Софиянци без топла вода? Абсурд, зарече се Фандъкова

Кметът договорила с "Булгаргаз" погасителен план
28 юни 2012 10:03,
70
Софиянци без топла вода? Абсурд, зарече се Фандъкова
Йорданка Фандъкова предупреди да не извиват ръцете на общината. Снимка: архив, БТА

Абсурд е столичани да останат без топла вода, заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова по повод заплахата на "Булгаргаз", че ще спре доставаката на газ за "Топлофикация-София", ако не преведе дължимите суми. 

По този повод Фандъкова вчера е провела среща с директорите на двете компании и е бил договорен погасителен план. До 10 юли ще бъдат преведени на "Булгаргаз" около 30 милиона лева и по думите на столичния кмет "това успокоило господин Гогов".

"Не мога да допусна периодично, когато "Булгаргаз" има определени проблеми, да се притискат точно жителите на най-големия град", възмути се Фандъкова.

Още по темата

"Факт е, че "Топлофикация" погасява вече периодично старите си задължения, погасява и текущите, но също така не отричам, че има сериозни задължения. Но, пак ще кажа, не може най-големият потребител на газ от всички топлофикации в страната да плаща същата цена, каквато всички останали. В края на краищата ние нямаме никакъв избор по отношение на цената", добави столичният кмет.

Тя посочи, че общинското дружество вече е успяло да погаси част от старите си задължения към "Булгаргаз".

По думите й за 2011 година били редуцирани задълженията съгласно стария погасителен план от 85 милиона на 44 милиона лева.

Според Фандъкова независимо от тежкото състояние на "Топлофикация-София" тя ще продължи да изисква добро отношение към клиентите.

"Все още смятам, че това отношение не е на необходимото ниво и тук трябва да се работи още много. Трябва да се спазват законите. Трябва в сметките да се отразяват реалните задължения и това е нещо, което изисквам от директора на "Топлофикация". Разбира се, всички останали неща са трудни, необходими са инвестиции", коментира още тя. 

Относно исканото увеличението на цената на студената вода, Фандъкова заяви, че "Софийска вода" се опитва да извива ръцете на общината.

"Не може всеки концесионер или всеки, който има отношение към софиянци, към обслужването, когато си реши да излиза и да определя някаква цена. Цената се определя от регулатора на база на ясни критерии, на заявена инвестиционна програма. Аз държа да се изпълнява тази програма, защото това означава инвестиции във водопроводна мрежа и най-вече канализация. Има договор, той трябва да се спазва. Ако това не е възможно от някоя страна, има вариант договорът да бъде прекратен. Не мога да допусна и не мога да приема този натиск", допълни кметът.

Според нея въпреки обтегнатите отношения с концесионера на дружеството няма да се наложи да се разваля договора с него.

"Софийска вода" настоява цената на ВиК-услугите в столицата да се повишат с 12%.Основният аргумент на мениджърите е свързан с необходимостта дружеството да изпълни инвестиционната си програма.

Това реално означава повишение с 20 стотинки на цената на кубичен метър вода, което ще доведе до повишение на сметките на средно домакинство от 1,50-1,60 лева на месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
Сградната инсталация преди 11 години
Тая изчезне за известно време, появи се, направи едно изфандъчване да напомни за себе си и отново се покрие. Абе Фандък, върви преподавай руски език, нали си даскал по руски. Какъв кмет си ти ? Ама май мераклии да учат няма !
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Болгария бедная страна.Средняя зарплата 250 Евро, живут только туризмом.Работы нет, отопление-дровами, лишь у небольшого количества проведен газ, воды горячей нет, греется в бойлерной.
37
0
 
8
 
! Отговори
... преди 11 години
Това с топлофикация си е е..ати и преебавката! От една страна е замислено добре всички сме на топло всичко е ОК, но от деуга като почнеш да се отказваш и не можеш, макар и да сме уж свободни уж еди какво си но НЕ МОЖЕШ да се "разведеш" с топлофикация, че даже и показаха по телевизията и след смърта ти идват сметки! Дето се вика умиране има отърване нема! По-добре да фалира топлофикация и да се свършва, ни топлата вода е топла, ни парното е парно а цените се все едно се отопляваш със злато!!!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честно казано се радвам че в града в който живея няма топлофикация! Дано никога няма!Постоянно някакви разправии, високи сметки и какво ли не...
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка година се договарят погасителни планове и все дълговете растат? Дали не е време да се прехвърли пак на държавата?
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"БРАВО", Фънфъкич!Такъв "оправен" кмет не сме се и надявали да имаме!Реши всички проблеми - в детските градини - места с лопата да ги ринеш, завод за *** като слънце, кучета с лупа да търсиш, не можеш да намериш, в домовете за сираци - култура и изящество, в центъра на София от джамията се чува песен-радост за душата!Другаркооо, вземи си стегни багажеца, па дим да те нема!
33
2
 
10
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Не вярвам на Фандъкова. Teпърва всички, а не само софиянци трябва да се подготвим за режим на тока, водата, и парното. Политикава водена от ГЕРБ през последните 3 години (отказа от АЕЦ Белене, отказа от Набуко, всичките руски изисквания по проекта Южен Поток и т.н.) ще докара държавата до пълен крах. Освен, че в следващите няколко години цените ще се покачат поне 3-4 пъти, не се знае дали изобщо ще имаме достъп до тях неограничено както сега. Както нямаме и АЕЦ Белене сега и като затворим Козлод
32
9
 
3
 
! Отговори
Maketo преди 11 години
Ного глезени тия софиянци бре я и зиме и лете се мием на реката .особено па ако си пийнал повечко зимата след такава баня можеш наново да почнеш
31
2
 
