Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени

Искаме децата ни да отидат на училище, обяви ромски лидер
15 юни 2015 08:25,
351
Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени
Снимка: bTV

Полицията остава в столичния квартал "Орландовци" поне още няколко дни.

Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци.

"Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа", обяви пред bTV ромският лидер Петко Асенов.

Към 22 часа снощи полицаи и жандармеристи блокираха около 200-250 човека на площада в квартала и не им позволиха да се придвижват.

Повече от час голяма група протестиращи млади мъже, някои от които маскирани, търсеше начин да пробие полицейската охрана и да стигне до ромската махала.

Стигна се до сблъсъци между протестиращи и роми. Хвърляха се камъни и бутилки по къщите.

След полунощ от МВР съобщиха, че още един участник в инцидента в събота вечерта е установен и задържан, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.

В хода на предприетите действия по случая са разпознати и редица лица, известни на силите на реда. Съпричастни към конфликта се установяват и по свидетелски показания и видеоматериали. Те ще бъдат предадени незабавно на прокуратурата за привличането им като обвиняеми.

До протеста в "Орландовци" се стигна след масов бой с брадви преди два дни. При спречкването заради силна музика бяха ранени шестима. Очаква се протестите на жителите от квартала да продължат и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
43
 
! Отговори
d преди 8 години
***.бг, защо въобще се пънете да пишете разни статии с опция за коментар, като цензурирате повече от 50% от написаното? *** ли сте, или просто сте проромски настроени? И вие ли подкрепяте "братята" в борбата срещу България? И вие ли сте милиционери?!
93
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците да не забравят, че са български граждани плащат данъци наравно с нас и техните и нашите пари са гръбнака на тази държава, проблема с ромите е както наш, така и техен, да поискат сметка от любимата си партия, защо подкрепя тази напаст, не се ли чувствате прецакани, заради новите галеници на ДПС ?
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 120Що говориш глупости? Да, имаше работа и производство. Но никога не са отпускани безлихвени кредити. Просто бяха на нормални нива (ипотечните - под 3%). Сега в "демокрацията" - най-малко 6% (освен за "свои". За "своите" може и под 1%)
91
0
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
От 25 години все българите са сплашвани,нека сега и ония да се пострахуват!Макар че едва ли...Това,което истински може да ги уплаши-принудата да спазват закона и да се държат нормално,НЯМА да стане!
90
0
 
50
 
! Отговори
даскал ЦИЦ преди 8 години
КАКВО УЧИЛИЩЕ ВИ ГОНИ, БЕ !!! ДНЕС Е 15 ЮНИ- РАЗДАВАТ СЕ БЕЛЕЖНИЦИТЕ...ТЕ НЕ ХОДЯТ ПРЕЗ ГОДИНАТА ТА ДНЕС ЛИ !!!!
89
1
 
17
 
! Отговори
КОЙ? преди 8 години
ВЛАСТТА-БЪЗЛИВА И ЗАВИСИМА!ТОДОР ЖИВКОВ-ПРОСТОВАТ И ПОЛУГРАМОТЕН1
88
3
 
54
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
ТИКВА обаче продължава гръмогласно да мълчи страх го е дори да подкрепи избирателите си
87
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горките хорица, не знам кой ги лъже, но образование изобщо не ти гарантира работа, да не говорим за добра заплата. По-добре е да откраднеш нещо от приватизацията или реституцията.
86
0
 
73
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Силни вилни скачат с брадвите после "били уплашени"? Какво очакват? Да няма последствия? Много важно, че били уплашени....
85
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жандармерията да покаже на децата, къде е училището, че те горките не знаят.
84
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей! Тя учебната година свърши, тея се сетиха да пращат децата на училище! Смяяхххх! И изобщо някой вярва ли им на глупостите?! И като са толкова загрижени за мира и спокойствието в квартала да си налягат парцалите и да се държат нормално! А не да създават само проблеми и после "не можем да пратим децата на училище".
83
2
 
27
 
! Отговори
МДА преди 8 години
Някой от тук пишещите задавал ли си е въпроса защо в страните към които се стремим не се случват такива неща? Защото когато се появи нещо малко наподобяващо социална несправедливост или нещо което е в разрез със законите цялата държава го усеща. Протестите там не са пред разни бараки и с цел една общност да бие друга а са пред държавните институции банките и прочее, но ние сме първобитни и комплексирани и затова сега има хора които скандират глупости... ако желаем да се ремонтираме не става така
82
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставки на Фандъкова и Борисов!
81
18
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕЧНА ПАМЕТ НА ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК ТОДОР ЖИВКОВ ,ЗАЩОТО ПОД НЕГОВО РЪКОВОДСТВО БЪЛГАРИЯ ПРОСПЕРИРАШЕ ,ИМАШЕ РАБОТА ЗА ВСЕКИ,ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ ДСК ОТПУСКАШЕ БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА СИ ЗАКУПИ ЖИЛИЩЕ.ПРИ ЖИВКОВ НАВСЯКЪДЕ ИМАШЕ РАБОТЕЩИ ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ,ОБРАЗУВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ БЯХА БЕЗПЛАТНИ И НА СВЕТОВНО НИВО,СЕЛСКОТО НИ СТОПАНСТВО ПРОСПЕРИРАШЕ И ВСЕКИ БЪЛГАРИН СИ ПОЗОВЛЯВАШЕ ПОЧИВКА НА МОРЕ И ПЛАНИНА
80
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое е гето като В София повечето българи спят в незаконни или опасни жилища.
79
2
 
11
 
! Отговори
тими преди 8 години
До До 181да на последното място сме незнам да ли сме и там май сме под прага на всякакви класации по бедни и от африканците сме сигорно
78
1
 
21
 
! Отговори
РОМ преди 8 години
Това ни чака с тази велика политика на регионите и всичките пари само за юга. Който си е мислил ,че само умните и образованите ще дойдат в София да работят ,ще му излезе крива сметката. Ромите и те се преселват и ще направят огромни гета в София вместо да си седят в къщурките по селата ще направят кашонена такава в София. Правехме ,че не ни засяга какво става извън София но ето реалността ни застига.
77
1
 
21
 
! Отговори
тими преди 8 години
а сега самите кметове допускат тези безобразия с регистраците неможе на един адрес общината да е регистрирала по 100 човека примерно е то от къде идва проблема от кемтовете който е те ламтят за власт на всяка цена защото и кметското място е сладко както и държавните структори
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Платено образование по 5 хиляди евро и държавата ще плаща помощ само на българите.
75
6
 
6
 
! Отговори
тими преди 8 години
няма да се подобрят нещата докато не стане както в шфейцария всичко да се подлага на референдум точно и ясно както на местно ниво зададен квартал или градче така и за национални рефрендуми касаещи държавта така се прави реалния контрол когато дойде и те пита кмета какво иска да прави на твоята улица и ти да му разрешиш да стане или дъжавта да те пита за всичко което иска да прави за всеки договор поетделно е тогава нещата ще се оправят в тази държава.