20-годишното момче се качило на билборда заради едното селфи

Приятелите му го снимали с телефоните и насърчавали отдолу
Обновена: 2 апр 2016 10:04 | 2 апр 2016 07:30,
60
20-годишното момче се качило на билборда заради едното селфи
Снимка: flickr

20-годишният младеж от София, за който стана известно, че е полетял фатално от билборд, е загинал, докато си прави селфи с телефона върху рекламното съоръжение в столицата, съобщава "Монитор".

Инцидентът станал в четвъртък срещу петък през нощта.

Още по темата
Тома Иванов се покатерил на 27-метров билборд в района на Централна гара. Той бил с група приятели, които снимали акробатичните му умения. Идеята била да се щракне за спомен от високото съоръжение, а междувременно компанията му да запечата кадри от земята. Тома започнал да се набира, да вдига краката си и да впечатлява с уменията си наблюдаващите го от ниското приятели. Всички държали телефоните в ръце и го насърчавали.

В един момент обаче Иванов изгубил равновесие и полетял надолу. При падането починал на място. Момиче от компанията веднага се обадило на тел. 112. Позвъняването било регистрирано около 1,30 часа. Притеснената девойка обяснила какво се е случило и към мястото веднага били изпратени полицейски екип и линейка. Лекарите обаче само констатирали смъртта на Тома, който имал множество счупвания от падането. Униформените от Второ районно управление пък отвели младежите за разпит за случилото се.

По случая е образувано разследване, което трябва да изясни всички обстоятелства около инцидента.

Това е третият подобен инцидент от февруари насам.

На 12 февруари 14-годишен ученик от Пловдив бе приет в болница с 55% изгаряния след опит да си направи селфи върху влаков локомотив, където го ударила волтова дъга. Момчето бе откарано с опасност за живота в болница, а лекарите призоваха във всяко училище да има плакати с надпис: "Не на екстремните селфита!".

На 7 март момиче от Димитровград пострада сериозно, след като се качи на вагон и докато си прави селфи, го удари ток. През ноември 2015 година три деца пострадаха също при снимки на вагоните, спрени на гара Подуене-Разпределителна.

"Екстремните селфита не са само на гарата. Имаше падане в пропаст, падане по камъни. Трябва обществото да се пребори с този проблем. Екстремното селфи може да доведе до много страдания на цялото семейство. Във всяко училище трябва да има предупредителни афиши, като дори на тях може да има плачещи родители, което ще стресне тези млади хора", заяви тогава д-р Красимир Янев от болницата "Свети Георги" в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
ЕТО КАК..... "СУЕТАТА НА ***".......МУ КОСТВА ЖИВОТА!ПРОСТОТИЯТА И СУЕТАТА ----СА БИЧ ЗА НАШЕТО ПОСТ-СОЦ , ОБЩЕСТВО!!!!
42
2
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Прав е бил народът, като е казал: " Простотията не ходи в гората-ходи по хората!"
41
3
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Бъчварова да поиска криминализиране на селфитата и на билбордовете.
40
4
 
5
 
! Отговори
ТОМА ЛИ СЕ КАЗВА?! преди 8 години
ТОва говори за родителите му...как са го възпитали...защо на 20 г. се катери по билбордове и излиза да пие и да се прави на щайга ПЕТЪК СРЕЩИ СЪБОТА..ТОМА НЕВЕРНИ...
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момче е ако е на 15 -16 год. На 20 вече си е мъж. А това че се е насмукал и хукнал да катери билбордове си е лично негов избор.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този сайт само Ал.Попов е умен и грамотен..
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Авторката , заедно със Зелка василева, са простовати.
36
4
 
7
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Да е написано " едно 20 годишно момче" целте е или да го прочетеш / стига съм го чел, явно е тъпотия/, или отдавна пишещия не е попърджан и го сърби ***. Осъзнайте се бре, ора, -- до кога чиляк е дете, до кога е младеж и коги става мъж ? Че тогива пишете - ич толкова серсемлик още у заглавието , бива ли ?
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след 40 дена ще излезе селфито
34
6
 
8
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Дарвиновите класации продължават...
33
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво по-ценно от това да можеш да живееш и да си адекватен. В училище се учат всевъзможни скучни и неадекватни неща, но не и да те подготвят за реалният живот. Ще кажете сем., да има различни сем., но училището е едно и трябва да обединява, посвещава и подготвя за реалният живот. Нямо по-добри огледало от статистиката, това е мястото където могат да се обхванат мл. хора и да се образоват от селфита, през аборти и безотговорно то шофиране.
32
9
 
15
 
! Отговори
заслужи си я преди 8 години
Честита му Дарвинова награда !
31
6
 
9
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Е сега ще си щрака селфита на небето. ......кой като него......от компанията му да се пукнат от завист. *** и комплексарска младеж.
30
5
 
21
 
! Отговори
До 31 преди 8 години
Дали някой е от Надежда, Лондон или Мало Бучино не е от значение ако си ***. А за теб е по-добре да си направиш екстремно селфи щом адресната ти регистрация е единственият начин да се самоопределиш.
29
9
 
29
 
! Отговори
RIP преди 8 години
Естествен подбор
28
5
 
16
 
! Отговори
ми... преди 8 години
Селфопитеци, чалгаропитеци, все излишни брънки от еволюцията на човека.Прочистване...
27
2
 
13
 
! Отговори
mnogozle преди 8 години
Ненормална история ...
26
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се въведе задължителна казарма за всички на възраст м/у 18 и 21 години. В редовната войска или в строителни войски, където да строят жилища като едно време. Така няма да са такиваМалоумници, а ще вършат нещо полезно на тая възраст. По нареждане на *** американци разсипахме държавата, армията, промишлеността, за да я докараме до просешка тояга и да разчитаме да ни подхвърлят трохи за помощи от ЕС, и да ни пазят турски самолети.
25
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напишете от къде е селянина изпаднал от билборда.В райнона на централна гара да се разхождаш значи живееш в Банишора или Надежда/Свободаа там софиянци няма!
24
1
 
8
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Четирима умрели само за месец при опит за селфи върху влак, това прави селфаджиите още по настървени за успех, очаквайте още. Сигурно повечето са големи фенове на "Събуей Сниферс"