Втори ден тотална окупация на СУ

Младежи от Пловдив излизат на протест пред парламента
Обновена: 12 ное 2013 08:19 | 12 ное 2013 07:35, Веселина Йорданова
33
Втори ден тотална окупация на СУ
Тотална окупация на СУ. Снимка: БТА

Продължава окупацията на студентите. Очаква се младежи от Пловдивския университет да пристигнат в София, за да протестират пред Народното събрание. Инициативата е обявена на страницата на "ранобудните" студенти във Facebook.

Втори ден продължава тоталната окупация на Софийския университет. Всички врати на Ректората остават заключени с катинари и вериги, предаде БНТ.

Още по темата

В сградата се допускат само преподавателите и студентите, които подкрепят протестите. "Ранобудните", както сами се наричат протестиращите, настояват за разпускане на Народното събрание и предсрочни парламентарни избори.

Заради окупацията се наложи спешна промяна на мястото, на което тази сутрин трябваше да се проведе държавния изпит по право. Вместо в Ректората, той ще се състои във Факултета по журналистика и масова комуникация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Окупация на СУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
ER преди 10 години
I KAKVO DA PRAVIM BE HORA NEDOVOLNI CHE SE PROTESTIRA NEDEVOLNI CHE IMA KONTRAPROTESTI NEDOVOLNI OT BEJANCI NEDOVOLNI OT VLASTA NEDOVOLNI CHE NQMA PARI NEDOVOLNI OT KUP NESHTA A NIKAKVI DEISTVIQ!!! VREME E ZA DEISTVIQ STIGA S PRIKAZKI . TEZI PROTESTI STANAHA BLIZO GODINA A NIKAKVA PROMQNA , NISHTO .. IZCHEZVAME , KATO HLEBARKI SHTE IZCHEZNEM AKO SEGA NE SE VDIGNEM KATO EDNO CQLO - NISHTO NQMA DA STANE SHTE SI IZCHEZNEM .NEMOJE SAMO PC-TO DA MRYNKAME!!!!!
25
0
 
1
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
Скоро пак ще дойде чичко ДЖЕЙМС ПАДРЮ, да донесе някой и друг долар и така до изборите през май, ИМА ДОСТА БУДАЛИ .......??????????
24
0
 
2
 
! Отговори
Прагматик преди 10 години
Като гледам протестите и окупацията, сещам се за чудесния руски лаф: "Это как свиней стричь - визга много, а шерсти - мало!" Нарочно не превеждам, да затрудня англоезичните. Сега нали е модно да не знаеш руски...
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре сега като са толкова отворени им нулирайте годината.
22
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,В борбата между Доброто и Злото у нас, стана както обикновенно...! Нали сме американска колония...:- Дойде "Горския" (Джеймс Пардю) и разгони пратестиращи и контапротестиращи...- ПОЛИТИЧЕСКА СКУКА...!!!.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предполагам, че няма да ми бъдат спестени епитети и определения, но въпреки това ще попитам "ранобудните" дали с действията си:- не обричат ли на провал плановете на завършващите за кандидатстване и по-нанатъшна реализация и кой ще поеме негативите пpи тяхното случване? Защото това са свързани разходи за обучение, а в някои случаи и кредити, чието обслужване не търпи отлагане. - една голяма група от хора очакват в края на месеца очакват да си получат заплатите. "Съжалявам" не топли никого
20
3
 
2
 
! Отговори
hes преди 10 години
Имам чувството, че тук дават воля на чувствата си хора, които никога не са били студенти, просто, защото не им стига умствения капацитет. Хубаво ли ви става като плюете, като обиждате? Накрая намесихте и американците - те са ви виновни! Това ли ви казаха да пишете от Позитано 20 или това са ваши волни програми с едничката цел да се харесате и да ви похвалят?
19
2
 
5
 
! Отговори
Бахурчо преди 10 години
Щом и хамериканския мишок отиде да протестира, сегашната власт е бръкнала много здраво в гаменските интереси.... ...пред очите Ви се извършва преврат и намеса във вътрешните работи на "независима" държава!!!Опомнете се бе, полицията, кога ще развали седянката? Във Франция, Германия или всяка друга нормална държава, досега да са ги прибрали и глобили ( че даже и най-демократично набили ) !!!
18
2
 
