Софийските автобуси – с безплатен безжичен интернет

Това ще стане от 4 юни, засега WI-FI само по една линия
Обновена: 4 юни 2012 07:37 | 3 юни 2012 14:06, Елка Василева
82
Софийските автобуси – с безплатен безжичен интернет
Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г. Снимка: архив, Reuters

От 4 юни в автобусите по линия номер 111 в София ще има свободен достъп до безжичен интернет, съобщи за БТА заместник-кметът Любомир Христов. Колите са обзаведени с безжични рутери от "Виваком", а достъпът до безжичната мрежа ще е безплатен.

Това ще е първата градска автобусна линия с достъп до интернет, а ако проектът се окаже успешен, ще бъде оборудвана и друга автобусна линия, допълни Христов.

Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година. Изборът на автобусната линия е станал заради дългият й маршрут, който предполага повече престой в автобуса и достъпът до интернет е алтернатива за подобряване комфорта по време на пътуването, обясни още Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да и бар и сауна,масаж с щаслив край ще има.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тоалетна и бар ще има ли?
2
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сериозно ли бе???докато повече от половината автобуси и трамваи на градския транспорт са пред разпадане, други ще имат wi fiГОСПОДИ!
1
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер значи ще мога да си карам след автобуса и да си цъкам у вифито това ще намали произшествията зареждам порното и развращавам и децата в автобуса браво добра идея.