Столична община с огромни загуби от реклама

Много от наемите на рекламните елементи в столицата не били актуализирани
6 фев 2014 16:43, Анисия Иванова
4
Столична община с  огромни загуби от реклама
Архив: Булфото

Столичната община губи огромни средства от приходи от рекламна дейност. Това заяви Панайот Бончев, заместник-председател на Столичния общински съвет /СОС/, на сесията на Съвета.

Според Бончев приходите от реклама трябва да са 4,3 млн. лева. В отговор на питане до кмета на София за приходите от реклама се посочва, че те са 3,5 млн. лева. Много от наемите на рекламните елементи в столицата не са актуализирани, те трябва да са много по-високи, смята съветникът от БСП. 

По думите на Бончев приходите от сто броя от т. нар. хуругви, които висят от стълбове в града, са 1700 лева месечно, което е нереално. Бончев попита защо Столичният инспекторат не ги премахва, когато изтече срокът за поставянето им.

Не се спазва едно основно задължение, а именно по контактната мрежа да не се поставят рекламни елементи каквито има пред кино "Одеон" и около паметника на Патриарх Евтимий, обясни Бончев.

Друг пример според него са указателните табели с имена на улици и булеварди, до които много често има реклами, въпреки че е забранено.

Столичната община трябва сериозно да се заеме с тези проблеми, за да спре да губи хиляди левове от реклама, заяви Панайот Бончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 10 години
много правилно, цените в софия непрекъснато трябва да се актуализират. нали и заплатите европейски ?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
sofia nishto drygo ne se pravi osven da se krade zdravo ne sam chyl niakoi tam da raboti.....
2
0
 
3
 
! Отговори
При толкова мършояди преди 10 години
Всичко гледа да ръфне кокала. При такава глутница що търсите пари бе? Озъбили се, ръмжат, късат и хапят ...........Бе тез и майка си ще продадат само да се оядат.......
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и като актуализират т.е. вдигнат цените , и си махна всички реклами , колко пари повече ще изкарат бре ***/п.бончев/ ? там в общината с конкурс за *** ли ви избират? явно че е така.