Всяко второ бездомно куче било изхвърлено

Завишен контрол над собствениците, искат “Четири лапи“
14 юни 2012 17:10,
188
Всяко второ бездомно куче било изхвърлено
Снимка: Булфото

Всяко второ бездомно куче в София не е родено на улицата, а е било изоставено от своя стопанин, показват данни на международната организация за защита на животните "Четири лапи".

От 2008 до 2011 г. няма нито един наказан собственик, който е изхвърлил домашния си любимец на улицата. Все още реално не работи и единната база данни, в която трябва да се вписват данните от микрочиповете на домашните кучета, посочват от организацията.

Според специалистите от “Четири лапи“  у нас все още няма работещ механизъм, който да спре масовото изоставяне на домашни кучета и това е в основата на проблема с бездомните животни.

По техни данни всяка година от улиците на столицата се изтеглят под една или друга форма над 4 000 бездомни кучета, но местата им веднага се заемат от поредните изоставени домашни любимци.

Ако има стриктен контрол върху безотговорните собственици на домашни кучета и се намали до минимум броят на изоставените животни, проблемът може да се реши в рамките на 2-3 години, смятат от "Четири лапи".

Единствената причина за липсата на трайно намаляване на бездомните кучета е заниженото прилагане на разпоредбите на законодателство, което дава ясни насоки какви мерки трябва да бъдат взети, за да се реши проблемът, смятат от “Четири лапи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
един преди 11 години
Никакви бездомни кучета! Изкарват заплатите си покрай тях и не помагат на никой .Всъщност бездомните кучета са измъчени и потенциално агресивни- болни ,жадни и гладни в студ и жега.Пилеят се пари и време за *** наредби за домашни любимци ,които припикават и осират тротоари и градинки.Това е узаконена слободия.Който иска животни ,да стане животновъд на село ,не в апартамент!
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои хора тук постоянно твърдят, ама имало само две ухапвания на хора за толкова време и какво толкова. Става въпрос за две РАЗКЪСВАНИЯ на хора. Единият човек почина, вторият бере душа. УХАПВАНИЯТА и нападения са стотици и хиляди и за тях въобще никой не изнася информация. Нещата са направо страшни.
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости. Това може да го твърди само човек, който никога не е имал животно.
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЯКО 2 УЛИЧНО КУЧЕ МОЖЕ ДА Е ИЗХВЪРЛЕНО ОТ ЧОВЕК,АМА ПРЕДИ ПОНЕ 5 ГОД НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТОКЪДЕ БЯХТЕ ТОГАВА ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ НА КУЧЕТАОТ ТОГАВА ДО СЕГА ВСЯКО ВТОРО ОТ ТЯХ РОДИ ПО 5 ПОМИЯРА И СЕ ПОЛУЧИХА ГЛУТНИЦИТЕ,КОИТО ИЗЯЖДАТ ХОРАСПАСЕТЕ ***, КАТО ОТИДЕТЕ ВИЕ ДА ВИ РЪФАТ И ДА НЕ СЕ СПУСКАТ НА ВЪЗРАСТНИ ,БЕЗЗАЩИТНИ ХОРА И ЖЕНИКАК НЕ ВИ Е СРАМЗАЩО НЕ ПРЕДЛОЖИТЕ НЕЩО РАЗУМНО ЗА ОБЩЕСТВОТО
122
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TROVETE BTRATIA......NA ORUJIE - ANTIFRIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
121
3
 
1
 
! Отговори
Рошав преди 11 години
УБИВАТ ЧОВЕК ОТ ПТП - НИЩО - ПРОБАЦИЯ - УБИВАТ КУЧЕ - ХАЙДЕ В ЗАТВОРА . КАКВО ТЕЗИ КУЧЕТА СА ИМ НАПРАВИЛИ А ТЕЗИ ХОРА - ДА НЕ БИ ДА СА ГИ .....БАЛИ
120
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VSI4KI ZA6TITNICI NA POMIQRITE SA POBURKANI. TE SA HORA, AKO TAKA MOJE DA SE KAJE, KOITO IMAT SERIOZNO NARANENA PSIHIKA PORADI IZVUR6VANE NA DESETKI GNUSNI DEISTVIQ. I ZA DA "IZ4ISTQT" DU6ITE SI OT GADOSTITE KOITO SA IZVUR6VALI, A I ZA TQH E IZVESTNO, 4E S HORATA NE SE RAZBIRAT, TE ZA6TITAVA POMIQRITE A NE HORATA - DECATA, UPLA6ENITE, MAIKITE I VSI4KI TEZI KOITO NE ISKAT POMIQRITE PO ULICITE. I SKAPANATA KMETICA, UPLA6ENA, 4E NQMA DA Q IZBERAT OTNOVO IM POLQGA. ZA6O DASKALICE? TROVETE GADOVETE!!
119
1
 
