Просто решение от Москов: Биеш лекар, лежиш 5 г.

Министърът иска адекватни наказания за агресията срещу медици
Обновена: 13 сеп 2016 15:43 | 13 сеп 2016 15:14, Веселина Йорданова
114
Просто решение от Москов: Биеш лекар, лежиш 5 г.
Снимка: архив, Bulphoto

Здравният министър Петър Москов смята, че проблемът с битите медици ще се реши с адекватни наказания.

Повод за коментара му е последният случай на агресия срещу медици от "Пирогов", които бяха нападнати от пиян, за когото се погрижили.

По думите му на 100% са непредотвратими случаи на подобни нападения и тяхна жертва може да е "журналист, полицай или съдия".

Още по темата

"Мерки за сигурност трябва да има, но след това въпросът е институциите могат ли да реагират с достатъчна твърдост и бързина, за да стане ясно за цялото общество, че ако пиеш и биеш, след това лежиш 5 години в затвора", коментира Москов, който изрази надежда за наказание според постъпката.

Министърът съобщи, че вчера е имало среща между оперативното ръководство на МВР и ръководството на "Пирогов" във връзка с охраната.

Москов каза, че има уверението и на двете страни, че е направено всичко, което е нужно за гарантиране на сигурността и на пациенти, и на работещи в здравното заведение.

Той коментира, че не е експерт по тази тема, но ако съвместното решение е сигурността да се гарантира с паник бутон, каквито идеи има, нека да е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: ПироговПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Modkov naga4 si predi jivkov bkp sega boiko gerb ti ne si doktor upokite sa ta upoili otivai si
70
1
 
1
 
! Отговори
А, а обратното, преди 7 години
Уважаеми господин министър, от Лекар до "лекарче" има огромна разлика, я вижте оплакванията особено от частни болнични заведения, центрове, клиники, кабинети.Какво правим, когато лекар заплаши, пациент, подчинен персонал, обикновен български гражданин, че ще го "пребие", "ще му изпрати мутри да го пребият", "заплашва бизнеса му". Лично съм ставал свидетел на подобно поведение. Разберете господине, там, където играят много пари, няма човещина, там където няма държава, няма и медицина.
69
0
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
Струва ми е,че и 5 г.са малък срок за подобен род изверги.
68
3
 
9
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Не съм доктор.Всички критици са недоволни от лекарите. А аз ви питам защо бе аджеба не завършихте медицина?!Знаете ли как е плакал лекар, който е безсилен да помогне.? Вие не сте виждали , но аз съм видяла как доц. д-р Виделов от Пазарджик е плакал за младо момче от Пещера.И въпреки всичко го спаси от масивния кръвоизлив . Не корете лекарите. Вие сте в техните ръце. Знайте , че и те са хора и те страдат.Уважението е взаимно.......
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да се посяга на хораДлъжностните лица също са под закрила на законаА защо при Москов за повишение на заплати на лекари не се говори
66
1
 
3
 
! Отговори
Истина 2 преди 7 години
До Истина: Стига сте писали, че Пепи не може да гледа телевизия! Съжалете го! Виси по коментарите на сайтовете и си лайква неодобрения !!!!!! Откогато предаде своите "троловите " им не го обгрижват и става страшно. Влезте в положението на нещастния човечец. Толкова може човека, толкова и направи!
65
6
 
12
 
! Отговори
Истина преди 7 години
Убива те лекар и си лежи по най- луксозните курорти у нас и по света!! Има добър закон, който трябва просто да се спазва-лекар, съдия, прокурор, полицай и т.н. са длъжности лица при и по повод изпълнение на служебните си задължения! В закона е указано какво следва! Москов " така отлично нареди медицинската помощ у нас" сега започна да ни пише и законите!!!!!!!!!! Какъв велик, велик професионалист, лекар, фармацефт, юрист, политик .......Ужас! Пази Боже!
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Допълнение: Преглед за професионален войник във Военномедицинска Академияминаваме 10 човека един след друг и лекаря ни преглежда половите ордани без ръкавици.За мен е обидно това.Ще купя на Москов ръкавици.
63
2
 
10
 
! Отговори
до 96 преди 7 години
Колегите му потулват случая и се замита всичко, ей това става.
62
8
 
17
 
! Отговори
за България преди 7 години
А какво става ако лекар направи грешка и убие твой близък??????????????????>?????Г-н Москов моля отговорете!!!!!!!!!!!!!!!Какво мислите , че искам АЗ???????????????????????????????????????Г-н Москов слушам Ви
61
7
 
15
 
! Отговори
пострадал преди 7 години
За некадърните и алчни докторчета що не каже нЕкоя дума що народ преселиха в отвъдното , ама не трае си.
60
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докторите ги пердашат по една единствена причина - нашенеца не вярва, че има справедливост!Лекаря каквато и свинщина да направи, колегите му ще я потулят!Затова остава само юмручната справедливост!В Ямболската болница съм бил свидетел на такава свинщи, на каквато и пияни футболни хулигани не са способни - псувни и ругатни към шофьор, паркирал пред ТЕЛК за да остави инвалид за преглед!СРАМОТА! Малко ви бият, още трябва!!!! Което сеете, това и жънете, никой не ви е виновен!!!!!
59
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А един нагъл и корумпиранм лекар, който ми е съсипал живота и здравето не заслужава ли да лежи?
58
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглите докторя когато и да ядат лобут все ще е късно и ще им е малко!Нагли, некомпетентни, корумпирани ***, колко народ умориха и наказания няма!
57
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е затова хората не ви обичат ,защото на цялата ви некадърност винаги се мислите ,че сте с два жълтъка. Малко ви е боят ,защото всеки нормален човек едва изтърпява наглото ви ,безцеремонното ви ,нечовешкото ви отношение с малко изключения !На всеки честен български лекар се покланям до земи ,но много малко останаха !
56
7
 
16
 
! Отговори
пациент преди 7 години
Просто решение - ако лекар се опита да те убие, биеш Москов, не лежиш!
55
5
 
24
 
! Отговори
Просто решение: преди 7 години
Нямаш право да биеш никого на този свят, освен ако не е при неизбежна отбрана.За посегателство против личността законите трябва да станат много строги.И не само при посегателства срещу лекари, а срещу всеки.
54
6
 
11
 
! Отговори
патолог преди 7 години
Просто решение - биеш ***, ставаш като Москов.
53
0
 
5
 
! Отговори
Москов преди 7 години
защо само за доктори
52
2
 
12
 
! Отговори
Бразилейро преди 7 години
Става, Москитов , обаче за немарливо и некадърно поведение лекаря трябва да лежи 10 години.