Окупацията остава – администрацията се връща в СУ

"Ранобудните студенти": Имаме вяра и сила в протеста!
Обновена: 13 ное 2013 08:19 | 13 ное 2013 07:09,
105
Окупацията остава – администрацията се връща в СУ
Катинарът днес ще бъде отключен, за да влезе администрацията. Снимка: БТА

Администрацията на Софийския университет ще бъде допускана днес до Ректората, съобщиха във Facebook "Ранобудните студенти".

Още по темата

"След снощните извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила в протеста. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната", пишат те.

Достъп до сградата на Ректората ще бъде осигурен на ръководствата на факултетите: декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите от сектора "Студенти", както и на служителите в централната ректоратска администрация. Това пък се посочва в съобщение, публикувано в сайта на Софийския университет.

В крайна сметка тоталната окупация, при която всички врати и входове на СУ бяха овързани от студенти с вериги и катирани, продължи само два дни.

Пред "Фокус" Николай Дюлгеров, един от "ранобудните" коментира, че е доволен от студентската активност по протестите през последните дни, но заяви, че лично за него, нещата са в по-широк план.

"Оставката е на дневен ред и е най-важното, но много важни също са моралът и отговорността. Не би трябвало да спрем след като постигнем оставката, а да настояваме за морал и отговорност в политиката", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
бошевики преди 10 години
Ранобудните бошевики с нова директива от коминтерна ( пълна и редуваща се окупация на мензата и кенефит.е на СУ ) депешата е доставена лично от генсека Д.жеимс П.ръдлю с изричното натъртване че във всеки кене.ф трябва да има минимум по 2ма бошевика за по-голяма масовост на мероприятието.Ще бъде организирано и отразяването на съответния кене.ф от медийна група Канал.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Окопацията на СУ има ли нещо общо с факта, че посланика на Великата Британия е посетил същият този ректорат? И в качеството си на какъв вие говорите с него? Нали отказвате разговор с мин. председателя на БГ, а защо приемате послбаник? Парламента е избран по време на избори, а посланика как е избиран? Вие за кого работите? И за да сме точни днес в медиите в кралството е тиражирено, че Българите са една от НАЙ-ПРОСТИТЕ нации в света! Защо говорите с онзи, който нарича народа ви най- простия? ЗАЩО?
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гуша ми дойде от този произвол. Изобщо вече не гледам новините, защото телевизиите ни занимават само с тези безредици и ги поощряват, вместо да ги заклеймяват. С удоволствие ще гледам новини, ако разбера, че полицията и смазала от бой тези брадати талибани, които се представят за студенти. Аз също съм бил студент, затова моята представа за студентите е съвсем друга. Тези платени, пияни и дрогирани *** вече втръснаха на хората. С простащината си само отблъскват хората.
68
7
 
1
 
! Отговори
Утайки преди 10 години
Анонимният и прочие червена ***, които са на заплата към Позитано и копират по всички сайтове едни и същи, предварително написани от Кутев пропагадни лъжи, ВИЕ СТЕ УТАЙКАТА НА ТОВА ОБЩЕСТВО, заради ВАС сме в калта 20 години. Вие продадохте бъдещето на децата си и старините на родителите си за няколко гроша. ГНУСЯ СЕ ОТ ВАС, вие сте човешки *** и ще бъдете на бунището на историята, заедно с гнусния гей със заешката уста и продажника Болен.
67
3
 
0
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Време е американците да дойдат ..И ФБР и ЦРУ , и *** и прокурори и ченгета ::))Крайно време е .. ..Имаме не само един Ал Капоне::)) Имаме си и хамстери, и бисеровци, и дс- бкп-дпс муцуни , и олигарси червени , и всякаква *** за пандиза ::)) Те, американците , знаят КАК ..Ние явно не можем ::))Дай Боже ::))
66
3
 
