Хората на духа държат една нация изправена!

Петър Стоянович откри учебната година в музикалното училище "Любомир Пипков"
16 сеп 2013 13:52, Красимир Ангелов
3
Хората на духа държат една нация изправена!
Петър Стоянович откри учебната година в музикалното училище "Любомир Пипков". Снимка: БТА

"Има богати и бедни страни, богати и бедни хора, но тези, които държат една нация изправена, са хората на духа". С тези думи министърът на културата Петър Стоянович се обърна към учениците, родителите и учителите на първия учебен ден в Националното музикално училище "Любомир Пипков".

Министърът отбеляза, че днешният ден е един от най-важните за първокласниците, тъй като тепърва им предстои да разберат "какво е да си човек на изкуството".

Директорът на училището Милка Митева също приветства най-малките възпитаници. "Ако вярвате на вашите преподаватели, ще ставате все по-можещи и ще събирате аплодисментите на целия свят. Заедно ще научим буквите, заедно ще научим нотите", каза тя.

През тази година общо 54 първокласници ще влязат за първи път в класните стаи на Националното музикално училище "Любомир Пипков".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
sokrat62,Звучи цинично, нали?Защото схемата на поведение на "Хората на духа" се ръководи от тези, които знаят как "Хората на духа" биха могли да понесат тиранията им.Елементарно, Уотсън.;-)
2
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
"Хората на духа" са тези, sokrat62, които могат да издържат 25 години ограбване на българския народ, да издържат неокрацията, плутокрацията и автокрацията и, оставайки тук, да поискат нещо по-добро за остатъчния български народ, с човешки средства.;-)
1
0
 
2
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Аааа, хората на духа, кои бе, онези дето не ядели асфалт, или тъмнокожите с бирата и кебапчетата, пенсионерите дали богу дух или "одухотворените" от мазния Местан тютюнджии или вие дето ни одухотворявате с помоща на ДС- манипулации вече 60год. и не пускате салама!??? От такива като теб нацията ни остана без дъх!!! Колко още мислите ще издържи националния ни дух. Оставкааа, че от вашите социални мерки и национални отговорности не остана народ по земите на Симеон великий .!!!!