Гратисчия скочи със спрей на контрольори, после ги нарита

Случайно пострадала е и жена, която пътувала в трамвай №22
165
Гратисчия скочи със спрей на контрольори, после ги нарита
Снимка: Булфото, архив

Пътник без билет нападна трима контрольори в трамвай. Служителите на Центъра за градска мобилност поискали да проверят мъжа, при което той извадил лютив спрей и ги напръскал по очите.

Още по темата

Според свидетели, след това мъжът започнал да ги рита. Инцидентът е станал около 12.00 часа в трамвай по линия №22 на спирката на бул. "Дондуков",  близо до английската гимназия, съобщи "Дарик".

Освен тримата контрольори е пострадала и жена, пътувала в трамвая. На мястото има полицейски екип.

Заради инцидента е спряно трамвайното движение. Колите обаче минават свободно.

Именно заради гратисчиите Столичният общински съвет промени наредбата за пътуванията, с което качи цената на билета от 1 на 1, 60 лв. от 1 юни, но пък остави цените на картите същите.

Основният мотив на общинарите беше, че по този начин столичани ще бъдат мотивирани да си купуват абонаменти карти, защото пътуването с тях ще излиза доста по-евтино.

Решението на местната управа обаче не срещна общественото одобрение и последваха серия протести срещу него.

Софиянци ще покажат недоволството и днес от 18 ч. на протест пред Столична община.

Според организаторите увеличаването на цената на билетите ще означава война срещу трудещите се, срещу бедните и слабите, война срещу "крайните квартали".

От сборния си пункт пред СО недоволните ще потеглят на шествие из столичните улици и ще завземат автобуси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е направило момчето, нека всички да постъпват така с кръвопийците контрольори!
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Граждани, вашата свобода е във вашите юмруци! По-зле ще става и докато не загине контрольор, няма да се раздвижат нещата.
38
1
 
7
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Nqmam BG na na slujebnoto PC!Ot utre po4vam na po 1 stotinka da si kopuvam bilet ot shofiora....Legalno platejno sredstvo.(Tochno prigotveni)kakto e po zakon.imam okolo 250 leva :))) kato svyrshat v kolata i taka.moje da mi e po skypo s 20 leva na mesec no pone ste mi e komfortno i nqma da se draznq che az si plashtam a edni ****** nqma da plastat
37
4
 
9
 
! Отговори
Bobi Atanasov преди 7 години
До от ГерманияА я кажи сега защо си в Германия и пътуваш с тея СКЪПИ билети по 2,3 евро ?!
36
2
 
35
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Войната започна!
35
1
 
32
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Не че този е постъпил добре, ама клато се има предвид че братчедите със сините венци не ги закачат и не вземат мерки да не пътуват без пари не мога да застана на страната на контролата.
34
23
 
4
 
! Отговори
хохо преди 7 години
Този е трябвало куките да го счупят от бой на място и след това да си плати билетчето !
33
0
 
6
 
! Отговори
Bobi Atanasov преди 7 години
До АзТо нали и заплатите са им български в Лондон, и превозните им средства са занемарени, и при возене им падат пломбите или пък им се трошат камъните в бъбреците, та за това си съгласен. А относно закъсненията пък съвсем не съм съгласен. Има си ги и си държат ниво. Вземи си трай, както цял живот правиш. Справедлива цена.. май още си в Лондон според мен.
32
2
 
25
 
! Отговори
Не сме хора, а роби преди 7 години
В Бантустана говедата ще помучат, помучат и ще спрат. Такова увеличение в Атина или Париж, щеше да предизвика революция, а кмета щеше да бъде линчуван.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В развитите държави градски транспорт наистина е едно от най-скъпите неща, обаче ние не сме развита държава.
30
2
 
29
 
! Отговори
Браво, ГЕРБ! преди 7 години
А билетите все още са левче. Ще стане мазало в следващите няколко дни. И не си мислете, че ще проверяват "ромите". Само българите (робите) ще го отнесат. Гласувайте за Фандъкова и ГЕРБ ! Винетките ще ви станат 500 лева, билета 10, а дълга ще е като на Гърция, но ние ще го връщаме.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АзБилетчето е 6 пъти по-скъпо, ама заплатите са 6 пъти по-високи...."Вас" не ви засяга,ама хайде да пробваш да влезнеш в обувките на човек, който не ползва транспорта чак толкова често - примерно веднъж-дваж на ден отиване-връщане. Няма да купува карти за нещо, което няма да ползва много често, нали? Е? Какво е решението - да дава много пари, или пак много пари?...Щото и картата, и билетчетата му излизат безсмислено скъпи?Лондон?! Хайде де !! Не го сварвнявай със Сф...
28
0
 
16
 
! Отговори
az tam преди 7 години
Имам го в една книга този трамвай. Модел 1969 ...
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради необмисленото решение на столична община тези случаи ще се увеличават и гратисчиите-също.Ще се увеличи и трафика в София,защото много хора ще използват колите си,като по-удобен и евтин транспорт.
26
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е че софиянците които сме 3-то поколение сме малцинство. Преди да премахнат соф.жителството бяхме едва 50 000 останалите 450 000 бяха пришълци които работеха в кремиковци и строителството. Днес едвали наброяваме 10 000 а и много от нас са в чужбина! Селенжърите ни превзеха а и не сме достатъчно на брой за да се противопоставиме. Този дето се е противопоставил му е писнало да го управляват селенжъри и е предприел крайна мярка. Но така едвали ще успее да спечели битката със селенжърите!
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради гратисчиите?!Хайде, холан!!Последните години точно заради новите трамваи,метрото и по-уредения градски транспорт в София гратисчиите са пренебрежимо малко.Да,има,но са единици.Личните ми наблюдения са,че масово хората не пътуват гратис!!Не,истината е,че билетчето се вдигна защото парите за кражби недостигат,а алчността не знае граници.Бг-държавата на таксите и акцизите..щото хората нямат работаЕ,на всяко действие има и противодействие.Сега гратисът ще скочи,а приходите ще намалеятХак ви
24
43
 
0
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Аз пък нямам нищо против вдигането на цената на билетчето! 1.60 е напълно справедлива цена! Не може с трици маймуни! На българина му дай да мрънка. Истината е, че последните години градският транспорт чувствително се подобри - нови трамваи, тролеи, закъсненията също намаляха. А и увеличението по никакъв начин не касае тези от нас, които пътуваме редовно, защото сме с карти. В Лондон билетчето в метрото е 6 пъти по-скъпо, а влакчетата не са по-нови, нито станциите са по-хубави...
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ям чесън и контрольорите ме пропускат.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Хероуин никога не се маскирайте, като контрольор.
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо беше с баничка, сега със спрей и ритници. От другиден май ще се стреля на месо.Съжаляваме СО, не ние започнахме войната!