ДСБ сезира прокуратурата за кордоните на МВР

Полицията не е искала одобрение за зоните за сигурност
Обновена: 21 ное 2013 13:04 | 21 ное 2013 12:24, Камелия Цветанова
46
ДСБ сезира прокуратурата за кордоните на МВР
Снимка: Булфото, архив

ДСБ ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения от страна на МВР по време на протестите, съобщиха от пресцентъра на партията.

В отговор на питане на общинския съветник от ДСБ Атанас Атанасов кметът на София Йорданка Фандъкова призна днес, че по време на протестите МВР драстично нарушава законите, се казва в съобщението на тъмносините.

Според партията това става ясно и от официален документ на вътрешното министерство.

Още по темата
В писмен отговор на МВР до общината, се признава, че ведомството действа в нарушение на чл. 7 ал. 3 от Закона за митингите и манифестациите.

Той изрично разпорежда, че зоната за сигурност около сградите на НС, на президентството и на МС не може да е повече от 20 метра и задължително се одобрява от кмета на общината.

От 2010 г. насам МВР не е поискало подобно одобрение.

Вместо това МВР заявява, че заради значението на тези сгради за националната сигурност то ги охранява по собствена преценка. Това е официално признание за грубо погазване на закона от държавната институция и изисква реакция на прокуратурата, твърдят от ДСБ.

От партията ще настояват пред кмета на София също да сезира прокуратурата като орган на местното самоуправление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
3
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До en taro adun Все пак успяха.А на тия дето не са гласували и се оплакват,да си гледат работата.Или тия ,които партии не влязоха в парламента
21
4
 
24
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
До neni4aДа така е прав си, а пък аз да те усведомя че ДПС + БСП не успяват да наберат 50%, за това им трябва и АТАКА. Тройната коалиция баце, фашисти, комунисти и турци. Да са ви честити! Пайк си ги изберете!
20
19
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Одисей 1Аз пък да те информирам,че тия сегашните управляват с повече от 50% от гласувалите на изборите.Така че с тия простотии за тия 23% можеш да си ги скриеш. Правителство се избира не с имащи право на глас ,а с тези,които са отишли да гласуват.
19
6
 
1
 
! Отговори
Pich преди 10 години
До en taro aduni koi e vinoven, che drugite ne sa glasuvali? Mincho Praznikov? Kostov? Stanishev?Boiko?
18
5
 
24
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ХУНТА ! преди 10 години
По принцип всяка една ХУНТА като сегашната, която е завзела с преврат властта, след това и е много трудно да се задържи на власт и затова използва милиционерски режим, репресии, насаждане на страх и диктатура. Точно на това, на което ставаме свидетели в последните месеци.
17
3
 
21
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
До Одисей 123%, при 50% активност на изборите са си баш има няма 12%... По-нелигитимно правителство не съм виждал.
16
10
 
1
 
! Отговори
Men преди 10 години
До Одисей 1"но със сигурност са качествени хора ," i *** e trugnal s podobni namerenia i pohvati, kato vas prostituirashtite! Vie moje da zatvaryatae neraglamentirano centura vseki den, a policiyata za da opzi reda ne moje?
15
14
 
4
 
! Отговори
мими преди 10 години
когато имаше протестиращи и когато те блокираха пътищата не ревахте, а сега за един ден що имало полиция, не се траете. Ако няма полиция ще кажете що няма, вие сте е.ахти и хората, не знаете какво искате. Радвайте се че има ченгета, защото ако няма ще видите що е то вандалщина и не само..
14
6
 
24
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
За ДСБ на 12 май гласуваха 103 638 или 2,97%, не казвам че са много , но със сигурност са качествени хора ,а не паплачта от митинга на ДПС в София онзи ден , защото това дори не беше митинг на БСП , за първи път ДПС в ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВстъпва в София благодарение на *** .А МЕЖДУ ДРУГОТО СЕГАШНАТА ЧЕРВЕНОКАФЯВА С ОТЕНЪЦИ НА ТУРСКО СИНЬО КЛИКА УПРАВЛЯВА С 23% ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС В БЪЛГАРИЯ
13
20
 
6
 
! Отговори
до 11 и 12 преди 10 години
Добре, че е Кунева та да мине ДСБ 1,2%Дреме ми че не си могъл да ходиш пред Шератон!
12
7
 
22
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Вчера направо се оляха , не ме пуснаха пред Шератон да отида в Рондата , не знам но май някой трябва да отговаря за тази полицейска вахканлия , от къде на къде ще ми затварят града .
11
9
 
30
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До реститут и приватизаВ изолация е БСП. Видяхме колко са и поддръжниците. Стотина полуживи О.З офицери или техните вдовици. Останалите са *** или електората на ДПС.
10
7
 
38
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Ха да видим сега в тая държава МВР трябва ли да спазва законите или е над тях !
9
25
 
12
 
! Отговори
-+ преди 10 години
ДСБ ли? Ама тия бяха ли представени някъде? Забравил съм ги.Май Костов търси всякакви начини да се върне обратно на политическата сцена.
8
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно, за какво тогава ние полиция? За да раздава кафе и сладки, докато някой блокира движението и налита на бой? И да го придружи и охранява, докато вилнее? Поведението им е достойно за уважение. И точно това кара някой хора да не се побират в кожата си - те търсят ескалация на конфликта с малко средства и много приказки.
7
32
 
16
 
! Отговори
реститут и приватиза преди 10 години
и ква излезе тя? На неразрешен митинг - полицията виновна. ДСБ са партия в изолация по-голяма и от Тиквата. Само че Кунева ще ги вкара в парламента.
6
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КВИ БЕХА ТИЯ---ДСБ...ОТ ДС ЛИ НА КОСТОВ....КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ БЕ КРАДЦИ--ОКРАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ С ДАЛАВЕРИЗАЦИЯТА И СЕГА ОТ ДОСИНИ НЕ СТЕ НА ВЛАСТ И ОГЛАДНЯХТЕ--КАТИЛИ--
5
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управялва ни хунта с неонацистки възгледи.
4
18
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла София видя колко хора стоят зад правителството - не повече от 10 000 души.
3
21
 
43
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Основните гласоподаватели на БСП са или ***, или *** или престъпници.