Дим и пушек пред НС, протестиращи палят плакати

Други го замерят с домати, но полицаите бдят
Обновена: 20 ное 2013 16:34 | 20 ное 2013 15:51, Анисия Иванова
58

Снимка: Булфото

Протестиращите срещу кабинета пред парламента запалиха плакатите, които носеха. Някои от тях замеряха сградата с домати.

Бяха запалени плакатите, облепени по металните ограждения около НС.

Полицията остана спокойна зад загражденията, тъй като запалванията не създоха проблеми. Няма никаква опасност за хората и сградата на парламента, но в района се носи гъст дим.

На паметника на Цар Освободител се бяха качили част от протестиращите студенти, които развяват български знамена, свирят на свирки, бият на барабани.

В ръцете на студентите се виждат транспаранти с надписи „Вашата оставка е нашето бъдеще”, "Боклукът няма цвят”, "Не ми пука кой ме управлява, искам само едно – властта да има страх от хората”.

През това време депутатите от парламента приключиха заседанието си и си тръгнаха.

До проблеми не се стигна, тъй като полицията осигури охрана и отцепи голям периметър от района.

Таксиметрови шофьори, които протестираха пред храм-паметника „Александър Невски”, започнаха да се разотиват.
Те обаче остават в стачна готовност, каза на протеста им Димчо Иванов – председател на УС на Независим транспортен синдикат.

Част от протестиращите срещу кабинета напуснаха района около НС и се събраха на кръстовището при Сточна гара. Протестиращите преместиха две кофи за боклук.

Участници в движението надуваха клаксони в подкрепа на протеста. Един от шофьорите излезе от автомобила си и се присъедини към недоволните.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
хи хихихи преди 10 години
До Антикомунистще ги сложим няма проблем ама трябва да ги оближеш преди това,н,*** да е по различно от миризмата на задниците който лижеш
43
2
 
6
 
! Отговори
asen преди 10 години
Niko Ти с хеликоптер ли движиш та не си забелязъл задръстванията заради протестите.Днес в магазин СБА хванаха крадла с две чанти козметика а от I-во отговориха,че всички чингета са на протеста,да се оправят.На теб протестите ако не ти пречат на мен да.И да не си род на Фандъкова за да ме гониш от София.
42
4
 
3
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
Абе ОСТАВКА бе!
41
5
 
0
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До АсенГамени има, ама можеш да се придвижваш по- лесно, а ти за това пишеш. А пък освен София има и други градове в България, няма само села.
40
0
 
2
 
! Отговори
asen преди 10 години
Niko ако мислиш ,че по селата има по малко гамени грешиш.
39
7
 
6
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До АсенНикой не те кара да живееш в София, България има доста солидна територия. Като искаш да ползваш облагите на София, ще търпиш и негативите й като столица.
38
6
 
8
 
! Отговори
asen преди 10 години
Не съм против протестите,но нещо взе да ми писва.Сутрин стигам до работата за 10-15м.Вечер се прибирам за около час.Тази вечир час и половина.Горя си по 3-4 литра нафта всяка вечер.Всеки има право на протест,но нямат право до ми взимат 10 лв. всяка вечер.Да съм единствен ОК.Но кото пресметна на колко хора бъркат в джоба май много скъпо ни се връзва толерантноста.
37
2
 
3
 
! Отговори
1.8% РБ-мъка и пак п преди 10 години
тея съвсем изпръщяха!!!!!!!!!!!!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 10 години
дали по този на4ин европа мисли да ни подпомага не знам но това пак насред центара на софия не знам не знам дали пари 6те ни дадат дано да видим
35
9
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 10 години
ВЕДНАГА!След като Бойко Борисов и Цветан Цветанов бъдат вкарани в ЗАТВОРА!
34
10
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 10 години
Циркаджии пане кажете какво искате и се мотивирайте.Нема да ви мине номера 500 человека да тормозят един цял народ.Учете се ставайте професионалисти и Народа ще се отблагодари независимо каква е на цвят е властта Виж пример с великият Чирков.Той така като Вас ли се е учил.Аз лично не вярвам както няма да вярвам и във вас след като завършите.сигурно ще Ви дадат дипломите по заслуги за борба против Комунизма или против "Фашизма" или против еди какво си и прочие.Тежко на Народа ни ............
33
15
 
8
 
! Отговори
Антикомунист преди 10 години
Леле леле леле... Комуноиди, ще си счупите мръсните кафяви пръстчета да коментирате... :DПо-добре си ги заврете отново там от където ги извадихте...ОСТАВКА!!!***
32
7
 
11
 
! Отговори
Иззад огъня и ... преди 10 години
...пушека, "срамежливо" надничат ухилените доволни физиономии на Бойко Борисов и Цветан Цветанов!
31
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо полицията не им натроши костите на тези ***??Палежа е престъпление!!Ч
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скоро ще почнат да викат "кръв" и "смърт"
29
8
 
13
 
! Отговори
по стара традиция преди 10 години
Т.н. студенти започнаха с палежи. По-нататък, по стара традиция, те ще продължат с факелни шествия, ще облекат кафяви униформи с пречупени кръстове, ще подгонят евреите и ще горят книги на клади.
28
7
 
17
 
! Отговори
некадърни и мързелив преди 10 години
Самодейният театър от село Горно Нанадолнище изнася по съдържателни театрални постановки, отколкото некадърните и мързеливи студенти от Нафтиз!
27
1
 
13
 
! Отговори
Някаф там преди 10 години
Ще бъде тежка зима....
26
2
 
15
 
! Отговори
Име преди 10 години
Втората снимка е много красноречива... някой е подпалил малко плакати, полицията седи кротко и гледа и 100 журналисти които снимат най-спокойно :) Някак си не ми се връзва цялата концепция за протест, освен ако не се прави с цел за гръмки заглавия на статии като дим и пушек пред НС... Ето за това няма да се оправим никога, никога нищо не правим като хората и то до край...
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Чиновник: ами стой та гледай как се разграбва държавата и как за честни хора живот няма. Стой и си мисли. И си мисли какъв велик мислител си.