Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени

Искаме децата ни да отидат на училище, обяви ромски лидер
15 юни 2015 08:25,
351
Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени
Снимка: bTV

Полицията остава в столичния квартал "Орландовци" поне още няколко дни.

Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци.

"Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа", обяви пред bTV ромският лидер Петко Асенов.

Към 22 часа снощи полицаи и жандармеристи блокираха около 200-250 човека на площада в квартала и не им позволиха да се придвижват.

Повече от час голяма група протестиращи млади мъже, някои от които маскирани, търсеше начин да пробие полицейската охрана и да стигне до ромската махала.

Стигна се до сблъсъци между протестиращи и роми. Хвърляха се камъни и бутилки по къщите.

След полунощ от МВР съобщиха, че още един участник в инцидента в събота вечерта е установен и задържан, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.

В хода на предприетите действия по случая са разпознати и редица лица, известни на силите на реда. Съпричастни към конфликта се установяват и по свидетелски показания и видеоматериали. Те ще бъдат предадени незабавно на прокуратурата за привличането им като обвиняеми.

До протеста в "Орландовци" се стигна след масов бой с брадви преди два дни. При спречкването заради силна музика бяха ранени шестима. Очаква се протестите на жителите от квартала да продължат и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
16
 
! Отговори
Eлена преди 8 години
Да,да, повярвах,че децата ви трябва да отидат на училище,от днес е ваканция,ха,ха,ха,.......!Е,трябва да вземат бележниците,но не ,че са им потрябвали.Моля,полицаите, от 15.09.2015г. да са на пост в квартал "Факултета",за да бъдат учениците ми в клас,понеже цяла учебна година ходих и без особен резултат в присъствието на децата.(много трудно се става след пиянска нощ и когато си легнал в 02.часа,за да изпратиш ученика)
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 25 години ***-политиците ни,обучени за американски пари в АОНСУ и САЩ и в съответствие с българо-американската разработка - плана РАН-ЪТ- унищожиха националните ни индустрия, селско стопанство,банки,наука, образование,култура,здравеопазване, отбрана, транспор, инфраструктура и една трета от населението.Наред са туризма и полицията.Ще дочакаме ли те сами да се унищожат или е време ГОСПОД да им помогне?
52
1
 
9
 
! Отговори
б.б преди 8 години
Не ме предизвиквайте да не си остана с милките при моя стар приятел маджо в държавата на шоколада.
51
2
 
9
 
! Отговори
На Българина му ... преди 8 години
... внушиха последните 25 години, че няма по-добро и справедливо нещо от Неолиберализма и евроатлантическите ценности. Че немотията и оскотяването са нормални в безалтернативния Неолиберализъм. Сега видами, че обществото е разядено и разбра день, че долните слове, които носят цялата пирамида и елита, почват да се клатят и пукат. Започва лутане, което може да доведе до положителни резултати за мнозинството в тази, превърнала се в неолиберална ***, страна.
50
21
 
1
 
! Отговори
турчин преди 8 години
До джониДОБРЕ ЧЕ ИМАМЕ УПРАВНИК КАТО БОЙКО, ИНАЧЕ НАЛИ ЗНАЕТЕ МИНАЛАТА ГОДИНА КОИ УПРАВЛЯВАХА-ДПС И АТАКА + БСП,ТАКА ЧЕ МИЛИ ПАТРИОТЧЕТА СКРИЙТЕ СИ В ПАЗВАТА НА ВАШИЯ БОЛЕН МОЗЪК,И НЕ ИСКАМ ДА ЧУЯ ЛОША ДУМА СРЕЩУ БАТЕ БОЙКО.
49
11
 
30
 
! Отговори
джони преди 8 години
Народе , Борисов и Цветанов потопиха България! С тяхната поява от 2009г какво хубаво видяхте разединиха народа ,купиха депутати,задигнаха 6млрд. от КТБ натрупаха за 6 години дългове кплкото за целия преход сега подпалиха етническа война!Борисов за кой работи? Дъщеря му е при чичо Сам на сигурни място и руши България!Как ще свърши всичко?
48
6
 
4
 
! Отговори
турчин преди 8 години
До дадаС ТОЗИ МАНТАЛИТЕТ НАПРАВО СТЕ ЗА РАЗТРЕЛ
47
2
 
30
 
! Отговори
гласувал съм за ББ преди 8 години
БУТАЙТЕ БАРАКИТЕ !!!ИНАЧЕ БУТАМЕ БОЙКО !!!
46
18
 
9
 
! Отговори
дада преди 8 години
Бай Тошо и на турците им прати милиция да се заврат в миша дупка и кво стана - ДПС 25 години управлява България. Аман от бай Тошовски решения
45
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
70000 полицая искали по-добри условия за пенсиониране!?За какво,защо, не са постигнали нищо в борба с престъпноста, с бежанците провал,с превенцията провал.Един от успехите им е прибирането на 20 заплати при пенсиониране-неизвестно защо ,мигар другите важни професии не го заслужават,друг успех е корупцията сред повечето от тях,трети успех е спането на сянка ,четвърти успех разгонването на протестиращи честни българи.Да сте виждали пеши патрул от 10-15 годинии т.н .Нужен е рестарт в МВР.
44
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ЛОНДОН ЧЕРЕН ДО ЧЕРЕН, НО НЕ ЖИВЕЯТ В НЕЗАКОННИ БАРАКИ...НАЛИБУТАЙТЕ БАРАКИТЕ !!!
43
1
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 8 години
До АнонименМВР ще "реши" проблема като сложи камери в квартала Ха-ха-ха!
42
4
 
7
 
! Отговори
След 25 години ... преди 8 години
... дяснолиберален англосаксонски Капитализъм по американски образец, наречен Неолиберализъм, при който всичко е оставено на Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна самолековита сила, превърнали страната в неолиберална, анархокапиталистическа, олигархична, либертарианска, обективистка ***, безсилието и безпътствието ни се излива с/у беззащитните - роми, бездомници, безработни, болни, инвалиди - израз на духовното и физическо оскотяване на Българина. Срамота!
41
2
 
4
 
! Отговори
е, преди 8 години
До ЧовекЕ, чак пък изклани... Недей така! Подсъдно е.Трябва, обаче, да бъдат респектирани. Ако не от полицията, Народът ще свърши тази работа.
40
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БУТНЕТЕ БАРАКИТЕ,ИНАЧЕ ЩЕ БУТНЕМ ПАРЛАМЕНТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атскистите пак са напушени.
38
20
 
2
 
! Отговори
турчин преди 8 години
МАСКИРАНИ ХОРА,ТОВА СА ТЕРОРИСТИ-ТОВА Е ТЕРОРИЗЪМ.НЕ МОЖЕ ДА СИ ПАЗИШ ПРАВАТА СИ С МАСКИРАНО ЛИЦЕ-ТОВА Е ТЕРОРИЗЪМ.
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
92А аз ти казвам, че ставаш само смешен. Какво проследяване, какви власти какви чудесии бре. Ти нормален ли си?Боже, колко мъка има по този форум!
36
1
 
26
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 77 - ако се видиш с някого от данс, сдвр и прочее люде, кажи им че няма смисъл да ми следят IP адреса че да разберат че нося всеки ден оръжие - честно и почтенно си го казвам, както бих го казал и показал на всеки полицай :))) Щото три пъти са ме нападали, и трите пъти пред полицаи които въобще не реагираха ! и ако не беше оръжието сега нямаше да пиша във форума :)
35
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Национален протест, докато не им се бутнат кашоните !