Билетчето за рейса в София остава левче, засега

Общината мисли дали да се плаща за разстояние, или за пропътувано време
Обновена: 2 сеп 2013 14:20 | 2 сеп 2013 13:46,
32
Билетчето за рейса в София остава левче, засега
Снимка: Булфото

Билетчето за градския транспорт в столицата засега остава един лев, обяви Любомир Христов, зам.-кмета на София по транспорта.

"На този етап разчетите, които са направени, не ни карат да мислим за промени в цените. Това, което сега прави Центърът за градска мобилност с консултанти, ангажирани от ЕБВР, е да се предложат варианти за евентуални промени в структурата на документите за пътуване и видовете тарифи. Целта е да се стимулира ползването на карти за пътуване с по-дългосрочен период на валидност за сметка на билета.

Част от този анализ е и какъв принцип за плащане на услугата трябва да бъде въведен или да остане сегашното солидарно плащане, при което всички дават една и съща сума за пътуване, без значение дали отиват до Пасарел, или до Окръжна болница например. Другите два варианта са цената на билета да е за пропътувано време или за изминато разстояние. Анализите ще са готови до края на годината", казва той пред в. "24 часа".

По думите му все още няма яснота дали болниците ще плащат служебен абонамент от 50 лева месечно, за да имат гарантирани места за паркиране на пациентите пред болниците.

"Има много въпроси, които трябва да се изчистят, преди да се оформи крайното решение - кой ще контролира паркирането пред болниците и как ще се гарантира, че спрелите там наистина отиват на лекар. Има я и обратната логика - че хората, които отиват до болница, трябва да имат възможност да паркират пред нея и да не мислят кога трябва да си преместят колата, докато обикалят по кабинетите. Паркирането трябва да е при облекчени условия в периметър, който е в непосредствена близост до болницата. Трябва да се реши и кой ще плаща тези места - хората или болниците", отбелязва той.

Любомир Христов обявява още, че вече е платен аванс на производителя за 50-те нови тролея, които ще бъдат пуснати в София.

"Срокът за доставка на първите от тях е 6 месеца, но очакваме още в началото на следващата година да започнем да ги пускаме в експлоатация. До края на следващото лято трябва всичките да са доставени", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Различна цена за разстояние може би е удачна идея, но за време е просто *** - *** пример: до с. Кокаляне билетът ще е по-евтин от този да се прекоси Канала в пиков час - хората не са виновни и не трябва да плащат за тапите, по които ще се мандахерцат бусовете..
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Общината мисли на кой да даде парите ни за нови устройства - аз това разбрах. За време-задръстванията как ще ги броим? За разстояние-кой и как ще разбере на коя спирка си се качил и за колко спирки, че да ти премери разстоянието? По-долу някой беше написал за предплатени карти без обвързване със срокове и простотии. За съм с двете ръце. Така на хората ще им е по-лесно и гратисчиите ще намалеят.
7
2
 
3
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 100% *** мат'E ти какво искаш да пише, завинаги ли?
6
1
 
8
 
! Отговори
42852 преди 10 години
Искате ли да пътувате безплатно? Отидете да живеете в Талин. Столицата на Естония
5
0
 
15
 
! Отговори
АА преди 10 години
ПРОПАТУВАНО ВРЕМЕ!? ДА НЯМА ДА СИ ПЛАЩАМ ЗА ТОВА, ЧЕ ВИСЯ В ЗАДРЪСТВАНИЯ?!
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти, 1-ви, може би се шегуваш, но моите наблюдения действително показват, че в София масово се пътува гратис. Значи обищната трябва да съсредоточи усилията си да се ограничи гратиса.Който не желае да дупчи билет - моля, няма проблем, само че слиза от автобуса и поема пешачката за здраве. То не е задължително да се возиш на градския транспорт, нали?!
3
0
 
26
 
! Отговори
antubis преди 10 години
Уважавам много градския транспорт и пътувам винаги редовно. Градския транспорт трябва да се направи по-интелигентно. Искам да има възможност за купуване на карта тип ваучер - зареждам с 50лв и може 5 месеца да я използвам, може и за 1 седмица да я свърша.
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В твзи катафалки не бих се качил никога!И 1 лев им е много за билет.
1
15
 
13
 
! Отговори
ау преди 10 години
Супер и без това не дупча