3
 
! Отговори
готин преди 11 години
абе тия от булгаргаз,са се от дс,6 главно,2 главно и се ченгета ама цялото булгаргаз са такива и мазни едни,абе лаинари зашто то ги познавам и съм им брал ядовете
30
1
 
14
 
! Отговори
жорката преди 11 години
Аз не съм я избирал. АЗ гласувах против. Против нея притв ухиленото лице на президента, против Премиера-слънце, против дори на евроизборите.... за други лица гласувах и не съм представен от правилните хора.....СМЪРТ НА ГРОБ!
29
0
 
8
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
не знам дали е абсурдно нос нищи нямахме топла вода. В елитен квартал на София - Лозенец . ОТ врлемето на Янчулев не е еимало такова нещо . И то - без всякакви предупреждения.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми съграждани, Вие избрахте леля си Данче за кметица! Вие, простолюдието от крайните квартали! Всички елитни квартали с интерлигенти обитатели като Лозенец, идеален Център, Манастирски ливади, Иван Вазов гласуваха за Прошко. А Вие в гетото си избрахте Данчето. Айде сега гетото без топла вода.
27
1
 
4
 
! Отговори
Искра Фидосова преди 11 години
Боли ме тва дет го немам!!! Аз и без това се къпя само в МЛЯКО и се мия със МЕД.... :) !!!!!
26
0
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Данче,за*би софиянци.Тях кучета ги яля.
25
0
 
12
 
! Отговори
агнето преди 11 години
*** газ и Топлофикация са ясни но интересен е случая със Софийска Вода. Искат по-висока цена за да изпълнят инвестиционната си програма .... хе хе хе хе. Това е нагло определено. Айде сега да разсъждаваме логично...искаш да инвестираш...мислиш, планираш и се оказва че трябват еди-колко си пари. За обикновените малки фирми има банки и заеми и съответно следва потене и риск да си върнеш заема. Софийска Вода иска да ни вдигне цените без да поема никакъв финансов риск за да смени да кажем 50км тръби. Е това е бизнес план. Да ти се плати преди да си свършил работата и то качесвено. Ако пък инвестицията се провали никой няма да предяви претенции съм ВИК-то нито банка нито община ....чисти ръце. Да но ние не пасем трева.
24
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 години
Браво на Пъдпъдъкова няма що
23
1
 
9
 
! Отговори
мими преди 11 години
Фандъкова винаги когато я питат за даден проблем, тя винаги е назначила някаква проверка предварително, обаче резултат няма или чака резултати. А годините си минават
22
5
 
15
 
! Отговори
ОСТВКА ЗА ФАНДЪКОВА преди 11 години
ТАЗИ ФЪФЛЕЩА, НАГЛА СМРЪДЛА СЪС ЗАПУШЕНИЯ НОС, КОГА ЩЕ СПРЕ ДА ЛЪЖЕ КАТО ПАТРОНА СИ И КОЛКО Й ПЛАЩАТ НА ТЪПАЧКАТА,ЗА ДА ГО ЛИЖЕ И МАЖЕ НА МУТРАТА.КОГА ,А???СОФИЯ Е ЗАПРИЛИЧАЛА НА СМЪРДЯЩ *** ОТ КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ НА КМЕТОВЕТЕ Й С ИЗВИНЕНИЕ,КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ЯНЧУЛЕВ, УСМИХНАТИЯ КРАДЕЦ СОФИЯНСКИ, БАНДИТЪТ БОРИСОВ И ТАЯ НЕЩАСТНИЦА,КОЯТО ЗА НИЩО НЕ СТАВА, ОСВЕН ДА ГЛЕДА КАТО НАСРАНА, ДА ФЪФЛИ И ПДСМЪРЧА, А ХОРАТА ДА ГИ ЯДАТ КУЧЕТАТА
21
1
 
11
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Да наядат Искра Фидосова и Лиляна Павлова хуубаво с боб и проблема с газифицирането не само на София, но и на цяла България е решен. Количеството боб трябва да е умерено предвид мощността на двигателите, така че вместо да се изпишат вежди да се избодат очи и ударната вълна да ни затрие от картата.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скандални разкрития за дом за деца, който се е превърнал в бардак, изнесоха общински съветници от БСП в София. В дом Асен Златаров живеят сираци, които го ползват само да спят. През останалото време момиченцата проституирали, момченцата също. Потресаващ факт е, че в него се намира 14 годишна, бременна в последните месеци, настанена е серопозитивна малолетна, която е била в контакт с всички обитатели, настанена е в болница, но избягала и оттам. Със знанието на служителите пък 16 годишно момче работело в автоработилница без договор и карало мотор, без да има книжка. Някои от децата липсват и са обявени за национално издирване, но никой не ги търси. Сред тях има изчезнало 12 годишно дете. Притисната от медиите, кметицата Йорданка Фандъкова призна, че серопозитивните деца са две. Момченцата били скланяни към блудствени действия и хомосексуални актове от по-големите, а момичетата всеки ден излизали да заработят нещо по улицата. Някои имат и венерически заболявания. Всички обитатели употребавали и наркотици. Старци дебнели край заведението за малолетни, за да опипат децата срещу два лева. Мъже с обратна ориентация пък си избирали момченца. От 50 обитатели по списък, вътре имало само 30, а останалите не се знае къде са. Нямало и входно-изходен режим и никакъв контрол кой къде отива и кога се връща. В държавното гнездо за разврат и поквара, за болести и СПИН имало наистина проблеми, призна Фандъкова, но те се решавали един по един, не можело изведнъж. За кошмарната действителност в един български дом за малолетни гръмна и световната преса. Досега не се е намесила нито една неправителствена организация. Ако ставаше дума за приют за кучета обаче, вече щяха да хукнат да ги спасяват най-малкото пет организации и да правят митинг на площада.