Работници "арестуваха" жителите на "Лозенец"

Кварталът под обсада от машини, животът - ад
Обновена: 21 авг 2015 09:08 | 21 авг 2015 08:52, Александър Попов
40

Снимка: Булфото

Столичният квартал "Лозенец" е под обсада и вече трети месец хората там живеят в някакъв ад. Извършват се ремонти, но по някаква неписана традиция има куп неуредици.

Блокират се улици без да се даде възможност за алтернативен маршрут, сигнализира жителка на квартала Булфото. Жената е изпратила и снимки, които илюстрират блокадата. Има и специален режим от страна на работниците, но пропускат само "паяците" - да махнат някоя пречеща им кола. Хората - те са неспециални и нямат отношение към тях...

"Принципно, ремонтите са хубаво нещо и аз съм склонна да търпя в името на светлото бъдеще. Проблемът е, че се правят съвършено хаотично и в резултат на това животът ни в последните 3 месеца е ад. Днес изтрещях тотално, защото улица "Златовръх", която е един от двата входа към горната част на квартал "Лозенец" е блокирана, но същевременно бяха запушени и всички пресечки, през които да се измъкнеш. Едни с багери, други с камиони, трети - с бетоновоз запушил успешно единствения обиколен маршрут, заради строеж.

Няма никаква схема, по която поне перодично да се пропускат колите на живущите в квартала. Водачите на техниката благоволяваха да се преместят само, когато минаваше "паяк". Който да репатрира колите, които им пречат. Позволих си да попитам защо тях ги пускат, а нас - не и отговорът беше, че те са специални. Е, ние неспециалните, принудени да ходят пеша до домовете си над километър, какво да правим?", задава въпрос столичанката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ЛозенецСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
бдителен преди 8 години
Няма ли някой да дойде да види, че всички водосточни шахти са ЗАПУШЕНИ още при копането, а сега ги дозапушват при насипването. Ако улицата бъде асфалтирана така, при първия дъжд ще имаме второ ЦАРИГРАДСКО МОРЕ
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес ми се наложи да вляза там с кола. Просто не е истина какви ги е натворила Фандъкова там.Ад е много меко казано. В крайна сметка паркирах на Баучер и мъкнах тежък багаж пеша на около десет минути разстояние. Който е разрешил тези ремонти, е за убиване.
29
3
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Оплювачите на събеседниците по форуми са именно селските чеда, които са дошли в големия град без да могат да правят нищо друго освен това което наричаме "селяния". Наемат ги разни агенцийки за някоя стотачка на месец да възхваляват "ремонтите" без които не можело. Началниците им, също пкомплексари, са ги инструктирали да използват "селяни" като обида на нормалните хора виждали как се правят ремонти из Европа. В Берлин такъв ремонт се прави за седмица, с табелки навсякъде от къде да се мине.
28
1
 
9
 
! Отговори
Русе преди 8 години
Много *** са се събрали да оплюват тук на принципа "Требе да е зле, за да разправям, че ми е добре и да наричам хората с поне грам мозък селяни". Това, че много от тези селяни са се родили в истински град, а не в сбирщина от доскоро села без ток и канализация и са с много по-развито градско мислене от тях, въобще не се отчита, разбира се. Хората нямат нищо против строежите, стига да е вкарана малко МИСЪЛ в тях, а не да се правят безразборно и хаотично и пречещо на движението на ПЕШЕХОДЦИ.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента в Лозенец и Хладилника е абсолютен ад, наистина. От както и вчера затвориха бул. "Черни връх" просто е нещо страшно... А в частта на Лозенец, където са ремонтите пък е е*ати лабиринта. Трябва да си абсолютен спец, за да се ориентираш и да стигнеш там, където трябва. Никакви знаци за алтернативен вариант нищо.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да сте виждали в Лондон,, Париж, Мадрид-паркирани коли на тротоара пред жилищата???? Колите са на платени паркинги, на поне 20 минути от там където живееш. Къде в лондон сте видяли и една паркирана кола на тротоар-всички коли са на платени паркинги. Платен паркинг иа до новата станциия на метрото, и не само там. ОБЩИНАТА ДА СЛОЖИ АНТИПАРКИНГ КОЛЧЕТА И ДА ГЛОБЯВА!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да ходите с коли бе. От метрото до горски пътник е 5 минути. Ако искаш да си паркираш колата-си стои на село-там място за паркиране има.
24
7
 
