След поправка: Общинарите се отказаха да паркират безплатно

След бурни дебати само Екатерина Йорданова от ГЕРБ гласува против
Обновена: 20 сеп 2012 15:01 | 20 сеп 2012 14:11, Красимир Ангелов
62
След поправка: Общинарите се отказаха да паркират безплатно
Столичните общинари няма да паркират колите си безплатно. Снимка: Булфото

Столичният общински съвет прие промените в наредбата за паркирането, с които общинските съветници и всички, назначени на изборни длъжности в Столична община, няма да имат привилегии да паркират в центъра личните си коли безплатно.

Поправката беше гласувани от 42 общински съветници, от тях 41 бяха „за” и 1 „против”. Срещу предложението гласува само общинският съветник от ГЕРБ Екатерина Йорданова.

Тя се аргументира с факта, че за общинските съветници е важно да се паркира максимално бързо, когато е необходимо да се свърши безпроблемно дадена работа.

"За мен привилегията е със знак на равенство на признание", заяви Йорданова.

Тя обяви, че не се притеснява от "другарски съд" затова, че е гласувала срещу искането на своите колеги от ГЕРБ. Ние сме демократична организация, отчете Йорданова. 

Така с промените право за паркиране за служебни нужди в синята и зелената зона и на общинските паркинги ще има само за автомобили, собственост на Столична община, или такива, ползвани от звената на общинска издръжка.

Още по темата

От опозицията не останаха доволни от решението и го определиха като „кризисен PR”. Общинският съветник от БСП Росен Миланов определи новото гласуване като „оФидосване“ и напусна залата за гласуване.

"Синият" Владимир Кисьов пък нарече "пълна лудница" факта, че съветниците получават по 180 лева възнаграждение за труда си и на всичкото това трябва да си плащат и за паркиране в синята зона.

В крайна сметка обаче въпреки острите дебати 41 общински съветници гласуваха „За“ отпадането на привилегията.

Dnes.bg припомня, че на предишното заседание на СОС старейшините отхвърлиха същото предложение за отпадането на привилегията за безплатно паркиране.

Идеята не мина изненадващо, след като мнозинството на ГЕРБ в местния парламент се пропука. За запазването на правото за безплатно паркиране тогава гласуваха всички съветници от БСП, СДС, ДСБ, представителите на партията на Меглена Кунева, „Атака” и шестима представители на ГЕРБ.

Тогава от управляващата партия заявиха, че ще внесат отново отхвърленото предложение за ново гласуване.

Същевременно десетки софиянци готвят тази вечер палатков лагер пред сградата на "Московска" 33 в знак на протест срещу повишаването на цената за паркиране в центъра на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
visa преди 11 години
По червени от червените на Позитано се оказаха нашите от ГЕРБ!Протести до отстояване на гражданските ни права, оставката на миризливите *** Радо Тошев и Петър Диков, както и пълен отчет за нерегламентираната печалба на Паяци и скоби.
50
0
 
0
 
! Отговори
аз до visa преди 11 години
Драга ми изтрещяла говореща си сама едно и също visa. Ти си една клошарка скитаща из Софийската синя зона. За детската количка превърната в превозно средство за картон не ти искат 2 лв, пък ти като местен клошар си тръгнал за едни джобни пари 150 лв. да скимтиш.Червен ти е само и единствено пръстена на *** след като си заработила парички за ракия и лепило което да шмъркаш за да плещиш едни и съши идиотщини.
49
0
 
1
 
! Отговори
аз до visa преди 11 години
150 лв. 7 дни. Хаиде бейби. Време е на господаря ти аз отново да цункаш дупенцето. Вече свикнах за лека нощ ежевечерно да ме задоволяваш. Много палава излезе ти. Ще ми липсваш като настъпи Октомври и олекнеш със 150 лв.*** клошарка си, която нямая да се учудя ако си купува цигари всеки ден за 5 лв, но 12 лв на месец и се виждат цяло състояние за паркираната щайга пред рутещия и се стар апартамент на прадедите си.Не разбрах как дясна политика - данъци е червена?! Колко си зле!
48
1
 
2
 
! Отговори
visa преди 11 години
С елементарни и бедни хора, душевно и финансово не смятам да влизам за пореден път в спор. Няколко пъти мисля че ти беше достатъчно, пък и на всички е ясно че Радо Тошев стои зад безумния ник АЗ - кой друг *** милиционерски би могъл и би му било необходимо да се величае по този начин. Пък и за месец от както се мъчиш да спориш с мен не разбра ли, че в женски род трябва да се обръщаш към мен.По червени от червените на Позитано се оказаха нашите от ГЕРБ!
47
1
 
