Абсурди BG: 400 лева парно за две седмици студ!

Жената със сметката живее в жилище от 64 квадрата в "Надежда"
3 фев 2014 12:12,
112
Абсурди BG: 400 лева парно за две седмици студ!
Снимка: архив, Булфото

Жена от столичния квартал "Надежда" получи огромна сметка за парно от 400 лева за апартамент от 64 квадрата.

Честитката от "Топлофикация-София" е за сравнително топлия декември, а жената разказва, че е ползвала парното само две седмици. През останалите две не била в София.

Още по темата
Входът, в който живее Иванка, има 26 апартамента. Девет от тях са заявили, че нямат радиатори, а осем са декларирали, че не ползват парно.  Най-голяма консумация има обаче при нея. Това поне показват фактурите – 397 лева.

Топлинният счетоводител обяснява, че цената на топлинната единица във входа е по-висока от нормалното заради отказа от парно.

Проверка дали някой от съседите краде парно не може да бъде направена, тъй като не всички са склонни да пуснат проверяващите в дома си. А и по закон не са длъжни да го правят.

"Обидно и цинично е обяснението. Иванка не е длъжна да проверява дали някой краде" топло, обяви пред Нова тв омбудсманът Константин Пенчев.

Според него едно от основните искания на февруарските протести беше всеки да има индивидуален договор с "Топлофикация".

"Така Иванка нямаше да има проблем дали някой краде парно, а "Топлофикация" щеше да има. "Топлофикация" да хваща кой краде”, настоя Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
11
 
! Отговори
ko40 von selo преди 10 години
аз плащам ток и газ 600 евро на година. парното ми е на газ и сам си го пускам и спирам. цената на тока е 18 цента, крайна. в бг тока май е 50 цента. парното е тип лотария. кенефска работа.българина само от българин може да открадне, да излъже някоя друга държава не му стига акъла
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Един българин400 лева са за месец, не за две седмици.
51
1
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
До Инж. Топлофикатор/43Ама къде са 180лв за цял месец, и 400лв за две седмици, бе човек !
50
1
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Това в България не е демокрация, а Демонокрация !
49
5
 
4
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До Инж. ТоплофикаторМъ много си прос бе инжинерчооооо.Аууууууу
48
16
 
15
 
! Отговори
Инженера преди 10 години
Повечето от Вас уважаеми - дето искат да ме бият незаслужено - много добре си спомнят от живота на село, какво е да цепиш дърва, да прибираш 5 тона въглища, да палиш печки, да изхвърляш пепел после. Това нещо да си си го платил предварително и то да е излиза по 200-300лв на месец.По-хубаво и евтино нещо от централното отопление няма - факт.Всеки който знае какво е Гугъл може да провери този ФАКТ, както и това че всички големи градове в Европа са централно топлофицирани!!!Електоратът е мн. зле
47
11
 
21
 
! Отговори
do 43 преди 10 години
Аз на ваше място бих си махнал титлата инжинер. Защото парното в София е едно инжинерно недоразумение. Като се започне с общите тръби, за които живущите плащат абонамент, а всъщност са собственост на Топофикация! По-скоро Топлофикация трябва да плаща наем за това че се намират на чужда собственост. Аз псувам ***, но много се радвам, като ви пердашат по улиците. Пишман-инжинери като вас бол в България.
46
1
 
0
 
! Отговори
kazak81 преди 10 години
btvnews.bg/article/svetut/minimalnata-zaplata-v-rumaniya-se-uvelichi-do-190-evro-ot-1-yanuari.html?utm_source=flip.bg
45
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя жената може да е ползвала само две седмици парното, но джакузито на наследника на Вальо топлото не е спирало да работи. И парите, които са изтекли за бонуси покрай празниците трябва да се възстановят. Така, че жената да прояви разбиране, че да не фалира дружеството. Ако не прояви разбиране и случайно реши да протестира под каквато и да е форма срещу дружеството или държавата, тя ще се превърне в една дива простачка, която може само да мрънка и не може да оценява работата на депутатите ни!
44
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Dalaver4uПравилно! Аман от сълзящи бабешкери, виещи от цените на парно, ток, вода, месо, данъци ... Но само думичка кажи пред тях в критика или на Борисов, или на Станишев за очите ще те хванат а, много си е добро момчето, я какви магистрали направи, или глупости, не ви е срам, я какъв събор направи Станишев, я как ни целува ... Така че, хак им е. Само не разбирам, как може да има толкова *** народ, свикнал е да мизерува ли, критерии ли няма, образование ли, или просто си е *** СЛАГАЧ!
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами като си трае и плаща оФФцата - що да не и набият сметка като за пет апартамента?Съдете ги!Не плащайте нищо! Те не могат в съд да докажат реалната доставена услуга.енергия и нейното фактическо отчитане!
42
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разберете, че в София парното не е без пари, много е скъпо и лукс и затова който няма кинти, да се спасява на село или на юг в Африка.
41
3
 
31
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
Пак оплаквания пак чудесии.....ми 400 400 колкото толкова и 1000 лв да са какво от това ? Щом гласувате пак за едни и същи значи всичко е екстра :)
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напишете в Гугъл "цени на ток и парно по света"
39
25
 
9
 
! Отговори
Инж. Топлофикатор преди 10 години
На Българина мнооого му куца понятието етажна собственост. Човек живее в условия на съсобственост и се съобразява с общото решение. Ако всички искат парно ползват и обратно, сещайте се защо не са го спрели, а уж не ползват? Бабата не е виновна, че комшиите крадат, но и Топлофикация не виновна..Моята Декемврийска сметка за тристаен неизолиран апартамент с малко бебе и топла вода е 180лв. Е колко по-малко от това да е, НАРОДЕ?? Само дето комшиите ми не са крадливи ***, проблемът е в манталитета.
38
1
 
20
 
! Отговори
Иво преди 10 години
А че не го ползвам и плащам не е абсурд
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na pokriva si imam 60 kv. slanchevi kolektori i generator. Otdelno slanchev boiler. Poslednata godina smetkite mi za tok se namaliha s 68% v sravnenie s minalata godina kogato polzvah toka na energiinite monopolisti s rang MUSHENNICI !Sega chakam balgarskata darjava maika na *** i mashteha na balgarite da mi slojat danak slance. vazduh i voda.PROKLETI DA SA !!
36
1
 
32
 
! Отговори
Momo преди 10 години
В някои страни пускат тежническа колона през стълбището и оттам върви вода, ток, телефон, интернет и централното отопление. Съответно на всеки етаж към всеки апартамент си има разклонения. Не искаш парно? Няма проблем! Врътват ти крана и го пломбират.Естествено ключ за тази колона има САМО домоуправителя и никой ен може да ти скъса пломбата дори и на жега.Никой не е длъжен да плаща заради съседа си!!!
35
1
 
18
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До Инж. ТоплофикаторС какво потребителя, е виновен, че някой друг краде?На всички е ясна сметка защо се е получило така.Въпросът е, че това ценообразуване е малоумно и напълно невъзможно в условие на малко по-свободен пазар.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата тая помия е пусната с една единствена цел - да се отвлича вниманието на мит'ряла от истинските проблеми. И докато пишещите се насъскват едни срещу други по стар комунистически обичай олигарски си плете кошницата а и пелтека ви го каза - това е държавна политика ако ще и 100% да се откажат па ще има топлофикация.