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД . ПЪРВИТЕ БЕСПРИЗОРНИ ЖИВОТНИ СЕ ПУСНАХА КОГАТО СЕ ПРЕКРАТИ НАУЧНАТА ДЕИНОСТ У НАС ТАКА ЗАПОЧНА ПОПУЛАЦИЯТА ПОСЛЕ И ХОРАТА МАЛКО ИЗХВЪРЛЯТ НО НЕ МАСОВО > ТЕЗИ *** СА ОРЪЖИЕ ЗА ТЕРОР ШУМ , СТРАХ И БОЛКА ТОВА Е ЦЕЛТА А НАКАЗАНИ
130
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами тогава Фъндъкова да си ходи................или сами ще си решим проблема с кучетата
129
12
 
32
 
! Отговори
Б.Б работи и днес преди 12 години
Девня. Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще присъстват на церемония по официалния старт на изграждането на нова производствена линия за клинкер и цимент в Девня Цимент АД, гр. Девня, съобщиха от правителствения пресцентър. На събитието премиерът ще връчи Сертификат за инвестиция Клас А на собственика на завода Италчементи Груп.Общата инвестиция в проекта е около 160 млн. евро.В изграждането, което ще започне в средата на годината и ще продължи две години, ще бъдат ангажирани повече от 1000 души.Новата производствена линия ще бъде въведена в експлоатация в началото на 2015 г., като годишният й капацитет ще достигне близо 1.5 млн. тона цимент.Веднага след срещата премиерът ще посети курортния комплекс Св. Константин и Елена край Варна, където ще се срещне с български младежи и ученици от училищата с български състав от Западните покрайнини, деца от Македония и от югозападните части на България. Децата са в България по покана на д-р Милен Врабевски и неговата фондация Българска памет" и участват в културно-образователен семинар. Фондацията полага приоритетно усилия за културна и социална реинтеграция, както и създаване на условия за по-добри образователни перспективи и евроинтеграция за българчетата от близката диаспора и за младежи от българо - мюсюлманските общности в отдалечените Рило-Родопски райони.
128
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и през следващия мандат ако спечелят ГЕРБ - Станишев и тройната коалиция ще са виновни.хихихихихиииииииии
127
8
 
40
 
! Отговори
Ангуа преди 12 години
В такава ситуация трябва да има поне три оставки - изискани и приети, а не плахо дадени и отказани. На дебелака Найденов и на кмет и заместник - кмет. А тук - цирк безподобен. До следващият път. Евтин популизъм е това. А ще сипя обидни епитети към когото трябва. Поне правя разстояние между изреченията, че да имате време да ги осмислите.
126
8
 
40
 
! Отговори
НЕ ЗНАМ КОЙ СЪМ АЗ преди 12 години
НЕОБХОДИМА Е МОМЕНТАЛНА СМЯНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ , ЗАЩОТО В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ НИЕ ЩЕ ЗАМЕСТИМЕ КУЧЕТАТА И ПАК НЯМА ДА СМЕ ЩАСТЛИВИ......
125
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев и тройната коалиция са виновни.хихихихихиииииииии
124
8
 
37
 
! Отговори
----------- преди 12 години
явно е модерно в България да се прибират успели българи изгонени от червения режим и след това да умират защото фатално са сбъркали да се върнат в тая джунгла
123
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, и като нищо не правят по въпроса, ние ще правим, а как, ние си знаем!
122
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирк за пред народа - както винаги!