1
 
! Отговори
аз до visa преди 11 години
Драги ми изтрещял говорещ си сам едно и също visa. Ти си един клошар скитащ из Софийската синя зона. За детската количка превърната в превозно средство за картон не ти искат 2 лв, пък ти като местен клошар си тръгнал за едни джобни пари 150 лв. да скимтиш. Червен ти е само и единствено пръстена на *** след като си заработил парички за ракия и лепило което да шмъркаш за да плещиш едни и съши .
46
1
 
4
 
! Отговори
Фандък, тошев и сие преди 11 години
Много специалисти...Съдът един път се е произнесъл , сега пак ще каже! Вярвам в съдиите , въпреки ,че при това управление натиска върху тях е много голям! Но нарушенията на много норми са очевидни и трудно някой магистрат ще си плюе на честта и професионализма си!!!
45
0
 
2
 
! Отговори
пилот преди 11 години
Ей Кате... Не те слушаше главата миличка и на времето в Балкан
44
1
 
5
 
! Отговори
visa преди 11 години
Не сме слепи, затова протестираме!По червени от червените на Позитано се оказаха нашите от ГЕРБ!Протести до отстояване на гражданските ни права, оставката на миризливите *** Радо Тошев и Петър Диков, както и пълен отчет за нерегламентираната печалба на Паяци и скоби.
43
1
 
5
 
! Отговори
Филия с мас преди 11 години
Гейберастки ГЕРБерастий.
42
0
 
4
 
! Отговори
Питам си аз преди 11 години
А за автомобилите на милицията кога ще отпаднат привилегиите? Справка на улица "Оборище" София има поне 5 запазени места за автомобили на МВР, отбелязани с табела. Там няма наоколо полицейско управление. Пето е далече. А и да е до паркоместата, милиционерите с какво са повече от останалите, че да им осигуряват място за паркиране? За лекарите или учителите, да речем защо няма запазени места?
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърдите ГЕРБондета...
40
1
 
10
 
! Отговори
visa преди 11 години
По червени от червените на Позитано се оказаха нашите от ГЕРБ!Протести до отстояване на гражданските ни права, оставката на миризливите *** Радо Тошев и Петър Диков, както и пълен отчет за нерегламентираната печалба на Паяци и скоби.
39
0
 
3
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Ама нали се сещате как ще им пишат фишове и как охраната ще вика паяк да ги вдига!На тях не им трябва да има гласувано решение, като пак никой няма да ги санкционира!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Казаха преди дни, че само с бомби ще се ликвидира тази мафия Синя Зона, както направиха в Перник, Добрич и Варна.
37
0
 
1
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Да се връчат ордени или медали на общинските съветници ,както и да се сложат снимките им на някаква алея в някакъв парк под наслов: "Те са наша гордост ".
36
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
Visa, кмета, Софиянец, 681. 10 дни. 150 лв. Цункайте ми ***.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чудно защо големите медии и сайтове пропуснаха да споменат че жената на цитрусовия бос източвал ДДС е секретар на Герб в Пловдив,замирисва на тошковизъм нещо
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общинските съветници трябва задължително да ползват градския транспорт и както е по закона за местното самоуправление общината трябва да им плати пътните разноски свързани с работата им. С други думи - представят билетчето плюс обосновка, че това билетче е използвано във връзка с работата им. SMS-и не се осребряват, да са ползвали градски транспорт.
33
0
 
8
 
! Отговори
буден преди 11 години
В същото време послушните медии като днес.бг ви пускат заблуждаващи новини. Някъде в днес бг прочетохте ли за тази схема, въпреки, че тя беше посочена от общински съветници от опозицията. НЕ, карат ви да мислите, че те са против, защото са стиснати и не искат да плащат стотинки, за да се настроите срещу тях. Вижте тази статия: опитват се да ви убедят, че е прието с пълно единодушие. Да, ама в СОС са 61 съветници, а не 42 - повечето от другите групи не са гласували въобще, а са бойкотирали!!!
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Синият" Владимир Кисьов пък нарече "пълна лудница" факта, че съветниците получават по 180 лева възнаграждение за труда си и на всичкото това трябва да си плащат и за паркиране в синята зона.Г-н Кисьов, ползвайте метрото и градският транспорт, бързо, удобно, чисто и евтино. Дайте пример.