Поставят още камери в района на улица "Пиротска"

Столична община е предвидила 200 000 лв.
Обновена: 14 ное 2013 15:55 | 14 ное 2013 15:38, Анисия Иванова
10
Поставят още камери в района на улица "Пиротска"
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Снимка: Булфото

Поставят се повече камери в района на столичната ул. "Пиротска", подменя се спешно и осветлението.  Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на план-управление при масово влизане на лица, търсещи временна закрила на територията на общината.

През последните седмици станаха няколко инцидента в центъра на града, като бяха нападнати както чужденци, така и български граждани.

Очаква се камерите и лампите да бъдат поставени до края на месеца по протежението на "Пиротска" и пресечните ѝ, защото в района местната управа отчита най-много чужденци, регистрирани на адреси в мотели, хостели и частни домове, обясни кметът.

Мерките вече са взети около трите центъра за настаняване на бежанци - в "Овча купел", "Военна рампа" и "Враждебна". "До момента са изразходвани 100 хил. лв. за видеонаблюдение, почистване и осветление и се очаква да бъдат изразходвани още 100 хил. лв. Общата сума за тези три компонента е 200 хил. лв.", обясни кметът.

Общината е събрала информация от всички държавни институции за местонахождението на имигрантите и бежанците и е отбелязала всички адреси в онлайн карта, която днес беше показана пред журналисти, но няма да бъде публична.

По официални данни в центровете за бежанци в столицата са настанени 2100 граждани със статут на бежанци, има и 3000, които не са настанени в центровете.

„Общо 3 млн. лв. са предвидени за разширяване на центровете за бежанци. За откриване на нови кризисни центрове, държавата няма пари. Органите на полицията извършват постоянни проверки в района на Джамията в центъра на София и след установяване на бежанец без документи, го изпращат към дирекция „Миграция” за по-подробна проверка., допълни още кметът на Столична община.

Очакванията на Фандъкова са направените от общината разходи да бъдат възстановени от държавата или чрез европейски фондове, за да не се ощетяват общински проекти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: МВРСтолична община
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ Т НАР.ХОСТЕЛИ ИЛИ МИШКАРНИЦИ ДА БЪДАТ СЪБОРЕНИ С ФАДРОМА И ВЪПРОСЪТ ЩЕ БЪДЕ РЕШЕН!!!!
9
3
 
23
 
! Отговори
stan31 преди 10 години
Фандъче, твоята съпартийка Кристалина вкарва *** нов внос. Ще направите парички чрез "ваши" фирми на гърба на народа. Целия парламент е за затвора!
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А не е ли по-просто органите да си вършат работата, за която им се плаща?
7
13
 
23
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Кой разреши протестите Фандък?#КойНали се сещате че без разрешение за протест тези 300 *** са просто нарушители на обществения ред?
6
0
 
37
 
! Отговори
20% ??? преди 10 години
Кой ще лапне поръчката за камерите? Сектрон?
5
1
 
39
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Настанете арабско-негроидните изчадия в парламента.Полицаите и без друго я пазят сега,а и иначе не допуснат нас обикновените простосмъртни в нея.Там ще си се колят,както направиха *** и арабюхи по между си,голяма е,чиста,е добре отоплена,че има и бюфет .Затворете ги там заедно с политиците и няколко стотин полицая,най-корумпираните.Тогава ще покажете нагледно какво значи съпричастност,ще видите и какво ни е на нас когато тези маймуни са в кварталите ни.Така ще се изтребят трите групи взаимно
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Столична община е предвидила 200 000 лв колко сме щедри.колко мило............................................
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за домовите за стари хора и деца общината няма пари.а за тези бежанци се раздавате.кой ви дава право да харчите нашите пари????стари автобуси,дупки и какво ли още не.и ще им селюбувате ли на тези......................,а с тези пари можехте една детска градина да направите.
2
0
 
34
 
! Отговори
Иван преди 10 години
ФандъковаБяха нападнати както българи, така и чужденци, а не както ти си поставила чужденците на първо място!
1
0
 
38
 
! Отговори
Към авторката преди 10 години
мацка - звучи смешно да установяват бежанец на джамията без документи и да го пращат в Миграция...има граници. Чак на джамията в центъра ли им гледат дукиментите? Ако ти си го писала - се засрами. Ако е излязло, като официална дефиниция отнейде - ги омаскари. Въпрос, ако човека е без документи, но не е бежанец - как се разбира от органите овай факт? Май текста трябва да е - "хората без документи", щото ако е без документ не знаеш дали е бежанец, чужденец или Пенчо, нали?