Метрото ще си тече още година, "успокоява" Стоян Братоев

Конструкцията се напасва и затова имало течове от фугите
Обновена: 17 сеп 2012 15:29 | 17 сеп 2012 15:11, Красимир Ангелов
224
Метрото ще си тече още година, "успокоява" Стоян Братоев
Течове се появиха по втория метродиаметър на софийското метро. Снимка: Булфото

Столичното метро ще протича при всеки по-силен дъжд още година, заяви директорът на Столичния метрополитен Стоян Братоев по повод локвите и течовете по новия метродиаметър след обилния дъжд в неделя.

По думите на Братоев това е нормално, защото в първата година на експлоатация на метрото конструкцията се напасва и е възможно да има още течове от фугите.

Няма некачествено строителство при новите метростанции, увери Братоев пред БНР.

Той съобщи, че още днес ще бъдат предприети необходимите мерки за отстраняване на повредите в конструкциите, довели до течовете в неделя.

Проблем имаше на подлеза към метростанция НДК откъм бул. "Витоша", който се наводни от запушена с шума решетка. Освен това протече и таванът на спирката на "Джеймс Баучър".

Още по темата
"Едното място е подлезът на НДК, около източните входове. На станция "Джеймс Баучер" проблемът е, че все още не е довършено строителството на подземния паркинг, който се намира над нея.

В момента се правят довършителни работи и рампата му не е отводнена, затова водата е навлязла по рампата върху перона. Протекла е вода и през една от фугите. Вземат се мерки през следващите дни рампата да бъде отводнена", отбеляза Братоев.

Dnes.bg припомня, че новият метродиаметър бе открит преди две седмици от премиера Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека тече да се събира вода за зимата, после с кънки ;)
16
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ли щеше да е ако тунелът под Ламанша трябваше да се "напасва" цяла година?
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е хитър трик на Каубойко - Барозу и Ромпой са били информирани, че извира подпочвена вода и ще трябва още евро за бутилиране на минерална вода от метрото.
14
2
 
34
 
! Отговори
I'm преди 11 години
Хубава работа ама българска. Еми я погледнете чисто ново асфалтирани улици... няма една на която каналите да са на нивото на асфалта. Или ще е потънал канала или ще стърчи, а те за метро ми говорят....Толкова бездарни и некомпетентни хора има в тая държава и за това не става нищо от нея.
13
2
 
29
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Айде пътниците/моряците да се качват на фериботаОх добрече съм си в Сидни Австралия няма да навивам крачоли :D :D :DИ да не издам тайната че тука освен метро са прокопали тунели за коли под целия град за да може и с колата да влезеш и излезеш където искаш. На 2-3 км има излаз или вход. Да не кажа че има тунели под реките и залива.... освен мостовете можеш и през тунелите под водата да минеш.... какви течове какви 5 лева.... :D :D :D
12
4
 
45
 
! Отговори
Хидроинженер преди 11 години
E,страшно обяснение ,няма що ! Тоя Братоев , кой ПУЦ е завършил и не е ли чувал приказката,че дето е текло,пак ще тече !? Ей тва гърборестите са страшни некъдърници !
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ele da nastvane na fugite palni gluposti a ot vhodovete za6to ima te4ove i tam li ima fugi ili kanalizaciqta e podvsqkakva kritika NQMASHE NIKAKAV KONROL OT INVESTITORI I STROITELEN NADZOR
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През зимата е по-добре да го спрат да не замръзне водата.
9
2
 
53
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Братоев, ако ти тече покрива на къщата, така ли ще успокояваш жена си и децата ти? Що за идиотщини говориш ти? Това е пълна лъжа и безхаберие!!!
8
2
 
50
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
По идиотско обяснение не бях чувал
7
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На всяко едно ниво, са обсолютно некомпетентни, тия мутряги .
6
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А белите хора правят космически кораби,ние не можем да открием тайните на фугата която не тече... Всеки с постиженията си явно.. Пробвайте със силикон момчета едно тубе е само 7-8 лева.Ше земете едно кашонче и неколко ролки тиксо и ше стане чук.Обаче ако объркате матряла и земете хартиено тиксо и гаден силикон пак ше капе.Дерзайте! Успех!
5
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А така ли? А гумени ботуши ще раздават ли докато "се напасне" конструкцията?
4
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, прибери си вересиите!Сега какво, да чакаме земетресение да спре теча ли?
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още не са пуснали и сега ще го спират за ремонт. По същия начин тече и на Сердика. Но нали вдигнаха картите още преди да го пуснат.
2
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Столична община предлага през есенно-зимния сезон нова услуга за гостите на столицата - с кану по тунелите на метрото! За целта желаещите да си носят екипировка и оборудване, цената е колкото на едно билетче!
1
57
 
12
 
! Отговори
мучачо преди 11 години
ко ривете ва *** при вас немаше ни метро ни магистрали