Евтаназията – най-подкрепяното решение за проблема с бездомните кучета

42% от читателите на Dnes.bg са за крайната мярка
18 апр 2012 21:03, Красимир Ангелов
508
Евтаназията – най-подкрепяното решение за проблема с бездомните кучета
Снимка: Булфото

Проблемът с бездомните кучета от години измъчва софиянци, а след последните събития и смъртта на проф. Ботьо Тачков той се превърна в тема №1 за столицата.

Само преди ден социологическо проучване показа, че според живеещите в града бездомните четириноги са най-големият и спешен проблем в София. Точно 82% от живеещите в столицата определят като тежък проблема с безстопанствените кучета.

Именно заради това преди седмица редакцията на Dnes.bg попита своите читатели "Как може да се реши проблемът с бездомните кучета?"

Според анкетата по-голямата част от българите са за радикални мерки за справяне с проблема. 42% от отговорилите общо 10 683 души посочват, че за тях единственото възможно решение на проблема е евтаназията на бездомните кучета.

Други 29% пък се обявяват за незабавно настаняване на всички бездомни четириноги в приюти и по този начин те да бъдат махнати от улиците.

За близо 13% от отговорилите в анкетата проблемът няма да бъде решен скоро, тъй като нито Общината, нито природозащитниците имат икономическа изгода от това.

Още по темата

Далеч по-малко са хората, според които бездомните кучета не са сериозен повод за драма сред населението.

4% от анкетираните смятат, че е достатъчно да бъдат прибрани в приюта само агресивните четириноги. Също на толкова читатели на Dnes.bg бездомните кучета не им пречат изобщо и те не виждат нужда да се прави нещо драстично за тяхната популация.

Прави впечатление и мнението на 8% от анкетираните, според които първо трябва да последват оставки за трагичния случай в квартал „Малинова долина“, а едва след това да се започнат действия за решаването на проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още по темата: бездомни кучетаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
0
 
2
 
! Отговори
Джиджи преди 11 години
Проблема реално е комплексен и няма да реши за един ден. Най доброто решение е 1-2 месеца в приют + Евтаназия. Ако има по-малко кучета и спонсори предполагам някои от кучетата могат да останат и повече време. Защо евтаназията е по-доброто решение ? Уличните кучета страдат - повечето от тях са гладни, студуват зимите, изяждат се помежду си и така се озверяват. Нищо чудно, че нападат хора. Отделно ги удрят с автомобили, отравят ги, стрелят по тях или насъскват по-силни домашни кучета за кеф...
391
0
 
0
 
! Отговори
iva преди 11 години
Tozispravedliv e za izrivane.psihopat
390
3
 
5
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Ако няма бездомни кучета , какво ще правят некадърните пумияри, криещи се в така наречените Природо -защитни организации... вижте им само изцъклените погледи... хора, които за нищо не стават , тръгнало да точат европейска пара и да решават несъществуващи проблеми ...
389
3
 
7
 
! Отговори
pele преди 11 години
само евтаназия ще оправи проблема с кучетата
388
3
 
8
 
! Отговори
KRITIK преди 12 години
TRQBVA DA SI VNESEK PRIRODOZASTITNISI OT VIETNAM I VSI4KO STE SE OPRAVI
387
4
 
7
 
! Отговори
Do 493 преди 12 години
Е, ние тогава сме НАЙ_ВЕЛИКАТА НАЦИЯ НА СВЕТА. Гледайте какво ни е толерантно отношението (ако това е критерия де, щото нр всичко трябва да се приема буквално) към уличните кучета - софийските улици вече приличат на кучкарник. Скоро ще им дадем и право да гласуват!
386
0
 
1
 
! Отговори
W преди 12 години
Има хора и навън и в затвора :)
385
6
 
13
 
! Отговори
??? преди 12 години
Ако се случи на някого или на детето му да бъде оперирано от кучешка тения(аз бях на 14 години когато ме оперираха) и изтърпи адските болки,не само ще искате евтаназия,ами сами ще ви се иска да удушите ***.Докога ще какаме да се реши този проблем.Утре може да е вашето дете.Не го пожелавам на никого.
384
10
 
7
 
! Отговори
--- преди 12 години
Величието на една нация си измирва по отношението на хората към животните! /цитат/
383
7
 
11
 
! Отговори
avtan преди 12 години
Да,да,да,евтаназия за бездомните кучета. А дано да стане, ама не вярвам, колко добри намерения имаше това управление, но останаха само намерения.
382
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е. Сега общината да направи отдел за разпознаване на добрите от лошите кучета и на добрите да дава стипендия.А мен да назначи за началник на отдела. Не някой от НПО-тата - те има какво да влачат...
381
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кучетата са като хората - има добри и лоши
380
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най- после го разбраха!
379
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И к'фо сега?Да ми не земете кучетата, с които буба обикала по кофите?Не ги давам, штото сам акулог! И сам и акъзащитник
378
0
 
1
 
! Отговори
допълнение 485 преди 12 години
отбележете, че при вариант б) нищо не се прави за подобрение на хигиената!
377
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме НПО за защита на ***.Какво правим ли? Вземаме пари от дарения и строим приюти за ***.Напоследък в София в много от панелките си осиновиха по 2-3000 ***, което прави нашата организация много актуална.Спонсори са ни производители и вносители на инсектициди с ниско качество и машини за пръскане. Така сме спомогнали за откриване на мноооого работни места.Искаме да се създаде и инсект-полиция.
376
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да попитам привържениците на хуманното отношение към кучетата, когато поради занижена хигиена у вас плъзнат ***, Вие:а) използвате инсектициди и оправяте хигиенатаилиб) вземате пари от домоуправителя, за да разкриете приюти за ***, и създавате организация за изхранването им там в безстресова ситуация?
375
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като няма кучета, няма да ни предлагат в някои от магазините и кучешко... вместо агнешко.
374
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ви пречат пък на вас НПО?! Те само вземат парички и се показват по ТВ-то. Не хапят никой.
373
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идва Гергьовден! Горките кученца... Дали ще има кокали и за тях?