Трупа ли, трупа. Фандъкова – разпорежда, нарежда...

Ще има санкции за фирми, заради непочистени тротоари и спирки
18 яну 2016 08:52,
119
Трупа ли, трупа. Фандъкова – разпорежда, нарежда...
Снимка: Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще има санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки.

"По отношение на реакцията при тежката ситуация се осигури проходимостта на града, по отношение обаче почистването на тротоари и спирки от сутринта имам своите забележки и със сигурност ще има санкции във всички квартали", заяви тя.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално за този час на деня при зимни условия.

"Продължиха обработките, така че да се осигури движението на градския транспорт и тази сутрин няма проблеми по отношение на времето и пътните настилки", посочи тя.

По думите й, продължава почистването на вътрешнокварталните улици, най-вече приоритетно в районите, където има училища, детски градини, поликлиники.

"През целия ден ще продължи почистването на тези улици, където целта е да останат на утъпкан сняг, за да може автомобилите да се движат", обясни кметът.

По думите й, към този момент няма информация от районните кметове за проблеми.

"Аз самата проверих на някои места. Доста е затруднено почистването на тези улици от гледна точка на спрените и паркирани автомобили, така че всичко възможно искам да се направи в днешния ден", обясни Фандъкова.

Кметът помоли всички граждани и собственици на сгради да огледат внимателно за ледени висулки и надвиснал мокър сняг, който може да бъде опасен за хората.

Фандъкова благодари на гражданите, защото вчера имаше много голяма активност по почистване на пространствата пред сградите и изрази надежда да продължи и днес, защото обстановката в София е усложнена вследствие на обилния сняг, който вали вече два дни.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

"Ще продължим през цялата седмица, защото се очакват отрицателни температури и е важно да не допуснем риск от тежки пътно транспортни произшествия", заяви кметът и добави, че до този момент няма сигнали за тежки аварийни инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
www преди 8 години
До citizenВероятно пишещите имат предвид нещо като подово отопление под улиците и тротоарите. Такива неща, разбира се, съществуват, има ги не само по света, но и у нас, обаче само за малки терени. Електрическо отопление под настилката на тротоара пред заведение или хотел може да се направи, но е скъпо като монтаж и режийни. Подобно нещо може да стопи 15 см сняг при -5 градуса върху 50 квадратни метра за 2-3 часа. Мощността му е 35 киловата. Последното налага специално захранване!
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Посоката е вярна, резултати - никакви!! Във всичко сме така . Хаха!
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато платиш на некадърника милиони за нищо можеш да го глобиш за очи ' след обжалване комисионните взети народа духа супата фандъкова и глобения помирителна вечера.
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глас за ГЕРБ някой друг път! Сутрин и да няма сняг пак трябва да се минава защото се заледява от влагата и не се разбира докато не удариш този пред теб. Зимните гуми не помагат върху накалян лед.
73
3
 
1
 
! Отговори
Край преди 8 години
Скъпана държава - в белите държави има парно по улиците, никой не те кара да чистиш сняг щото там снега е пудра захар и си го събират да си го лижат. Кой му направи на това гениално дисциплинирано и кадърно племе такава скапана държава не знам. Борисов и фандъкова ако не са - януари китки ще цъфтят и Мая Манолова ще ги свива на венец да закичва минувачите.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая ще кажат ,че са похарчили за снего почистване 10сетки милиони !Разделете го на една минимална заплата ще излезе ,че са чистили 100 тина хиляди Ако бяха дали на 10 000 БЕЗРАБОТИН по 200 лв. щяха да изчистят много повече
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А добричкия кмет пак спи някъде
70
1
 
5
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Парно "по" или "под" улиците? То вярно, че тук не сте се събрали от най-умите, ама някои от вас направо копаят дъното.
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопНай сетне се намери един фен на Фандъчкова. Сигурно ти си бил този със снегорина, дето го псувахме до десето коляно. Жалко че избяга толкова бързо, иначе щяхме да те обърнем заедно със снегорина ти. ***, явно си свикнал да лижеш ***, за да си пазиш държавната службичка. А аз сутрин ходя на работа, а заради непочистени улици и нередовен градски транспорт трябва да возя децата до училище и жената до работа. Яд ме е, че част от данъците ми отиват за да хранят такива като теб.
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова е компрометиран кмет,за толкова години не въведе ноу хау в снегопочистването а и в други секторни дейности подпомагащи живота на софиянци,като и за временно пребиваващи в столицата хора !! Тази жена не управлява,а изпълнява нарежданията от другаря пожарникар който с явява като"слънцето" на народа български !!!!!
67
1
 
17
 
! Отговори
Снежка Фендупкова преди 8 години
Къде са ония неуморни труженички с цигара и метла в ръка? Как ми залипсва гъзуренето им на най-себлюмните места на пътя, да вдигат прах и да са ефективни, като една специализирана машина. Да ама машината не храни 7-10 машинчета. Как пък се не намери едно тракторче за един ден да почисти уличките на 1 квартал.Снежке, ама нали, за да дойдем да ти изработим данъците, трябва да тръгнем от малките улички.Не си управник ти...Толко си можеш...
66
9
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
много хубав сняг, всяка зима така да е. а тия дето все искат да им е почистено, да се обесят. стихия е това, не може всичко да е пластмасово и безобидно като в мола
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зън, зън, зън ...Над смълчаните кьошета гледа зета, гледа кмета,с писана шейна по пътя мина Бойко и дружина !Зън, зън, зън, зън, зън, зън, зън, Бойко и дружина !
64
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОСТАВКА !!!Вижте им вилите, къщите и колите и ще разберете кой открадна парите ! Хора които не са работили в чужбина и имат много, знайте че това имание е 100% от кражба и държавен рекет над народа.
63
1
 
21
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Много важно, че ще има санкции. Нашите фирми са сключили договорите, цяла година получават пари за това, че трябва да поддържат налична техника! А сега щели да им резнат малко от допълнителните пари, които са вече за самото почистване. Много важно!
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ! Ще стигнем Израел след 100 години, когато те ще бъдат с още 200 години напред от мафиотска България,Българската система на управление ся страшно крадливи.
61
2
 
31
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Снегът не трябва да се избутва от улиците по тротоарите, а трябва да се извозва. Не трябва да се хвърля сол, а да се използват по-модерни и защитаващи околната среда средства. Такива има,но как ще направи Фандъкова разходи за такива?Трябва да се краде и тя краде мощно, както и мъж й. Защо избрахме тази?Не знаехме ли, че нищо не разбира и от нея нищо не зависи. Да не правим повече тази грешка.За кмет се иска образование, сърце, душа, чест, а тази прилича на умряла мерлуза и искат-трябва да краде!
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина искаше да чуе приказките на строги и безкомпромисни управници,раздаващи санкции и глоби като първомайски знамена.Със сигурност ако има бедствие то трудно може да бъде спряно от снегорини пета ръка и пенсионери с лопати,така че да се молим зимата отново да подмине нещастната ни териториика
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, аз като падна и се изпотроша по ледовете, много ще ме е грижа кого ще глобява Фандъкова!
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако това с тротоарите се беше случило в Израел до сега кметството да беше осъдено за несвършена работа. Ако там някой гражданин се подхлъзне, спъне или пропадне в дупка на тротоар или пешеходна пътека веднага снима мястото с повредата и съди общината за хиляди. Достатъчно е ожулване и стигане в лекарски кабинет общината отива на съд защото правото е на данакоплатеца, а задължението за безопасни тротоари е на общината.Парите се изплащат от застраховката на кметството но ги получава пострадалия,