Граждани стартират "София без блокади"

Те искат протестиращите да спрат да затварят улици
Обновена: 26 авг 2013 20:29 | 26 авг 2013 20:29,
171
Граждани стартират "София без блокади"
Инициативата иска протестите да спазват наредби. Снимка: архив БТА
Инициатива „София без блокади” започнаха граждани. Те стартираха онлайн петиция, както и създадоха Facebook страница с това име. Искат протестиращите срещу правителството да спрат да затварят централни софийски артерии.
 
Сред едни от най-активните на страницата са обществени личности като бившия вътрешен министър от кабинета на Иван Костов Богомил Бонев, дългогодишние журналисти Владимир Танев и Веселина Томова, пиарът на БСК Ани Алашка и други. Основният мотив на групата е, че протестиращите смущават вече повече от два месеца животът на столичани и гости на града.
 
Онлайн петицията е адресирана до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет. Групата настоява провеждането на всякакви протестни и контрапротестни действия да става съгласно предвиденото в нормативната уредба, и по-конкретно – съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите (ЗСММ) и наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община.
 
Подписалите петицията искат още да се санкционира незаконното блокиране на кръстовища и улици. Столичната община да има ангажимент да информира своевременно чрез средствата за масова информация за подадените и одобрени заявления, маршрутите на шествията и потенциалното затваряне на инфраструктурни обекти. Гражданите настояват още за забрана за провеждане на всякакви масови събирания между 22.00 и 6.00 часа, както и забрана за ползването на предмети, предизвикващи силен шум. Те искат още въвеждане на задължение към организаторите на масови събирания да монтират мобилни химически тоалетни за своя сметка.
 
Подписката е стартирала днес и е подписана от над 100 души, като Facebook страницата има над 1500 фена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
2
 
! Отговори
алак преди 10 години
Поне лятоито докато си бяхте по селата беше тука много хубаво
138
3
 
1
 
! Отговори
alka преди 10 години
Докато селяните не се разкарат всеки ден блокади. Да не би аз да работя за жълти стотинки и да лижа *** на чужденците в парка на плевелиев. Драги съселяни не превръщайте софия от скейт зона в селска чалга *** -студентски град и най флай шит. Най мразим селски мутри с нови бмв с врътовръзки с костюми в задръстването кютат по цел ден. Еми ще махнеме задръстването като ви премахнеме всяка вечер от 6 на Орлов мост ще има тищина и спокойствие аре да ви е честито
137
3
 
6
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Мирише си на БСП включване...
136
7
 
5
 
! Отговори
Миха преди 10 години
По конституция всеки има право на мнение. Аз съм за мирни протести и обосновани искания. Това е на лице при сега действащите протести срещу правителството. Трябва да продължат до подаването на оставка. А що се отнася до тази петиция, смятам, че е поръчана и в интерес на определени хора от кръга на сега действащата коалиция.
135
6
 
8
 
! Отговори
провинционал преди 10 години
Така е! Проблема на давещите се е на самите тях.Т.е. софиянци си правят и без това задръстената столица още по голям ***.Протест извън София напрактика няма, не защото там живеят само грозни кумуняги, а за това защото не виждат смисъл в "ОСТАВКА" до дупка.На истинските софиянци отдавна,тези живещи в центъра, им писна от врявата и урината на жителите на Люлин и Овча Купел,каквито са 80% от протестантите.Ако продължавате в същия дух, референдум за смяна на столицата ще има скоро май.
134
8
 
7
 
! Отговори
aco преди 10 години
"Групата е създадена от Владимир Танев...вербуван е през 1980 г. от Шесто управление на ДС с псевдонима агент Спасов...Сред подкрепящите "София без блокади" е Нора Стоичкова пиар на Богомил Манчев от "Риск Инженеринг"...Ани Алашка пиар на Българската стопанска камара ...Елена Маразова, която е дъщеря на "проф." Иван Маразов кандидат на БСП...Александър Симов-"журналистът" от "в." "Дума"..." Обслужващтата Мафията псамина в "защита на законите и гражданските права"... Както се казва коментарът е излишен...
133
11
 
