Я, алея и пешеходна пътека! Защо да не мина?

Шофьор едва не сгази пешеходци на... "зебра" в София
21 сеп 2016 14:22,
64
Я, алея и пешеходна пътека! Защо да не мина?
Снимка: Facebook

Шофьор, управляващ автомобил с хасковска регистрация, реши да премине по-набързо през пешеходна пътека в София, като преди това премина и през... пешеходна алея!

За безумната ситуация алармира в социалната мрежа Петър Стоянов, който допълни, че дори трябвало да отскочи, за да не бъде блъснат, защото наглият шофьор се насочил директно към него без да му пука, че грубо нарушава правилата.

Причините за абсурдното решение на шофьора остават загадка. Виждаме единствено невъзмутимото му изражение по време на маневрата, както и спокойната дама, вдясно от него.

Я, алея и пешеходна пътека! Защо да не мина?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и да се е объркал. Алеята изглежда доста голяма и може да е помислил, че е пресечка. София е доста объркващо място за шофьорите от малките градове.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хасковкси селянин,Не разбирам защо овчите Софянци не го гледат в очите и не го напсуват, като е толкова нагъл.
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1 (31)извинявай, ама това ми прозвуча като:то и аз така веднъж в даскало бях тръгнал по голяма нужда, ама обърках вратата на тоалетната с друга, в която цял клас ученици имаха класно, но понеже вече бях тръгнал и къде ще се връщам да търся правилната врама, направо си свърших работата в кошчето за ***.Поблем? не мисла!
28
3
 
4
 
! Отговори
Дани преди 7 години
До gostХайде стига глупости!
27
3
 
22
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Провинциалните *** са най-наглите нарушители в София. Не, че т.нар. софиянци са цвете. Докато няма власт и държава ще е така- и по-лошо ще става. Жална ни майка, българска. Да пребъде страната на тиквите.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потресаващо много хора, вкл. и повечето шофьори, не знаят какво е пешеходна пътека и че на всички пешеходни пътеки пешеходците имат еднакви предимства. Те си знаят само зебра, та зебра. Утре като блъснете някой на пешеходна пътека, в съда няма да се смилят над вас, че не знаете друго освен зебра.
25
0
 
12
 
! Отговори
До 25 чихуахуато преди 7 години
Няма такова определение за пешеходна пътека в сегашния закон.Какво пише в закона...Закон за движение по пътищата...Допълнителни разпоредби... 6. По смисъла на този закон:...54. "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.* Това е, научете го най-накрая!
24
8
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Явно шофьора се беше объркал и аз бях на пешеходната пътека, но човека беше спрял и изчака да минат пешеходците
23
2
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Сигурно е забравил да превключи GPS системата от пешеходен на автомобилен режим.А тази в дясно сигурно го държи за антената и няма сигнал.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малко по-нагоре са ГДБОП, тоя да не се окаже шеф ... шефьор там??човек на неговата възраст рядко може да е толкова нагъл, освен ако не е някой от "системата"
21
4
 
7
 
! Отговори
Абу Ахмад ал Чихуаху преди 7 години
До Реалист"Пешеходна пътека" - част от платното за движение, предназначена за преминаване на пресичащи го пешеходци, която е маркирана с линии или е означена и с пътни знаци.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бостан Селтикс
19
46
 
2
 
! Отговори
Фейсбук герой.... преди 7 години
Снимащия е не по-малък *** от този в джипа. Пасивността е съучастие в престъплението. По -лошото е ,че всичките са някакви измислени герои в Фейс-а.
18
8
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
И спрете да пишете непрекъснато "зебра" та "зебра". Пишете "пешеходна пътека"! Според закона за движение по пътищата предимствата на пешеходците са еднакви и за трите вида пешеходни пътеки - неочертаните (продължанията на тротоарите на кръстовищата) и на двата вида очертани пешеходни пътеки - зебра и тази две с прекъснати успоредни линии. С това "зебра" се внушава, че пешеходците само на зебра били с предимство, а това не е вярно. Лошото е, че малко са и шофьорите, които го знаят.
17
3
 
23
 
! Отговори
гост преди 7 години
Ама моля ви,скапана медия!Как може да наричате 'ДАМА' ,въпросното тъпо парче до него?Казва се '***'.До такова *** като този,какво да има?
16
3
 
33
 
! Отговори
Men преди 7 години
Следващият път като видите такъв хуманоиден индивид със засилка скачате върху предното стъкло. След това се обаждате на 112, че ви е блъснал.
15
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато КАТ 26 години не работи е така. Дали щеше да направи такова нарушение, ако КАТ в България работеше?
14
0
 
33
 
! Отговори
17 преди 7 години
Не е важно къде си раждан, а колко ти е възпитанието и интелекта. Грацданин не значи роден в град, а човек, който може да живее в град без да пречи на другите и без да се излага, като твоя човек на снимката по-голре. Капиш?
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките граждане сте на село раждани!!!
12
10
 
13
 
! Отговори
от Хюстън преди 7 години
Така сме ние от Хюстън!