Абсурди BG: 400 лева парно за две седмици студ!

Жената със сметката живее в жилище от 64 квадрата в "Надежда"
3 фев 2014 12:12,
112
Абсурди BG: 400 лева парно за две седмици студ!
Снимка: архив, Булфото

Жена от столичния квартал "Надежда" получи огромна сметка за парно от 400 лева за апартамент от 64 квадрата.

Честитката от "Топлофикация-София" е за сравнително топлия декември, а жената разказва, че е ползвала парното само две седмици. През останалите две не била в София.

Още по темата
Входът, в който живее Иванка, има 26 апартамента. Девет от тях са заявили, че нямат радиатори, а осем са декларирали, че не ползват парно.  Най-голяма консумация има обаче при нея. Това поне показват фактурите – 397 лева.

Топлинният счетоводител обяснява, че цената на топлинната единица във входа е по-висока от нормалното заради отказа от парно.

Проверка дали някой от съседите краде парно не може да бъде направена, тъй като не всички са склонни да пуснат проверяващите в дома си. А и по закон не са длъжни да го правят.

"Обидно и цинично е обяснението. Иванка не е длъжна да проверява дали някой краде" топло, обяви пред Нова тв омбудсманът Константин Пенчев.

Според него едно от основните искания на февруарските протести беше всеки да има индивидуален договор с "Топлофикация".

"Така Иванка нямаше да има проблем дали някой краде парно, а "Топлофикация" щеше да има. "Топлофикация" да хваща кой краде”, настоя Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
14
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Българина е *** от време "оно",така че Иванка да плаща сметката и да не се жалва,те коректните винаги са преебани в нашата мила родина,която от ден на ден е все по-голяма помия....Съседа е тарикат,съседа е крадец,съседа е ***,съседа е типичния селски наглец,ДА ГО АПЛОДИРАМЕ съседа е НАЙ,НАЙ-големия...Жалкото обаче е,че най-бурни аплодисменти съседа получава от Държавата,докато съседа е НАЙ тая държава е обречена,ликувайте *** тя скоро ще бъде ваша.
72
0
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
аз също за декември само за 6 днисъм бил в къщи и имам 58,70лв ток,така и не можаха да ми обеснят от ЕВН от къде доиде тази висока сметка,като имате в предвид,че се отоплявам на газ
71
0
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 10 години
Надеждата за евтин шистов газ умира последна. Никой търговец няма да го продава по-евтино от международните цени ако има къде да го пласира на двойна цена например.
70
0
 
23
 
! Отговори
Charley преди 10 години
Знам че Топлофикация ме краде. Нямам топломери и плащам за пълна мощност плюс 15%. Имам водомери и редовно ме отчитат. Значи би трябвало всичко да е О.К. плюс 15% "бонус" за кожодерите. Въпреки това в края на лятото в два последователни месеца Топлофикация изиска от мен да доплатя за "изравняване на сметката". Без каквато и да било логична аргументация. Какво стана с джакузито на Вальо Топлото и сметките в чужбина на 90-годишната му майка? Няма да ми е съвестно когато започнат да ги "отстрелват"
69
1
 
33
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Тази година сметките за ток са дори по-завишени от миналата, но поради по-топлото време не се усети толкова. Грабят ни мощно!
68
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един познат ***, който работи в управлението някакъв шеф ,като пийне много обича да се хвали какви големи пари взима и че трябва да ходи на работа само в деня за заплата. Понеже зам. директорът му е близък от дупнишката енергийна мафия.
67
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миналата година щеше да има конкурс за нови директори на Топлофикация, така си остана само на приказки. Същите мошеници ,които скубят хората от години. Тая *** трябва да се изрине цялата, ама кой............
66
0
 
32
 
! Отговори
Само преди 10 години
бандитската топлофикация-софия краде, надписва и измисля несъществуващи сметки. Престанете с това, че комшийте крадат. Краде се с измислената температура, която "уж" топлофикация поддържа, след това с още по-измислената сградна инсталация (70% от сметката е за нея) и накрая с пробутването на отпадъчната от ко-генерация топла вода, която трябва втори път да се заплаща след като веднаж е вече платена. Това са гигантските лъжи на топлофикация-софия и гиантските им кражби за енергийната мафия!!!!
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и аз така като Пенчев разсъждавам, ама и аз като него нищо не мога да направя. Колко заплата му давахме на него, че забравих?
64
0
 
1
 
! Отговори
Fena преди 10 години
До Анонимен 65Сметката може да е 200 или 2000. Важно е колко м3 показва gas meter-a в САЩ. Тези кубични метри се умножават по 8 и се получава колко киловата влизат в апартамента/къщата. Тез киловати по умен(изолация, изложение, строителство, съседи) или глупав начин отопляват жилищен обем. Братята в UK пък ползват ВТU. Това се сравнява ВТU или киловат.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страшна работа
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 65Тоест, за да избегнем транзитните такси, да вземем да копем шистов газ? Не се бях сетила!
61
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В апартамент, в който не живея по цял месец, имам сметка 16.80лв за 6 денонощия и работещи 2 климатика. Грубо, това прави 85лв месечно. Отказал съм се от парно преди 2г и прогнозния ми дял за сградна инсталация за този месец е 62лв. Див капитализъм....
60
1
 
32
 
! Отговори
анонимем преди 10 години
Първо ни накараха да си купим топломери с дистанционно отчитнане.Та не разбрах за какво пускане в "дома"става дума.
59
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И пак има неразбрали, че крадеца вика :Дръжте крадеца! Това е опорната точка от както свят светува
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За газ в САЩ за 1 къща сметката е около 200 долара на месец и то при условие, че в САЩ цената на газа се субсидира и не се оскъпява от ДДС и акцизи както е в България. Това се равнява на около 1000 долара на месец в България заради данъците и затова че се внася чак от Сибир и се дължат такси за транспорт.
57
5
 
10
 
! Отговори
ko40 von selo преди 10 години
ко цълаш минус бе, кавал. аз ли незнам кво плащам. в европа с 20 цента за киловат плащат по малко ток от АЕЦ и разпределителните ви дружества. цъкай минус. като дойде сметката пак цъкай. шушумига. че и се радва , че му надписват сметките и го мамят
56
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Работата е ясна, целият вход краде а Иванка плаща. ВГ Абсурд! Жената да си купи климатик и да бие шута на шутовете от недоразумението наречено топлофикация
55
0
 
33
 
! Отговори
факт преди 10 години
парно = порно
54
4
 
29
 
! Отговори
трольегерен преди 10 години
сега ще излезете ли на улицата, или вече ги няма ударните бригади на бсп и атака да ви казват какво да правите? :D или докато бсп управлява, всяка сметка е хубава сметка? :D