ДСБ сезира прокуратурата за кордоните на МВР

Полицията не е искала одобрение за зоните за сигурност
Обновена: 21 ное 2013 13:04 | 21 ное 2013 12:24, Камелия Цветанова
46
ДСБ сезира прокуратурата за кордоните на МВР
Снимка: Булфото, архив

ДСБ ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения от страна на МВР по време на протестите, съобщиха от пресцентъра на партията.

В отговор на питане на общинския съветник от ДСБ Атанас Атанасов кметът на София Йорданка Фандъкова призна днес, че по време на протестите МВР драстично нарушава законите, се казва в съобщението на тъмносините.

Според партията това става ясно и от официален документ на вътрешното министерство.

Още по темата
В писмен отговор на МВР до общината, се признава, че ведомството действа в нарушение на чл. 7 ал. 3 от Закона за митингите и манифестациите.

Той изрично разпорежда, че зоната за сигурност около сградите на НС, на президентството и на МС не може да е повече от 20 метра и задължително се одобрява от кмета на общината.

От 2010 г. насам МВР не е поискало подобно одобрение.

Вместо това МВР заявява, че заради значението на тези сгради за националната сигурност то ги охранява по собствена преценка. Това е официално признание за грубо погазване на закона от държавната институция и изисква реакция на прокуратурата, твърдят от ДСБ.

От партията ще настояват пред кмета на София също да сезира прокуратурата като орган на местното самоуправление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименЛуи 16-ти (ако не греша) така е направил. Ама народа на Франция не се спрял пред някакви си огради и стени!
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МВР не охранява по собствена преценка, а по преценка на пъзльовците в Парбамента, които се крият от народната любов. Грубо показване на конституцията и на независимостта на трите власти: законодателна, изпълнителна и съдебна. Не може едната власт да дирижира другата. Днес в България Парламентът, респективно ДПС, респективно нарбосовете командват всичко. МВР служи на мошеници, лъжци и крадци, като пречи на протестите срещу тях. Не си гледа пряката работа - да работи срещу престъпността.
40
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДСБ черното зло : НАРОДА ПОМНИ ИВАН КОСТОВ КАТО СПАСИТЕЛ !!! ЗАЩОТО БЕШЕ ДОКАРАН ДО СМЪРТ С 5,00 ДОЛАРА ПЕНСИЯ И 15,00 ДОЛАРА ЗАПЛАТА ОТ ВИДЕНОВ И ЧЕРВЕНИЯ БАШИБОЗУК !!! Само червените крадци и *** го помнят като "черно зло" защото им пресече гълтока - да погълнат цялата държава !!! Изатова,че ги изкара на показ пред Европа и сега вият от бяс,че не могат да крадат безнаказано !!! Щом ги усетят от ЕК, веднага им дърпат черджето !!! Е, от това по-голямо "зло" няма !!!!! Болен мозък ......
39
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кои бяха тези от ДСБ уе, що си ни харчите краденото и не гледайте в канчето на другите е нека и те си краднат малко а ми стига стая алчнотия човек има само един г,,,,,,,з
38
2
 
15
 
! Отговори
КНК преди 10 години
До до Одисей-чо , "искрата" я дадоха такситата на Трактора - изпълнител на мокрите поръчки на Гоце и Любен Гоцев !!! Така както "искрата" през феруари 2013 я дадоха ЕРП-та на "дългия инкасатор" Р.Овч. Вероятно и ти си от "искрящите" дето за 20 лв от червените и майка си ще заколите !!! Те затова държат народа беден,за да се продава лесно !!! Ама ти и приятелите ти много бързате !!! СТРАХ ВИ Е ЧЕ ПАРИТЕ НЯМА ДА СТИГНАТ !!!
37
1
 
