Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София

Инцидентът е станал по линия № 1 от Горубляне, счупени са 6 стъкла
26 юни 2012 11:51, Красимир Ангелов
453
Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София
Изпочупени са 6 стъкла на автобуса. Снимка: Булфото

Роми са счупили с камъни общо 6 стъкла на автобус на градския транспорт в София.

Инцидентът е станал в понеделник вечер с автобус, пътуващ по линия номер 1 от кв. "Горубляне" към центъра на София, съобщава "Фокус", цитирайки Чавдар Васински, технически директор на фирма "Карат – С", чиято собственост е автобусът.

След преминаването на подлеза под пътя на бул. "Цариградско шосе" възниква спор между пътуващите в автобуса българи и група роми.

Скандалът прераства в бой, в следствие на което ромите са свалени от автобуса. При потеглянето му от спирката обаче те започват да мятат камъни по превозното средство, като в резултат на атаката са счупени шест стъкла на автобуса в задната му част.

По данни на шофьора групата била от пет - шест роми, като за инцидента е подаден сигнал в Столична община и МВР.

Точна калкулация на щетите от вандалския акт все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева, уточни Васински.

Още по темата

По думите му това не е първият инцидент с роми в градския транспорт.

"Многократно има случаи, в които докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети", отбеляза той.

По думите му проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата.

"Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи", посочи той.

Инцидентът с изпочупеният автобус идва дни, след като стана ясно, че от Центъра за градска мобилност планират специална кампания срещу вандализма в градския транспорт.

Моделът е взаимстван от Германия, като целта е пътуващите в градския транспорт и чакащите по спирките да бъдат информирани за направените инвестиции за закупуването на нови превозни средства, спирки, информационни табла, както и за ремонтите им вследствие на вандалски прояви.

Според експертите от Центъра за градска мобилност тази акция би следвало да има положителен ефект и да разясни на гражданите на София цената на евентуалните техни противозаконни действия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
48
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Айде защитниците на животните и *** да започнат да ми обясняват как трябва да ги интегрираме мръсните гнусни ***.За мен най-добрата интеграция им провеждаше Хитлер и няма сила която да ме убеди в противното.Лично аз не бих помогнал на *** та ако ще да умира.
59
0
 
16
 
! Отговори
DVOINI STANDARTI преди 11 години
KADE GI SEGA 6TURMUVAZITE NA POLIZIATA - INA4E MOJEM DA BIEM I ARESTUVAME PRIRODOZA6TINIZI NALI
58
4
 
15
 
! Отговори
Чугуна преди 11 години
Българите за кво изобщо още се мъчите в тая държава, след като е ясно, че след 10 г. България ще е на ромите.
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха, български *** ще се подлага на кампания по немски модел чрез внушение на чувство за отговорност и съпричастност към направените за общото благо инвестиции ... батко тава е като да храниш котка с трева, ще го погледне, ще го помирише и ще му се изпика от горе. С други думи, когато има разминаване в майндсета, копи-пейст модела не става. На нас ни трябва по една *** и яка мутра във всеки бус, по възможност с бухалка.
56
0
 
30
 
! Отговори
естествен подбор преди 11 години
бесните роми се оправят само с расова хигиена и сегрегация
55
0
 
15
 
! Отговори
яве преди 11 години
То няма лощо за Германския модел, само че са взвли грешния!Циклон-Б!
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива трябва да се стрелят.
53
0
 
29
 
! Отговори
До Решение преди 11 години
"Всеки ***, който нанася материални щети, които не може после да заплати, да бъде осъждан с отнемане на гражданството и изселван."Кое кражданско право ще им отнемеш? Правото да си плащат сметките ли? :))) И къде ще ги заселваш? В Германия ? Че *** са си в родината си, няма как да ги изгониш. Просто държавата трябва да намали популацията им, макар, че вече е късно за това.
52
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече не съм сигурен дали не съм расист...
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешници са тези от градския транспорт! Пак ще перат едни пари... Информацията няма да ни отърве от *** терор, нито будната гражданска съвест! Какво, гражданите ще се бият с ***, да си дупчат билети, ще ги свалят от рейсовете заради вонята, бължите и дървениците? Че те унищожиха българскто село, хората се преместиха в градовете не само заради икономическата криза и се придвижват плътно след донорите си.
50
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Triabva da ima Avtobusi za Balgari i Avtobusi za ***,i kontroliri *** i da se plasta na raka,i sled kato ne plastat ste hodiat pesha
49
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мухахахахаххаа колко смешно! НЕ!
48
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз внасям всеки месец по 50 лв. в ГТ с абонаментна карта за всички линии, а мангасарът троши джамове по 400 лв./парчето, защото го изгонили от автобуса без билет. ЕТО ТОВА Е РАВНОПОСТАВЕНОСТ, ДАМИ И ГОСПОДА! НЕКА БЪДЕМ ОЩЕ ПО-ТОЛЕРАНТНИ! P.S. 35, много си ***!
47
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, ГЕРБ! Наградете електората си ! Имахте 3 години да ги озаптите *** и да им спрете кранчето,но вие предпочетохте да ги оставите да се плодят и да вилнеят безнаказано. Редовно пътувам с този автобус.Вътре е пълно с миризливи *** и нито един от тях не дупчи билет. Държат се нагло,качват се с огромни кашони *** и са готови да се бият, ако им кажеш и една дума. Те ли са дискриминираните или ние????
46
0
 
35
 
! Отговори
Чичко Адолф преди 11 години
Европа все по-често ще си спомня с носталгия за мен...
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пиши на кирилица,българино
44
0
 
41
 
! Отговори
... преди 11 години
Аз досега *** да плаща билет за градски транспорт в София не съм виждал! Ако някой е виждал моля да сподели, за това чудо невиждано!
43
15
 
4
 
! Отговори
Гугутката преди 11 години
И аз пътувам без билет в едно 90 процента от случаите (не не съм ***) ... като бях ученик и имаше карти абонаментни на поносими цени за година и т.н. си купувах винаги. Просто ако направят абонаментните карти за Градският Транспорт в съответствие с покупателната способност на населението ... повярвайте ми всяка година нова карта ще си купувам а до тогава ... без билет !
42
0
 
39
 
! Отговори
Автентичен преди 11 години
Рома се пие, а *** се бие!
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ги хванат изобщо, нека ги изпратят на "специализация" в европейския град с пикаещото шадраванче. Като едни модерни и солидарни европейци, нека да си поделим вересиите по интеграцията...