Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!

Хората се страхуват, искат спешни мерки
12 яну 2016 11:00,
120
Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!
Бежанци в "Овча купел"; Снимка: Неда Дойчинова

Бежанците вдигат шум, уринират пред блока, замерят с камъни и се бият. Това заявиха жители на столичния квартал "Овча купел".

"С годините се измени профилът на бежанците, които виждаме в квартала. Преди това бяха майки с деца. Сега това са мъже на възраст от 18 до 30 години. Не знаем кои от тях са легални. Някои от тях дори са имат еднакви раници, еднакви маратонки. Кой ги организира тези хора?", попитаха притеснените граждани.

Още по темата

Те заявиха, че се страхуват от бежанците в района и призоваха да бъдат взети мерки за сигурността около бежанския център в квартала. Посочиха още, че вече има хора, които са се изнесли заради ситуацията.

Бежанският център е само на около километър от блока на гражданите. Те сами си направили и ограда, която да ограничава децата им от зловредното влияние.

"В момента бежанския лагер не е пълен, защото прозорците са тъмни. Но нашите изисквания продължават да са основателни. Ние не се чувстваме у дома си", сподели една от жителките на блока пред Нова тв. 

По думите й съседка, която излиза много рано за работа, е била гонена от бежанците. Затова всяка сутрин съпругът й я придружава.

Млад мъж, който живее в същия блок разказа, че често става свидетел на сбивания. Според него бежанците се бият помежду си за пари, защото уговарят извозването си към други държави.

Директорът на бежанския център в квартала посочи, че става дума предимно за граждани на Сирия и Ирак, които са избягали от военните действия в страната си и търсят закрила, като сред тях има и семейства. По думите му няма лица, които да застрашават сигурността.

По данни на МВР единствените сигнали, които са постъпвали при тях, са за вдигане на шум.

Но хората са категорчини: "Засега няма нападение, но трябва ли да има, за да се вземат мерки?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дами и господа,ще закъснеем ако ще правим "Априлско възстание" !!! Да го направим сега, та Април да се стягаме за почивка !!!
49
11
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
За какви софиянци става дума? В края на войната София е имала 250 000 население. Сега София има над 1,5 милиона население. Откъде са дошли тези 1,25 милиона? Или софиянци са се разплодили като ромите? Малко се съмнявам. Моите познати, коренни жители на София са всичките в чужбина. Да ви издам в какво се съмнявам? Просто сегашните софиянци са 85% селяни.Така, че ...драги провинциалисти живущи в София - забравихте ли външните клозети?
48
0
 
26
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Е, интегрирахме се с Европа накрая - имаме си и ние "*** Кьолн".
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз къщата си в провинцията съм я дал на семейство от Мали,- - - - Кое това село ? Останало ми е малко бензин .... та ми се ще да го видя ......
46
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софиянци нали са много наперени - граждани, випове, паралии. Май ще се наложи пак "селяните" да ги спасяват със селски радикализъм.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А стига бе мишки ! Само лаете като пудели и се криете зад монитора ! Някой да направи нещо ??? НЯКОЙ, но не вие ???? Само че лозето не ще молитви, а мотика !!!! Но мишка с мотика да е виждал някой ????
44
0
 
17
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Преди да споря с невежи хора , съветвам да прочетат какво е определението за Държава в енциклопедията. Държава е ОГРАНИЧЕНА територия с население, с политическа система, с официален език или езици, в държавата има както законодателна, така и съдебна и изпълнителна власт.Само дето....няма държава без ГРАНИЦА. По начало целта на ЕО е ликвидирането на държавите и образуването на нова, подчинена на капитала и на САЩ система. ЕО е против националните интереси. Стига едно светло кафяво население.
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕГА С КАМЪНИ..СКОРО С НОЖОВЕ И БОМБИ ЩЕ НИ ИЗБИВАТ!ТЕ СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С ТАЯ НАПАСТ КОЯТО САМИ СИ НАВЛЯКОХА..КАМО ЛИ НАШАТА РАЗГРАДЕНА ХАОТИЧНА *** ДА ГО НАПРАВИ!
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се затваря границата - както преди 89-та. И пиле не можеше да мине тогава през българо-турската граница. А сега мауглитата си минават границата все едно са на пикник в гората.
41
3
 
15
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
До ЕднаТерора над народа се налага от ТИКВАТА и неговата крадлива шайка престъпници,за да си крадат необезпокоявани...
40
0
 
27
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
Крайно време е да се разбере,че това са ЗАВОЕВАТЕЛИ ,а не МИГРАНТИ !!!!
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименабе стига сте насаждали омраза бе- - - -Не бе драги ! Ние не ги мразим, ние си обичаме родината !!! От любов по нея ще го направим ! От любов !!! Ако някой дойде и те изрита от леглото ти и легне със жена ти или гаджето ти ти кого ще обичаш ??? Нея или него ?
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВалентинЕ той човека иска да каже, че неговата сигурност не застрашават, за гражданите на кого му пука... Държавата се сеща за тях, само като имат да дават данък или когато стане някое голямо престъпление и цялото общество се надигне и застраши с помитане грижовните управляващи. През останалото време държавата нехае, гражданите да се спасяват кой както намери за добре...
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички трябва да бъдат изметени!
36
1
 
23
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Щом институциите казват че , проблем няма, значи има голям проблем.Просто трябва още малко време.
35
0
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
"По думите му няма лица, които да застрашават сигурността." - Ама той да не им свети 24/7. Откъде и как стига до това умозаключение? Как си обяснява притесненията на хората?
34
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимайте , събирайте видеата и ги ъплоудвайте в интернет , да се съберат стотици видеа и да ги закараме на тоя хитрец от центъра за бежанци да обясни , как уриниране по блоковете на хората , боищата , замерянето с камъни са безобидни и не са опасни , освен това тия защо не защитават родината си , а са дошли тук да се целят с камъни и да ни опикават улиците !?!?!?!? КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА !?????? 247 трябва да има полицейски контрол за тия , плюс вечерен час , наблюдение и вътре в центровете.
33
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си купят пластмасови маси от блока. Болен знае как пазят от камъни.
32
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе стига сте насаждали омраза бе, баси гнусните ***
31
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази язва трябва да се закрие. Да ги закарат при Росен Плевнелиев в Резиденшъл парк