Менте кастрирани кучета лаят на воля из София

За 6 месеца от "Екоравновесие" успели да приберат 1720 песа
25 юни 2012 07:36,
101
Менте кастрирани кучета лаят на воля из София
Снимка: архив Булфото

Фалшиво кастрирани кучета се разхождат из столицата, са установили ловните екипи на "Екоравновесие".

Още по темата
За да се пресекат далаверите в дружеството, всички бездомни кучета, които са преминали през кастрация, ще бъдат обозначени с червени марки на ушите, обяснява пред в. "Монитор" шефът на общинската фирма д-р Манол Нейков.

"Ако се установи, че маркирано животно е родило, виновните ще понесат строги наказания", заканва се той.

Ловците хващали само кучета, които не са маркирани като кастрирани. Оказва се обаче, че има и такива, които са фалшиви. Преди дни ловните екипи заловили женско куче с маркировка на ухото, но и с малки кученца.

От "Екоравновесие" нямат информация кой маскира кучетата като кастрирани. Тази мнима обработка на животните освен всичко друго създавала и рискове от зараза, опасяват се от дружеството.

Според Нейков всички кучета, които покажат агресивност, ще бъдат залавяни и прибирани в приюта в Сеславци.

От началото на годината от "Екоравновесие" са успели да приберат 1720 песа, като кастрирани са 1427. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
21
 
! Отговори
Мима преди 11 години
И какво като са кастрирани не хапят ли? Докато не ги преспят няма да се оправим .
24
1
 
11
 
! Отговори
дам преди 11 години
Така е хора! Ако общината се справи за един сезон и на улицата не остане нито едно бездомно куче, какво ще работят служителите от "Екоравновесие"?!
23
1
 
4
 
! Отговори
К преди 11 години
Кучетата страдат от глад, от страх или от ЖАЖДА. И като са в глудница озверяват. Когато са в града, намират храна, но вода няма, особено в жегите.
22
2
 
26
 
! Отговори
НАЙ ТЪПИЯ преди 11 години
някой може ли да ми отговори защо вълците се отстрелват а кучетата не?
21
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да кастрират кучетата ,ама по важно е да се кастрират *** ,защото има ,няма 2-3 нахапани от кучета ,ама от *** има маса ти убити и изнасилени и ограбени хора по села и градчета ,ама за това не се пише и говори ,защото господарите на управниците ни от сащ и изрел ще дърпат ушите на нашенските марионетки-политиците
20
1
 
6
 
! Отговори
гх преди 11 години
Абе какви марки ще им слагате, направо им режете едното ухо, ако не сте забелязали всички кучета след това си раздират ушите заради марките. Така ще ги боли само веднъж.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди няколко години едни момчета в квартала стреляха със стрелички по кучетата, от екоравновесие ли бяха не знам, обаче казаха че за два месеца могат да изчистят кучетата, но тия от общината точат много пари и нямат сметка. Проблемът е в тези, които въртят парите за кучетата, а не самите кучета.
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снощи, на ул. Оборище, между църквата и канала, центъра на София, с мен се размина глутница ***, които бяха поне 10, повечето доста едри! Имаше 2-3 изтърсака, всичко друго беше от ранга на бат' Бойко. Бяха видимо забързани и мигрираха! Добре, че не решиха да си хапнат...
17
1
 
30
 
! Отговори
Атанасова преди 11 години
Крадеца вика: Дръжте крадеца! То бива наглост бива, ама тяхното на нищо не прилича... Умишлено се пускат маркирани кучета които не са кастрирани, да се доразвъдят, че иначе Екоравновесие и общината отъкде ще точат пари. Стъпка 2 е взимат кастрирани вече, паричките се прибират, и пак ги пускат. А Българина вместо да пита общината, за този явен грабеж се саморазправя, като сипва отрова в градинките с деца.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" 4etiri lapi " da si gi vzimat i da si gi otglejdat. Stanahme za rezil ve4e!
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме от години пред блока една ***, която кастрираха. Тя се разгонва, обикалят я мъжките, обаче не хваща. Но откакто я кастрираха, стана по-лоша и напада хора. Единственият начин е кастрация, но по-агресивните кучета трябва да се убиват , защото улиците станаха опасни. Не ни стигат другите стресови ситуации, ами и това.
14
0
 
29
 
! Отговори
К преди 11 години
Имам огромното съмнение, че популациите на диви градски кучета се поддържа нарочно. От няколко места чувам, че са виждали, как някаква кола спира, пуска няколко и заминава.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тровене и на *** и на Екоравновесието, па може и до кмета да стигне.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То има ли нещо, което не ни е менте, само се вземат парите и нищо не се прави.Иначе съм забелязал, че и "кастрираните" ме гонят да ме хапят когато обикалям с колелото.
11
3
 
8
 
! Отговори
дивия изток преди 11 години
Тия са супер опасни щом са менте кастрирани,да се пазят шопите да не ги е**т освен че могат да ги нахапят...
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странна хуманност и милосърдие е това кастриране. Послего връщаш на улицата да гладува и спи под дъжда. Кучето си е животно ,което живее на глутници. Появи ли се по як и агресивен водач и глутницата ,озверяла от глад започва да напада ,като гледа по- слаба да е жертвата - старец или дете.Толкова е просто! Защо стотици хиляди лева отиват за глупавото кастриране???! То НЕ спасява живота и здравето на ХОРАТА! Излиза ,че кучетат са по- важни...
9
0
 
8
 
! Отговори
Йовко преди 11 години
Боже, колко простотия има по тоя свят, боже...
8
1
 
13
 
! Отговори
манго преди 11 години
ах виетнам виетнам...
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от "Екоравновесие" са много нагли! Като че ли не знаем всички, че проблемът с кучетата в София е актуален вече десетки години само защото от тази фирма имат интерес да е така. Има кучета - има "Екоравновесие" - има заплати и точене на пари. Това е! И е факт, че внасят некастрирани кучета от други общини. Пак по същата причина.
6
2
 
6
 
! Отговори
gomor преди 11 години
Лелееее и на това ли има вече ментета. Сигурно са някакви китайски фалшификати.Сега значи, трябва да изловят всички пумита и да отсеят оригинала от ментето, само дето не е ясно кой ще плаща за проверка на канала.