17
 
! Отговори
от 30 за оди сей преди 10 години
Можеш да излъжеш един човек за цял живот, много хора за дълго време, но никога всички и завинаги.
36
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацата няма време да се занимава с престъпленията на полицията. Той брои бюлетините от Костинброд. Брой цаца, брой, и така до пенсия.
35
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До -+ - "Май Костов търси всякакви начини да се върне обратно на политическата сцена."Костов, ***, нищо не търси. Човекът си гледа даскаллъка и е добре.Ама ние не сме и като гледам накъде отиват пак нещата в България и то винаги, когато *** дойдат на мласт, май ще ни се наложи пак да го молим да вади държавата от тинята, в която я набутаха рубладжиите от БСП/ДПС/Атака.Аре далдисвай в червеното блато.
34
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До реститут и приватиза - "... ДСБ са партия в изолация по-голяма и от Тиквата. Само че Кунева ще ги вкара в парламента."Преди да пишеш глупости, поне да си беше направил труда да прегледаш резултатите от изборите - публични са:Движение БГ - 115190 гласа - 3.250%ДСБ-ДБФ - 103638 гласа - 2.926%Разлика - 11552 гласа.Тежестта на двете партии е приблизително еднаква. Това е истината към 12.05.2013.Днес това не е особено важно, защото последните социологически изследвания дават над 8% на РБ.
33
15
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Да нагнетим още напрежение по улиците на България!
32
3
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
30 Браво бе мозък ти знаеш повече от следствието , това звеездите ли ти го нашепват или баба Ванга от отвъдното , стига стези глупости бе не ви ли омръзна едни и същи щуротии да плещите.
31
19
 
5
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
ОБИЧАМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ -- НАЙ-ДОБРИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НА СВЕТА !
30
12
 
5
 
! Отговори
до Одисей преди 10 години
Детето го убиха мутри, свързани с бащата, който после се изнесе от страната! А Костов беше писнал на всички и беше необходима просто искра! Уплашиха се и набързо набедиха майката, която пиеше лекарства ...Не изкривявай истината!!
29
8
 
28
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Точно така , винаги когато са управлвали *** са се обграждали със заграждения , защо ли . Някой помни ли от вас когато му спретнаха активното мероприятие на Костов в края на манфадата чрез таксиметраджиите заради онази ненормана майка дето си уби детето . И тогава искаха оставка , тогава целия парламент беше обграден от таксита НО ЗАГРАЖДЕНИЯ НЯМАШЕ И НЕЩО ДРУГО И КОСТОВ И ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ИЗЛЯЗОХА И ГОВОРИХА ПРЕД ХОРАТА . Нека сега излязат стиска ли му на Станишев и на останали
28
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
София не е просто град а СТОЛИЦА. Отговорност за сигурността на СТОЛИЦАТА следва да се носи от правителството. Би трябвало да се ортае кръг около правителствения комплекс и парламента и вътре в кръга да се допускат демонстрации само по изключение с изричното разрешение на министър председателя
27
8
 
11
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
26 интересно , не помниш колко ти беше заплата , нито пенсията , не помниш в какво състояние бяха болниците , държавните фабрики , банките , не помниш че клечеше по цели дни и люпеше семки пред гръцкото послотсво .Апропо къде ще караш Нова година ,а бе .и кога ще решиш къде ще караш Нова година . Няма ли да сти скимне ей така на 01.01 да отскочиш до Солун едно кафе да пиеш.
26
25
 
10
 
! Отговори
ДСБ черното зло преди 10 години
ДСБ, защо не си затваряте човките и не спрете да обърквате хората и да ги подтиквате да атакуват Законодателния орган на власта, такова каквото е Народното събрание. Г-н Цацаров трябва да се самосезира за подбудителите за нарушение на Закона. Какво искате, да се махнат полицаите и свободно да нахлуете, както през 1997 год., да чупите и трошите, да биете и дори да убивате. Иван Костово е запомнен от народа като черното зло за Българите, сполетяло Държавата. Фалшивия генерал много плямпа.
25
6
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
16 men ДСБ няма нищо общо с неонацистите на Расате или на Волен или на Петното , какъв нацизъм ти е в главата , какъв Хитлер , нещо ти е сбъркана централната нервна система.
24
4
 
16
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
20 Прав си реално заеднос Атака имат повече от от 50% , благодарение на Атака , не случайно сеговори за Новата тройна коалиция , не случайно хората са по площадите има си закономерности дори и общественополитическия живот , които не могат да се пренебрегнат , още преди две години Костов му предрече на Борисов , е ще го свали улицата и така стана , понеже онова мнзинство в арламента беше изкуствено създадено от ренегати от Атака и за това Бойко падна ,сотношениеетов парламента не отговаряше
23
5
 
5
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Лошото е, че без революция нищо няма да стане.Ситуацията ще е подходяща след някоя-друга година. Да видим какво ще стане и ако ни хареса ще се присъединим към победителите.