1
 
! Отговори
ivanhm1 преди 10 години
Сега, ако засилят исканията с такива за ПЪЛЕН и ПРЯК контрол на гражданите във ВСИЧКИ власти с ВСИЧКИ възможни права и тръгнат в крайните квартали да вдигат гражданите на ОПЪЛЧЕНИЕ срещу мафията, ще ви бръкнат в здравето, чакали посрани! Преди всякакви "овчари", "пожарникари" и пр. "риформатори" сме НИЕ, НАРОДЪТ, ГРАЖДАНИТЕ!
17
2
 
12
 
! Отговори
бг преди 10 години
Винаги ще има около 200 души които ще окопират, стачкуват,скачат...който и да е на власт.Що не скачаха тия комплексирани лигльовци при боко...?...Кви избори...кой да дойде...По добре да се контролират тия ама яко,
16
6
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Кресльовци, иеите да учите, неграмотни ще си останете! Какви стипендии? Какви заверки на семестри? Тези дни тълпа освиркала Франсоа Оланд и...70 бройки задържани. Това е демокрация! Да командироват френски полицаи да направят едно показно на нашите мекотели льохмани! А как бие немската полиция, ами холандската, испанската? Ами ОМОН?
15
6
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Е другари политици явно наркотиците ,с които зомбирате младите у нас се оказаха недостатъчни .Останаха много чисти хора ,с чиято помощ се надявам нещата да си дойдат на място.
14
4
 
9
 
! Отговори
Онзи преди 10 години
И какво ще постигнете с предсрочни избор без реформи в избирателния кодекс, отново Бойко на власт? Айде седете си окупирани там *** нещастни.
13
2
 
7
 
! Отговори
Малко математика преди 10 години
Фактите. Плакатите преди изборите гласяха Не на Борисов, Станишев, Доган,Волен,Костов. Но какво стана на изборите. От НАРОДА (7 милиона българи) си направиха труда да гласуват половината 3,6 милиона. Уж никой не искаше изредените по горе, а ГЕРБ имат 1 милион избиратели БСП,ДПС,Атака общо 1,6 милиона и 1 милион пръсната гласове между останалите партии. Аз лично съм от последните,но ФАКТИТЕ СА ТАКИВА. Българина си иска старите ку_ви. Как да вярвам, че при нови избори ще има разлика ?
12
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Тези *** ако знаят колко гадно ги манипулират,как жестоко ги използват в политическите разпри ще ги е срам да се приберат по домовете си.Самият факт ,че "приемат" бившият американски посланик да ви говори нещо ? И тези ми говорят за нов морал ? Напълно се разкриха. Най-обикновени ***.
11
2
 
5
 
! Отговори
хан преди 10 години
..тва все едно затворниците да окупират затвора си ..
10
6
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Много ще се изложат тия пуберчета. Действията им са напълно неадекватни на действителноста. Ще дойде момент, в който ще осъзнаят, че за тези пари не си е струвало.
9
12
 
7
 
! Отговори
Типично по български преди 10 години
Абе братя българи,защо веднага има ли протестиращ смятате че е за Бойко/Сергей...Аийде образовайте се малко преди да пишете каквото и да е по интернет.Гледайте репортажа на "Господари на ефира" например за да разберете дали са платени от ГЕРБ или просто си пишете ей така за да има...Немога да разбера защо просто не приемете че наистина хората там искат и се борят за морал!Докато ВИЕ хората не спрете да гласувате за Бойко/Сергей няма да има нови за да се оправим толкова е просто :)!Айде лек ден!
8
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 8Много си далече от истината Не гледаш в правилната посока. Решение е само оставка народа ще реши това кой ще дойде и кой са истинските престъпници в тази държава сменят партия след партия или слагат нови лица зад който да се крият. Всяка партия без морал вън. Всичко да си понесат отговорността за грешките си.
7
3
 
24
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
Какво прави американеца ПАДРЮ при студентите?????? Да раздаде парите от СОРОС,........???????