Менте кастрирани кучета лаят на воля из София

За 6 месеца от "Екоравновесие" успели да приберат 1720 песа
25 юни 2012 07:36,
101
Менте кастрирани кучета лаят на воля из София
Снимка: архив Булфото

Фалшиво кастрирани кучета се разхождат из столицата, са установили ловните екипи на "Екоравновесие".

Още по темата
За да се пресекат далаверите в дружеството, всички бездомни кучета, които са преминали през кастрация, ще бъдат обозначени с червени марки на ушите, обяснява пред в. "Монитор" шефът на общинската фирма д-р Манол Нейков.

"Ако се установи, че маркирано животно е родило, виновните ще понесат строги наказания", заканва се той.

Ловците хващали само кучета, които не са маркирани като кастрирани. Оказва се обаче, че има и такива, които са фалшиви. Преди дни ловните екипи заловили женско куче с маркировка на ухото, но и с малки кученца.

От "Екоравновесие" нямат информация кой маскира кучетата като кастрирани. Тази мнима обработка на животните освен всичко друго създавала и рискове от зараза, опасяват се от дружеството.

Според Нейков всички кучета, които покажат агресивност, ще бъдат залавяни и прибирани в приюта в Сеславци.

От началото на годината от "Екоравновесие" са успели да приберат 1720 песа, като кастрирани са 1427. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Стинг преди 11 години
Ами тя за това Фандъкова постоянно прави промени в това дружество, защото все не си гледат работата. Нямам съмнение, че ще ги дисциплинира, но не е за така. Добре поне, че кметът си гледа работата съвестно.
84
0
 
2
 
! Отговори
Валери Егикян преди 11 години
Ейй, пак Фандъкова ви е виновна. Тя ли да ходи да ги скопява тези песове бе, ***? Кметицата си знае работата и тя определено не е да брои кучетата и да гледа кое какви органи има. А ако някой не си е свършил работата, съм сигурен, че му е наложила справедливо наказание.
83
0
 
1
 
! Отговори
Горан преди 11 години
Твърде много се политизира тази тема. Фандъкова вече взе точните мерки и сега трябва да се даде технологично време на структурата на Екоравновесие да заработи успешно. Важното е, че намериха правилната формула..
82
0
 
1
 
! Отговори
ТЕСЛАТА преди 11 години
Решението е внос на виетнамци.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
87, ти от къде знеш, че съседа ти не ги е направил твоите деца?
80
1
 
3
 
! Отговори
mitrandir преди 11 години
vsizko moze da se reshi za edna sedmiza,no ima hora,koito ne iskat tova da stava,dokato e kuzeshka durzavata shte ima pseta,koito da obikaliat i da seiat razruha,no az sum siguren,ze niakoi gi razmnozava tia pseta,niakoi uvelizava populaziata im,napuk na naredbite i globite
79
1
 
1
 
! Отговори
mitrandir преди 11 години
kuzeshki narod,kuzeshka durzava,niakoi ot tia pseta sa psihizno bolni sushto kakto bulgarina,minavat obikaliat ,gledat tupo siushto kakto bulgarina,protokolnia droid fandukova niama da napravi nishto ,zashtoto taka i oturva, v zivilizovanite durzavi problema se reshava burzo i lesno,prosto zashtoto tam horata si vurshat rabotata,ako ne ia vurshat gi zaka uvolnenie ili globi,a bulgarina iska da poluzava pari bez da raboti i da pretupva neshtata, problema moze da se reshi za edna sedmiza ima ho
78
1
 
7
 
! Отговори
2012 преди 11 години
Тия кучета да не са свещени животни,та така ги защитават,че и законът е на тяхна страна.Ами развъждайте си кучета,та те да плащат данъци и сметки.Поговорката "Кучета ги яли" се наложи много актуално в 21век,за съжаление на всички българи.
77
2
 
12
 
! Отговори
samo v Bg преди 11 години
В Бг всичко е ---менте,менте политици ,менте полицаи,менте съд. система ,...и още и още ,край няма !Единственото МАРКОВО нещо в Бг са ----децата ни!
76
0
 
6
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Само че децата ви ще заплатят грешките ви- а това е най страшното! Но ... всеки си носи кръста!
75
3
 
11
 
! Отговори
мак преди 11 години
Ужас, колко години даваш на тези, от които зависи отстраняването на кучетата от улиците? Вземат пари, работа не вършат, а кучетата хапят и изяждат хора. Нали не сме 7 век?? Много сте настървени вие, защитниците на кучетата, но явно не сте били нападани от някой *** или пък глутница. Пак питам, хуманно ли е да умират хора нахапани до смърт?
74
1
 
8
 
! Отговори
Ако, общината преди 11 години
Къде сте бе селски хубавици. Нито Фандъковата, ното Бояджийската, казват нещо по въпроса за кучетата. Най-лесно е да се правиш, че нищо няма. Крадат се пари, селянките си въобразяват, че нещо управляват, а моят град се вмириса на ***, *** и всякакви политически ***.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
78, ела да ме хванеш за проксито! Живеем в демократична държава, в която не само за колене и дране на кучето, но и за твоето заколване бих писал, АКО това ще реши проблема ни с кучетата!
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както се казва в един виц, нац кучетата ни хапят, не ни е***, за това ги трепете, не ги кастрирайте!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас да затвори кланниците и за разпусне ловните дружини.
70
2
 
1
 
! Отговори
anom. преди 11 години
koga 6te iz4eznat uli4nite ku4eta,blizkite 50 godini ne.
69
17
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
И оли*офрени спрете да говорите за убиваже, дране, коляне. Не се намирате в 7ми век, когато може би това е било разрешено. За подобни думи някои ден, ще ви намерят ИП, то и ще изгърмите с една присъда от 7 години!И дано. Аз лично много ще се радвам за вас да посетите градския затвор, понеже имате психични отклонения с това, коляне, бесене, дране на кучета...
68
0
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
"От "Екоравновесие" нямат информация кой маскира кучетата като кастрирани."Всеки знае, че екоравновесие пестят пари от медикаменти за кастрации, като режат ушите на кучетата и ги връщат на улицата да раждат.Парите за кастрации и медикаменти около това идват от европа в голямата си част. Тези пари те докопват като пропускат да кастрират кучета.Но това е обществена тайна, но на никой не му пука...А са нагли колкото си искат. Аз съм ходил да се разправям с тях и няма такива гадове...
67
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По социалистическо нямаше кучета ,защото се плащаше на всеки гражданин уловил куче по 10 лева. Няма нужда една камара хора да лапат заплати за моткане. Няма нужда от глупави кастрации ,те не помагат грещу агресия и остри зъби. Ако пуснат сега такова заплащане ,за нула време *** ще опразнят улиците!
66
1
 
16
 
! Отговори
кой ми сра в гащите преди 11 години
Айде сега се правят на ударени , много ясно че самото 'екоравновесие" прибира кучетата само да им сложи маркер и ги връща на улицата некастрирани ,нали иначе трябва поне една седмица да държат всяко женско куче защото реалната операция за кастрация на женско животно е по-сложна и опасна от тази за мъжко и изисква наблюдение няколко дена на животното . Парите дето им се дават за лекарства и храна на животните пак са откраднати и тия само симулират дейност.