9
 
! Отговори
Ред преди 10 години
Ректорът да повика полицията, която да изрине окупаторите. Да заяведе дела от името на вуза срещу студентите, препятстващи учебния процес. Да анулира учебната година и да им спре стипендиите.
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недопустимо е да се извършват каквито и да било финансови операции от окупирана сграда!!! Всяка такава операция е незаконна защото няма как да се провери дали не е извършена под натиск от окупаторите!!!До като не се вдигне блокадата никакви стипендии и заплати!Ракторът и главният счетоводител носят персонална отговорност ако се съгласят на финансови операции в окупираната сграда. Ако влеьнат там те стават съучастници на терористичен акт
64
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се спази закона и бой бой до Реформаторско синьо и Гербаджийско жълто
63
3
 
11
 
! Отговори
бошевики преди 10 години
Ранобудните бошевики с нова директива от коминтерна ( пълна и редуваща се окупация на мензата и кенефит.е на СУ ) депешата е доставена лично от генсека Д.жеимс П.ръдлю с изричното натъртване че във всеки кене.ф трябва да има минимум по 2ма бошевика за по-голяма масовост на мероприятието.Ще бъде организирано и отразяването на съответния кене.ф от медийна група Канал.
62
2
 
11
 
! Отговори
Mаги преди 10 години
Вчера ,в една програма казаха, че Прокопиев е в управителният съвет на Софийски университет.Дали е вярно се чудя!
61
1
 
14
 
! Отговори
Атанасов преди 10 години
След като не допускаха администрацията да работи, са пуснали Пърдю, за да раздаде ... стипендии:)
60
6
 
22
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Напъни за безредици!Ама преждевременното напускане на Парламента от Христо Бисеров обърка сценария!Иначе щяха да напъват да го изхвърлят оттам.. Пък и лозунгите им се изчерпаха.Да видим обаче как ранобудните ще се измъкнат от окупацията на СУ сградата заложник, вместо да обитават палатков лагер на студено?!! Пък в СУ има ток, вода и други санитарни помещения все пак стачкуват студенти по цивилизован начин умни и красиви, трябва да са чисти и спретнати.Напред науката е слънце, което в душите грей и т.н.
59
7
 
21
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Докога една мутра ще върти на пръст цялата държава ? Къде са органите на реда, за да освободят Университета , който е превърнат в свърталище на съмнителни типове със съмнителна репутация ? Как мислите ,че гледат на всичко това хората от демократичния свят ? Пресцентърът на протестърите Нова тв прекъсна филма си,за да предава от Народното събрание и да видим как там нарочно се бутат и се хвърлят върху полицаите, за да се снима това и после Мутрите на ГЕРБ да крещят ,че се бият деца ! Кои свестни и нормални деца ще отидат там да правят това ? Аз питам :Докога ? Докога ? Докога ?Докога една ц
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Изключително нелепа постановка! Някои обективни ИКОНОмедии информират, че едва ли не е възникнал щурм на Парламента, окървавени и сцепени студентки вият жалостиво, а гадните комуняки започват изтребването на най-интелигентната умна и красива част от нацията.Да, ама като видях жалката картина от камерите, установих, че просто тези медии отразяват това, което им се иска или това, което е било по план, ама не се е сбъднало.
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ранобудните студенти са търтеи, мързеливци и лентяи
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Жалки! И това било "бъдещето на нацията?! Това били "студентите"?! По манталитет са като футболните агитки, които поне си имат тартори. А това са просто банда гамени, обръщащи кошове за смет!.
55
2
 
7
 
! Отговори
Katinar преди 10 години
А яденце иматете ли или да изпратим?
54
0
 
2
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До ГеоргиВъзпитавай децата си да обичат да ги обират ежедневно, да се радват когато ги лъжат, да викат ура, като видят някого от обирджиите и да салушкат , всеки ***!
53
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До 57 "Никой от сега стоящите политици не е достоен да командва народа !!! "Приятелю, явно си писал неподготвен. Не искаме да ни КОМАНДВАТ, а да ни УПРАЛЯВАТ. Има разлика нали ? За да управляваш трябва да си подготвен ,да си почтен и образован човек.Времената за КОМАНДВАНЕ отдавна минаха. "Демократичните" напъни на "реформаторския блок " и на "ранобудните студенти" ,за "нов месия" ,който да ни КОМАНДВА явно са ти по"вкуса",но за повечето българи не са.Що се отнася но " ник"-а ти -махни ЪТ.
52
4
 
10
 
! Отговори
. преди 10 години
Ранобудни ***...

Спонсорирани публикации