0
 
! Отговори
б. к. преди 11 години
аууу-баууу,искам да сръфам някой комунист.
118
0
 
2
 
! Отговори
ГЛАДНИЯТ. преди 11 години
А НЕ Е ЛИ ПО ПРАВИЛНО ДА СЕ НАКАЖАТ УПРАВНИЦИТЕ. НЕ СА ВИНОВНИ ХОРАТА ЧЕ ГИ НАТИРЯТ КУЧЕТАТА. НИМА НЕ Я ЯСНО ЗАЩО ГИ ПЪДЯТ. НЯМАЯ ХЛЯБ ЗА ВСИЧКИ ,ЧЕ И ИЛАЧИ,ЧЕ И ДАНЪК ЧЕ, И ГЛОБИ , ЕЕЕ . КОЙ Е ПО ВИНОВЕН А?. ПРАВИЛНО Е ДА СЕ НАУЧИМ И ДА СИ НАТИРВАМЕ НЕКЪДЪРНИТЕ УПРАВНИЦИ. ИНАЧЕ МНОГО,АМА МНОГО ГЛАД И СТУД И МОР ЗА ХОРА И ЖИВОТНИ. ОТВОРЕТЕ СИ УЧИТЕ И МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ ,КОГО ИЗБИРАМЕ. НО МАЙ,МАЙ ПАК ЩЕ СИ ТАЯ ВСЕ.
117
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 11 години
Въобще не ме интересува дали уличното куче е било изхвърлено или не. Мястото на кучето е до стопанина си и под негов контрол. Всичко друго е *** и лапачка за тези, които защитават разнасянето на болести, нощния вой, агресията и всички негативни действия на уличните кучета.
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина под такива статии коментират главно утайките на човешкия род - злобни, нискочели, необразовани от крайни квартали, участници във футболни агитки, партийни шпиц-бригади, нещастници с глупави деца, грозни, дебели жени и нещастен живот, ***,  садисти, убитаци, комплексари, *** и още десетина вида *** на обществото. Жалка гледка.
115
0
 
2
 
! Отговори
до 161 преди 11 години
Много просто, на година само в София се изхвърлят 10 000 кучета, смятай си го сам. А как били изчислени ли? Такъв като теб сигурно и за жертвите на Сталин пита "Ама как били изчислени", ами с листче и химикалче са изчислени. Ти трябва да си някъв гений, много такива "гениални" като теб има по форумните клоаки. :)
114
3
 
3
 
! Отговори
pitbul преди 11 години
Много ме дразнят тия смешници. 2-3 души некви констатации правят (4-ри лапи). Как го сметнаха това по чиповете ли по породата ли по какво? До сега през целия си живот не съм виждал породисто куче да се скита по улицата. 4 лапи вместо да вземат да направят приюти за собствена сметка и да се погрижат за животните, само пречат. Трябва им една хубава данъчна ревизия и проверка от всички места за да спрат да пречат, пумияри
113
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
159, никой не ти иска животинка, просто искаме да се разкарат уличните ***
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като ви чета тъпите и злобни коментари и ми стана жал за вас...вие сте истински нещастници и с това мислене нищо хубаво няма нито да постигнете нито да видите. България е държава в която се мразят и обиждат хората които имат животника.
111
6
 
3
 
! Отговори
Statistika преди 11 години
Значи за това са виновни 100% кучкари и 0% такива като мен, които мразят кучета и никога не са гледали куче.
110
0
 
0
 
! Отговори
до 153 преди 11 години
Къде съм го написал? Или си съчиняваш. Нещо като свободно съчинение в училище. Упрекваш хората в това и онова без дори да се замислиш дали са прави.
109
0
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Всеки втори ГЕРБ -ер изхвърлен от БСП и НДСВ
108
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
153, е това сте кучкарите, превъзнасяте помияра, за сметка на човека
107
0
 
4
 
! Отговори
До 134 преди 11 години
Блазе ти че сте се махнали от тази джунгла. Тук витае само злоба, омраза, агресия, ***... и т.н. От коментарите тук си личи много добре

Спонсорирани публикации