Заплати в СУ ще има, увери зам.-ректор

Ситуацията с окупацията е динамична, призна доц. Милена Стефанова
Обновена: 13 ное 2013 14:55 | 13 ное 2013 14:50, Красимир Ангелов
18
Заплати в СУ ще има, увери зам.-ректор
Доц. Милена Стефанова. Снимка: Булфото

Всички преподаватели и служители в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще си получат заплатите въпреки окупацията на Ректората, обяви заместник-ректорът по учебната дейност доц. Милена Стефанова пред БТА.

“Няма основания заради окупацията на Ректората да лишаваме колегите от възнаграждения“, категорична бе тя.

В Софийския университет заплатите се получават в края на месеца, сега е датата за аванс. В момента счетоводството работи и се надявам всичко да е наред, коментира заместник-ректорът.

Още по темата

Окупацията на Ректората на СУ продължава и днес, но администрацията се допуска в сградата на висшето училище, съобщиха "Ранобудните студенти", които на 25 октомври вечерта окупираха сградата.

На 11 и 12 ноември протестиращите студенти обявиха пълна окупация, при която не допускаха в Ректората дори администрацията на висшето училище.

От Софийския университет заявиха днес, че достъп до сградата на Ректората е осигурен на ръководствата на факултетите - декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите от сектора "Студенти", както и на служителите в централната ректорска администрация.

"Администрацията в Ректората на СУ днес е на работа и всички студенти, които желаят да вземат уверение за студентски стипендии, могат да направят това", каза доц. Стефанова. Тя допълни, че има вече студенти, които идват от сутринта, за да получат уверения за стипендии.

„Ситуацията с окупацията е толкова динамична, но засега нямам основание да се притеснявам, че няма да успеем да обслужим административно студентите в този срок“, коментира доц. Милена Стефанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
taka преди 10 години
А някой от прекрасните коментиращи знае ли, че СУ не е само един окупиран ректорат, а повечето му факултети са в други сгради и с несмутен учебен процес? Заслужили са си заплатите, както винаги. Дори и работещите в ректората- окупацията не е по тяхна вина, не е от техния мързел.
14
0
 
1
 
! Отговори
DOLU преди 10 години
tAZI SVINQ E BILA KANDIDAT NA kOSTOV ZA NARODEN IZBRANIK,MRUSNIZA
13
0
 
3
 
! Отговори
politolog преди 10 години
Нали формирането на работната заплата на преподавателите не само в Софийския университет, но и във всички висши училища става въз основа на взетите часове и зависят от бюджета на висшето училище.
12
2
 
4
 
! Отговори
наглост преди 10 години
Стачкувал, не стачкувал - заплата. Храни куче да те лае :)
11
3
 
7
 
! Отговори
ivza преди 10 години
Такова чудо по света няма-да не работиш и да имаш претенции да получиш заплата.Отивайте в университета и си вършете работата и тогава имайте претенции.Но щом няколко десетки студенти Ви уплашиха, то не сете за там, а камо ли да имате претенции и да Ви плащат.Или считате за работа подкрепата на окупаторите.Срамото възрастни мъже и жени да тръгнете по акъла на тези, или тези съвети Вие им ги давате.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой български политик е заслужил заплатат си?
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗНАЧИ - КАТО СТАНА ВЪПРОС ЗА ПАРИ ОКУПАЦИЯТА ПАДНА КОЙ КОЙ КОЙ ПЛАЩА ????????????????????????????????????????
8
2
 
5
 
! Отговори
ттттт преди 10 години
1.чорбаджиите да плащат 75% от осигуровките на работниците тази година, по-нататък 80%, 85%, 90, 95%, 100%. Kойто неможе, има закон за фалитите.2.вдигане минималната заплата с 10% годишно, тази година с 20%. Kойто чорбаджия неможе да плаща , има закон за фалитите.
7
4
 
1
 
! Отговори
ттттт преди 10 години
3.избори ВСЯКА година върху една ЧЕТВЪРТ от България, за 60 депутатски места, туй е, другото е от Лукавого.4.който държавен служител не си подаде имотно-данъчна декларация автоматично аут, при някои категории служители да подават декларации и техните роднини.
6
4
 
1
 
! Отговори
ттттт преди 10 години
5.изборност на всички началници на РПУ-та, мандатност.6.промяна в изборният закон, бърза и лесна процедура за отзоваването и замяна на депутати и общински представители.7.корупцията извира от чиновниците, мандатност за чантаджиите, 4год да работи на държавна служба, 4год да му е абс. забранено. Mного чантаджии се оядоха, нема никакво текучество. Hезаменими ли са?
5
6
 
1
 
! Отговори
тттт преди 10 години
Hезаменими ли са?8. най-бърже става с национална стачка, стачките са двигател на прогреса.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На какво основание ще получавате заплати в СУ? Кой раздава пари за несвършена работа. "Укупаторите" да ви платят с парите заработени от тях.
3
2
 
22
 
! Отговори
11 преди 10 години
Никакви заплати и стипендии. Никъде го няма това. Значи те може да нарушават закон и конституция, а държавата да им плаща. Стига с тези манипулации и платени асции. Тези преподаватели да се замислят какъв урок дават на студентите си. Те подготвят едни потенциални престъпници, за които не важат никакви закони
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може да се извършва финансова дейност под окупация!!! Банката би следвало да блокира сметките до прекратяване на окупацията тъй като не е ясно кои преводи под каква принуда са извършени!!!Ректора, главният счетоводител а и директора на банката носят отговорност ако допуснат финансови операции от окупирани учреждения
1
1
 
28
 
! Отговори
100 преди 10 години
Разбира се, че ще си получат заплатите! Нали студентите си платиха таксите за образование, което не получават в момента, тъй като има окупация... Усилено се говори, че на окупаторите им е обещано да станат стипендианти...