София буксува! Булевардите – задръстени

Трафикът по ключови трасета в столицата е кошмарен
Обновена: 18 яну 2016 11:59 | 18 яну 2016 10:30,
152
София буксува! Булевардите – задръстени
Снимка: БТА

Големи задръствания са се образували на няколко ключови булеварда в столицата.

Опашки от автомобили в неспиращия да вали сняг има на булевардите "Никола Мушанов", "Възкресение", "Константин Величков", "Академик Иван Евстратиев Гешов".

Още по темата

Изключително интензивен е трафикът и на булевард "Сливница, в района на "Лъвов мост" и Сточна гара.

Отклонението в разписанието на градския транспорт в този район е между 5 и 15 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"Навсякъде в столицата автобусите на градския транспорт се движат със закъснение. При тролеите също се получават отклонения от графика, трамваите се движат по разписание", обясниха от там.

Тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че снегопочистването продължава, като фирмите вече рият и кварталните улички. Тя обяви, че ще наложи санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки на градския транспорт.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално при зимни условия.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

По темата чуйте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Г преди 8 години
До 64 А по платно ли да се движиш... Децата мпс ли за да се движат по платното??? Тук твоята простотия се разкрива ;)
55
4
 
18
 
! Отговори
До 65 преди 8 години
София - 2 милиона?! Само в Боковите лъжи, за да оправдава краденето на повече пари.София е 1.2 милиона МАКС, барбар със с*еляндурите и б*арабите.
54
5
 
11
 
! Отговори
Един преди 8 години
Сутринта Фандъкова пропагандираше по всички сутришни блокове как всичко било перфектно! Герберастка лъжкиня! Булеварди и улици са под всякаква критика!
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до fvdfgf 47Първо София е над 2 милиона и то само града без suburb зоната.Второ, това за мащабите на Европа е ГОЛЯМ ГРАД а и не замо за Европа.Трето, ти не си от Лондон а от някакво забутано българско село така че не виждам защо набутваш Лондон.....??
52
5
 
18
 
! Отговори
смях преди 8 години
Снегорините избутват снега на тротоара а оттам "умни" граждани с лопати го хвърлят отново на улицата и кръга се затваря :)
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ринели кварталите, ама не и в България! Няма как да бъдат изчистени малките улички, поне не и тук..
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко инфо за по младите. София при соца беше 400 000 души и имаше минимален брой коли . Аз съм карал кънки по тротоарите , което значи , че не е имало никакви коли . Така , че никой нищо не е чистил , защото нямаше нужда .
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това в София не е снегопочистване, а СНЕГОИЗБУТВАНЕ.Машините на фирмите получаващи милиони избутват снега на тротоара в район, за който отговарят гражданите, защото ако не си почистел тротоара от Столична община глобяват.Хвърлянето на луга и избутването на снега не е почистване!!!
48
5
 
13
 
! Отговори
До някой си преди 8 години
"София била голяма европейска столица?!Ти изби рибата.Селище с 1,2 милиона е колкото един лондонски квартал бе."София може да е било 1.2 млн. през 1990. Сега е поне с още 500 000 отгоре, които обаче не са си сменили адресната регистрация. Аз съм от Ловеч, адресната регистрация ми е там, но живея в София. А имам поне още 20 приятели от Ловеч, които живеят в София по същата схема.Второ - Берлин, столицата на най-голяма европейска икономика, е 3млн души. Дали София е чак толкова малка?
47
3
 
10
 
! Отговори
Брадвата преди 8 години
И пак аз, най-големите зaгубеняци сме пешеходците, не плащаме данък-кола, не плащаме акциз в нафтата и бензина, не купуваме гуми и не ползваме автосервизи, и именно затова вчера, а и днес е изчистено само по шосето, от шосе с 3 платна в посока, има-няма по 1.5 платно изчистено. Тротоарите около булевардите - абсурд, кой бyдала се движи по тротоара? Ако си без кола, за кмета/кметицата, си абсолютна дупка в бюджета. Как да я/го уважавам и да не го плюя?
46
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трафика е кошмарен защото града е пълен с провинциалисти които не могат да карат.Очевадно е.............. но за виждащите.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо Анонимен 28Зън,Зън,Зъз,Зън Бойко и дружина в спалната на *** се намира, и майка в устенцата му се из .....сира !!! Зън, зън, зън, зън, .......
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надежда и Младост все пак не са в София, а гета, намиращи се близо до София.
43
1
 
1
 
! Отговори
Men преди 8 години
До Х.Предполагам зависи от фирмата и от районния кмет, знам ли.
42
1
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
До тарикат 44 за зимните гуми:Нашите зимни гуми не са съвсем зимни гуми, т.е. не са ледени/снежни, а са за кал/сняг и температури под 6 град. Целз. - разбираш ли?
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хора, казват при социализма падаше сняг по 2 метра и то месеци наред и нямаше никакъв проблем, а сега бедствие при всеки снеговалеж. Това е защото при социализма имаше държавни фирми, а сега всичко се дава на частници и нали се сещате, че първо ще разчистят на собственика на фирмата, после на тоя, после на оня и накрая където трябва
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждам, че Фандъкова вместо да мобилизира лапачите и некадърницит в общината да си свършат работата, ги е мобилизирала да пишат по форумите. Трагедията е пълна ...
39
2
 
11
 
! Отговори
дедо Мраз преди 8 години
Мила родна картинка!!! Както винаги зимата ни изненада отзад...
38
1
 
9
 
! Отговори
Свинетко преди 8 години
ЕДИН сняг падна и станаха бедствия.Това говори много за това как се управлява България.Все пак - сняг не вали само тук.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Голяма драма правите от малко сняг. По тошово време нямаше кой да изрине улиците със дни, помня всеки пък Ал.Стамболийски беше в преспи по 1 седмица."По Тошово време беше супер зле, тогава дори интернет и смартфони нямаше.