9
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
ОСТАВКА!!!!Кви са тия, всички нормални хора подкрепят протеста ! Протестиращите са будни и смели хора....продажните душици да се скрият !!! Тоя Бонев какви простотии правеше когато беше министър на вът. работи не ми се говори......СРАМ , СРАМ голям Срам !
132
7
 
8
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
А къде отидоха водолазите ?! По темата : и септември ще мине, нищо невиждано няма да стане - пак оркестър без име. После октомври (който може да е топъл ако пак имаме *** лято). А зимата вероятно ще видим инвазия на дядо Коледовци и Снежанки със шейни... Мръзнещи протестиращи, увиснали като януарски сополи по паветата. Предупреждение : Надуването на вувузели при минусови температури е опасно за вашето здраве. А разходката в студено време - за вас и вашите семейства !
131
4
 
8
 
! Отговори
silence преди 10 години
довличане на дружките и роднините на дупетатите,които са си избрали. А сега искат да им оставим града,за да си вилнеят,а ние да им работим,за да има какво да крадат.Марш по родните ви домове,за да не ви е задръстено,мързеливи хрантутници!
130
3
 
7
 
! Отговори
silence преди 10 години
Всички "софиянци" да си ходят по къщите съответни на кръщелните им свидетелства. Така по-бързо ще се справим с "представляващите" ги крадливи скудоумници в парламента. Пък и няма да има недоволни от блокираните улици. Навремето тошо контролираше потока скудоумници с претенции чрез даване на жителство само на партийци - заедно с другите две характеристики да- доха на столицата пълнежа на "дискотеките" и кръчмите. Сегашните му последователи пълнят София с проблемната *** чрез довличане на дружк
129
5
 
8
 
! Отговори
ТОЙ преди 10 години
Съгласен. Дори предлагам да се протестира мълчаливо и то не някъде на видно място а всеки вкъщи. За да не смущаваме властта!!! Какво е това кощунство да се протестира на площад Независимост (а, дали сме независими?!?)?!?!? Ако зависеше от мен до сега да съм влезнал с крак в Парламентчето :)
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е, че сами си пишете статиите и сами си ги коментирате .. положително.#оставка
127
12
 
11
 
! Отговори
КАКА преди 10 години
СОФИЯ Е НА ВСИЧКИ И НЕ МОЖЕ 200-300,ХАЙДЕ 2000 ЧОВЕКА ДА ДИРИЖИРАТ ЖИВОТА НА МИЛИОНИ.РЕД И СИГУРНОСТ Е НЕОБХОДИМ.ФАНДЪКОВА ДА СЕ РАЗМЪРДА
126
4
 
6
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До МинкаЕй заради тоя акъл хората не харесват бсп'то и зорелм пак ще синатресем Бойко.
125
0
 
4
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До КлоуниКак точно прозират или дай да си пишеме за двата лева нещо
124
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ЧЕТЕТЕ ВАМПИРСКИ СТАТИЙ И КОМЕНТАРИ!ПРОМЯНАТА ЩЕ ДОЙДЕ!
123
9
 
9
 
! Отговори
Клоуни преди 10 години
Интересно, като се махнат маските на младите, умнитеи ЕнтЕлЕгентните протестиращи, прозират гадните мутри на Яне, Буда и Гаргамел.....
122
11
 
7
 
! Отговори
Минка преди 10 години
Приветствам начинанието и трябва организация да се умиротворат, както в Сирия, тея 50-тина *** де отаковаха орталъка в София...
121
5
 
8
 
! Отговори
коко преди 10 години
и НИКАКВИ ама наистина НИКАКВИ селски тарикати окопали се във власта избрани от червените дяволи нямат право да управляват и за това вувузели до край..а по надолу един комунист вече не иска да е комунист..а бизнесмен..хаахааахахаа..и оставкаааа
120
3
 
11
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
Идеолог на групата е шестакът Владимир Танев - агент "Спасов", VI управление на ДС, 1 отдел, 5 отделение. Танев е бивш програмен директор в "Дарик" на Радосвет Радев, който също е агент на ДС. Ето част от "екипа", който той е събрал: