500 полицаи ще са нащрек в първия учебен ден в София

"Пътна полиция" засилва контрола около училищата
Обновена: 8 сеп 2014 13:33 | 8 сеп 2014 12:22, Камелия Цветанова
12
500 полицаи ще са нащрек в първия учебен ден в София
Снимка: Булфото, архив

Между 450 и 500 полицаи ще се грижат за нормалното протичане на първия учебен ден в София, съобщи директорът на „Охранителна полиция“ Борислав Муеров.

От СДВР са се срещнали с представители на Столичния инспекторат по образование, кметовете на всички райони в София, както и директорите на 226 учебни заведения, с които са набелязали мерки за нормалното протичане на първия учебен ден.

На 10 септември ще бъде проведена работна среща с всички служители, които ще обезпечават контрола и ще следят пропускателната дейност в заведенията, добави Муеров.

От „Пътна полиция“ са извършили проверки на пешеходните пътеки, маркировката близо до училищата, които са показали, че на 99 процента всичко в София е наред.

Заместник-началникът на КАТ Тенчо Тенев увери, че служители на "Пътна полиция" ще помагат и за пресичането на децата и ще контролират движението близо до училищата на 15 септември.

„Пътна полиция“ е създала и организация за провеждане на акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим“, която тръгва от днес.

Ще се наблегне най-вече на контрола над водачите при преминаване на пешеходните пътеки и близо до училищата, детските градини и площадките, пресичането на пътното платно да става на определените за това места от децата и учениците, ще регулираме движението за безопасно пресичане, особено на улици с най-интензивен трафик, разясни Тенчо Тенев.

От 15 септември до 31 октомври ще бъде засилено присъствието на пътни полицаи, особено по времето за отиване и връщане на децата от училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
2013 преди 9 години
"Един българин" просто иска да каже, че над статия за първия учебен ден в България, трябва да стои снимка от БЪЛГАРСКО училище. Не руско, немско или американско. И смятам, че е напълно прав. А господина със средния пръст - като обича Русия повече от България - да кандидатства за руско гражданство.И не е вярно, че няма хубави деца в нашите училища.
8
0
 
3
 
! Отговори
ЧенгетоОтБевърлиХилс преди 9 години
Заглавието щеше да звучи по- актуално и реално ако беше следното - "500 ОЯДЕНИ ТУЛУПА НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА ЩЕ СИ БЪРКАТ В НОСА ОКОЛО БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА СЛЕДВАЩИЯ ПОНЕДЕЛНИК И ПОСЛЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ИЗВЪНРЕДНИ ПРЕМИИ...." !!!!! Толкова Милиционери в Абсурдистан? И от какво са ни "опазили"? Може ли някой да ми отговори?.... Дали от Наркопласьори? Дали от тежки катастрофи? Дали от крадци и убийци?... ОТ КАКВО СА НИ ОПАЗИЛИ ИСКАМ ДА ЗНАМ В ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ? СМЕШНИЦИ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА!..... :( !
7
4
 
6
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
До един българинПрав си. Снимката е от руско училище. В България не можеш да видиш вече такива бели и хубави деца за съжаление.Очевидно обаче на теб, "българино", ти харесва *** и ислямизацията на България ... ?Иначе не мога да си обясня омразата ти към Русия ...
6
3
 
4
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
ГЕРБ се върна на власт и пак гледаме същия филм - милиционерщина и вдигане на цената на тока.Чакаме замразяване на доходите и отново живи факли по улиците ...Тези нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили ! Факт !
5
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 6Мой е проблемът че все повече случаи има на българчета ученици в училищата, където си носят патрончета в клас и се напиват като животни??? Мой е проблема? Отвори си скапаното съзнание и осмисли това за к'во ти говоря, ***! Не ти говоря за фантасмагории, а за нашата бг реалност.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 6Точно в САЩ няма начин да видиш пиян ученик, а само дрогиран който ще изпразни цял пълнител в тиквата на теб и твоите съученици без да разбереш защо го е направил.Или не си запознат с такива примери, ***?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те по-скоро да гледат дали *** спират на пешеходни пътеки. Уикенда 6 пъти щяха да ме сгазят. И като видят, че не си минал средата на пешеходната пътека и дават газ, за да минат преди теб.Не се научиха хората в тъпата ни селска държавичка. После някой друг ни е крив - великите сили може би, колонизаторите може би, световната конспирация може би, турското робство може би. От нас си зависи, разберете го!
2
3
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 2Не, те в Хамерика направо влизат в класните стаи и се гърмят наред! Не им трябва алкохол. Те там са в друга фаза вече.
1
5
 
4
 
! Отговори
Алексадр Макаронски преди 9 години
А в *** Россия не се пие ли, бе? С алкохол ли свързваш хамериканците? Как пък един път не изтърси нещо, айде не вярно, но поне забавно.