3
 
! Отговори
марш на село преди 8 години
До АнонименНяма държава по света, където кола да се държи пред дома в столичен град. Кола се държи на платен паркинг, поне на 15 минути от дома-и то ако си с късмет.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лозенец се напълни с придошли от провинцията с *** тен и говорещи на абсурден диалект. Продал си нивата на село,, и си купува апартамент в Лозьеньець.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dnes.bg отидете в Лозенец улица Горски Пътник, която е зарязана от 1 месец и не се прави нищо по нея, има дупки извадени павета вече е трудно да се прибираме с колите до собствените си домове.
21
10
 
2
 
! Отговори
селяндури сте преди 8 години
До ПенкаИ кв Изток беше така, ама не сме мрънкали. Върви си на село ,като не ти харесва.
20
13
 
4
 
! Отговори
лозенецки селяни преди 8 години
До сър ПичукПреди няколко години и в кв Изток сменяха тръбите на парното-и също бе месеци, и не сме мрънкали. Ама такива мрънкала като в Лозенец никъде няма. В родните ви села парно няма, а тук недоволствате. Мии върви си на село. Лозенец е селска колония! Там говорят *** мекиа диалект, нищо не им се разбира. разни черни селяни, говорят на миеко, защото са от далиеко.
19
4
 
12
 
! Отговори
Пенка преди 8 години
Началниците на платените драскачи е редно понякога да се запознават за какво става въпрос, за да не вбесяват допълнително хората, вместо да възхваляват. Огромен район с 15-20 000 живеещи в него е тотално блокиран от месеци. Няма ремонти без неудобства, но това което се прави в Лозенец е една гигантска простотия. Разкопани са огромен брой улици и след това в разкопките не се работи. Копае се без план, без организация на движението, а след това изкопаното не се възстановява. Така месеци наред
18
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По селата няма ремонти. Улиците-ако ги има са с дупки, или направо са черни пътища-шофираш върху натъпкана почва. Щом не искате да е ново, ремонтирано, направено-вървете си по родните места! Свикнали сте да е разбито и затова сте против обновяването.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да се оправят улиците без ремонти? Няма начин да се ремонтира улицата-фрезоване на стар асфалт, изкоп за смяна на тръби, ел проводници, без да се затвори улицата. Алтернативни улици в лозенец няма-преди век така са направили квартала. Но можете да ходите пеша -бул Черни връх е наблизо-а там има метро, автобуси. И там има наистина няколко платени паркинга.
16
14
 
15
 
! Отговори
селяни вън от софия преди 8 години
Като потомствен кореняк-софиянец аз се радвам на ремонтите и обновяването на родния ми град. Крайно време е разрухата да бъде спряна. А ми е писнало от селски недоволници. вървете си по родните места-там е разруха, дупки, там ремонти няма. Нали не искате ремонти. ние пък софиянци искаме ремонти, защото това е развитие на родния ни град
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лозенец - най-яркият пример за хубав квартал от едно време тотално ос*ан от ***.
14
12
 
20
 
! Отговори
селски тъпизъм преди 8 години
Има чудесен платен паркинг наблизо-на по-малко от километър -до новата стнация на метрото, но бай *** иска да кара кола, но да не плаща за паркинг. Искаш да караш кола, недоволстваш от дупките, и като се прави да е хубаво-питаш защо има ремонти. Как да изчезнат дупките без ремонт? Улиците в лозенец са тесни, сърдете се на градостроителите преди 120 години ,че така са направили квартала, и тези тесни улици за да се ремонтират се затварят.няма никакъв проблем да вървиш пеша 10 минути до спирка
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как да се преасфалтира, без да се затвори улицата? И наистина-пеша можеш да ходиш до метрото-какъв е проблема? Къде по света си паркираш колата пред вас-колите се държат на платен паркинг на поне 1 километър от дома, и в центъра се пътува с обществен транспорт или пеша.
12
11
 
9
 
! Отговори
аман от тъпаци преди 8 години
*** статия. Ако няма ремонти-питате защо има дупки. Ако има ремонти-питате защо има ремонти. Хайде сега-иска асфалтирана улица, ми докато тече ремонта ще пътуваш с метрото. Дебелизъм е да искаш да караш кола, и някой да ти прави път-и за тебе да се мести пътностроителна техника, докато тече ремонт по тези тесни улички. Можеш да ходиш и пеша , и с автобуса-не е толкова страшно