Фандъкова иска уволнение на шофьора, отказал да качи инвалид

"Който си позволи подобно отношение да бъде санкциониран"
17 авг 2016 14:07,
42
Фандъкова иска уволнение на шофьора, отказал да качи инвалид
Снимка: Facebook

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска уволнение за шофьора на автобус №72, който е отказал да свали специална рампа, за да може гражданин в инвалидна количка да се качи в автобуса.

Шофьорът е посочил като причина ниската си заплата. Според Фандъкова това е недопустимо.

"Запознаха ме сутринта с този случай. Тази линия се обслужва от един от частните оператори, но въпреки това ЦГМ си има механизмите за санкции в такива случаи. Новият директор е запознат. Надявам се да предприеме максимално спешни мерки", каза Фандъкова пред БНР.

Още по темата

По думите й тя лично е препоръчала на директора да поиска освобождаването на този шофьор, защото всички трябва да знаят, че това е недопустимо.

"Това е ангажимент за обслужването на гражданите. След като автобуса има такава възможност, от там нататък вече човешкият фактор трябва да изпълни тези задачи. Шофьорите трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение да бъде тежко санкциониран", допълни кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
21
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До тоо сайт ни струаКато му е тежка работата да се пробва в друго поприще. Има престижни позиции в "Чистота" . Може и да си стане "сам шеф" - една паничка и един кашон на Витошка и е готов, гъвкаво работно време, нетаксувани доходи, предизвикателна работна среда :) Ше цъфне.
11
2
 
6
 
! Отговори
ГРОБ преди 7 години
Колко ли инвашиди може да се возят с нейната лимузина или с кпртежа от джопове на шефа ѝ!? Като са загрижени да действат!
10
1
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Стойте си у София,за вас всичко ,а за провинцията ? И бежанците не искат на село.
9
1
 
14
 
! Отговори
. преди 7 години
Какви са тези мистериозни частни фирми дето даже кмета не им разкрива името ?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие ск пишете по форумите, хич не й пречите. Марионетката, прлтеже н Тиквата си строи трета кооперация в Манастирските ливади. Защото е касърна и умна и знае на кого, кога и как да се подложи.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фандък е грешно изписаната дума фЪндъктова е онова гадното дето виси от овцете когато не са стригани дълго време
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По- добре безработен от колкото рабтещ беден при ГРПБ! СИНИ ***!!!
5
23
 
13
 
! Отговори
тоо сайт ни струа преди 7 години
При сегашния недостиг на шофьори не е добра идея да го уволнят. Още малко и ще искат да почистват автобуса 3 пъти наден, да поздравяват пътниците когато се качват и да пожелават приятен ден на излизане, да са изкъпани и обръснати, и да карат внимателно. Всичко това докато возят изнервени кретенни на двойни смени в неприятни условоя за пари които не стигат за нищо. Съчувствам на шофьорчето което всеки ден изживява тази гнусна реалност.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешната и жалка некадърница, послйш.ицата на мутрата, отново търси евтин ПР.
3
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не защитавам шофьора ама никак, но бих искал да попитам таз мадам като каква се изживява да дава наклон на х** на ръководителите на частна фирма? (линия 72 е дадена на концесия).
2
3
 
30
 
! Отговори
жалко преди 7 години
София при управлението на ГЕРБ се превърна в бежански лагер,центъра е превзет от *** ,***,араби,това вече не е моя град.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идат избори и сега се прави всичко в името на хората. Иначе след изборите помните как се развилняха - вдигане на цени на билети, на винетки и т.н. И то с мотив, че отдавна не са пипани.Да вземем по-често да ги правим тези избори, а?