Солени глоби, свалени номера... Стряскат ли се софиянци?

Експеримент показа десетки нарушители само за 30 минути
24 яну 2017 14:30, Александър Попов
79

Паркиране на пешеходна пътека на бул. "Патриарх Евтимий" . Снимка: Булфото

От 21 януари влязоха в сила новите глоби, въведени с промени в Закона за движение по пътищата. Само за седмица (от 16 до 22 януари) от полицията отчетоха 8340 нарушения на пътя.

Издадени са 3889 фиша и са съставени общо 3107 акта. Издадените електронни фишове са 5815.

Броят на установените неправоспособни водачи е 270. 159 души са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, от тях 77 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, т.е ще бъдат съдени.

Още по темата

Колегите от Булфото направиха половинчасов експеримент на тема: "Плашат ли се софиянци от новите глоби". Те разделиха времето на две и заснеха кадри през ранния следобед и в час пик в центъра на София.

"Единственото, което видяхме и заснехме бяха десетки нарушения. Показваме ви няколко от тях, сред които паркиране на пешеходна пътека, движение в бус лента, каране по релси, навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, неправилно престояване, нарушение на правилата за разположение на превозно средство върху платното за движение, неизправни превозни средства (неработещи фарове)", коментират от агенцията.

Вижте в галерията малка част от нарушителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес ви свалят номерата, утре ще започнат да ви свалят и гащите. За вдругиден се сещате, какво ще стане.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма изненади. Когато кат налага една глоба на 100-200 хиляди нарушения, какво друго очаквате?!
19
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако вместо номерата вземахме жените на нарушителите, тогава щяхме да сме най точните шофьори в Европа
18
9
 
16
 
! Отговори
Селски бек преди 7 години
Аз мога да си карам из гората и без номер, гражданска и преглед. Даже и на 4-5 ракии :) Ай ша им са не види!
17
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Софиянци масово трябва да им се вземат книшките, най големите нарушители на ЗДпПътищата.И без това си имат метро
16
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента който ми свалят номера държавата трябва да ми върне платените пари за гражданска, пътен данък, каско и т.н.Съдете държавата!!!
15
4
 
20
 
! Отговори
Ганьу Бай преди 7 години
Ама "Скритата Истина" в yutube като ви казва че всички правителства в света работят против народите се хилите аааа ари шива ....
14
5
 
9
 
! Отговори
Гост, до 18 преди 7 години
Ако ви свалят гумите на колата, то това е по наказателно постановление и сте в простъпка. Не само, че сте длъжен да си платите данъка, но ако не го платите, ще се наложи да платите наказателно постановление и за това. Аман от вратичкаджий...Да сте смятали колко ще ви струва нарушението, което сте направили, преди да го извършите.
13
0
 
15
 
! Отговори
😃 преди 7 години
Да явно са само за София. Като гледам новините се за този мил град се пише, то снега ви не беше почистен,то въздуха ви мръсен. То всичко се върти около София а сега като ви постнаха наглите шофьори се оказа че то имало и провинция. То щото всички се бият на бързея че са софиянци то за това като са 3 почивни дни всичките се изнасяте по родните си места. ПС. Нарушение има навсякъде ☺
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако ми свалят номерата на колата, то би следвало да не и плащам и данъка за годината нали? все пак не е в движение?
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
застрахователите като погубят малко парички веднага ще звъннат на овиса там кадето са взели това реление
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
globa tuk globa tam, no vsichko e do vyzpitanie i mantalitet, a nashia e orientalski tova e.
9
2
 
18
 
! Отговори
The vice до софиянк преди 7 години
Кое поколение кореняк цепеняк си?и дядо ти граф, ли е? Бащи ти бил уж ама майка му и баща му не са били пък ти ще вземеш некоренячка софиянка абе става една мешаница....слагай ДНК тест кой е кореняк и кой цепеняк
8
13
 
17
 
! Отговори
Гневен преди 7 години
За софиянци, не знам колко ще се стреснат, но на изборите да не се стресират инициаторите на тези мерки....С две ръце съм за такива санкции по отношение на пияни/дрогирани, неправоспособни и без ГТП, ГО...ама да се бяхте спрели дотук...кви са тея 1000 лв глоба и колата без номера за влизане срещу забр. пътен знак и глоби за неправилно паркиране... които пак са от гербаджиите но от по-рано. Повечето неправилно паркирали са го направили това поради липса на места за паркиране
7
32
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на турците в София са живеели 18 500 човека. Това го знам от дядо ми. След освобождението от Турско до настъпване на комунизма в София са живеели под 50 000 човека. След като идва комунизма много селяни идват да работят по строежите и кремиковци.Така София се увеличава до 500 000 човека. След идване на слободата и демоникрацията София се разраства с нови Софиянци до 1 500 000 от които 100 000 сме кореняците софиянци. Така че тези на снимката са селянжъри не са Софиянци не ни бъркайте!!!
6
6
 
29
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Така написано заглавието все едно глобите (и проверките) са само за София. А в другите градове? Или там не важат. По принцип лятото като тръгна за море ми прави впечатление, че колкото повече се отдалечвам от София и все по-малко стават колите със запалени фарове и като стигне в някое от курортни градчета и само аз карам на ламБи. Абе карай, ние в София ще се научим да спазваме, а в другите градове ..... там си знаем - оправия няма.
5
32
 
21
 
! Отговори
Бай Петко преди 7 години
Повечето "нарушения" не са никакви нарушения, а са продиктувани от *** чиновнически решения. Примерно трамваите - къде в Европа трамваят се движи в най-лява лента и блокира цялото движение ? Десен завой на червен светофар при ненатоварено кръстовище. Движение в бус лентата - не може да има 200 автомобила, задръстени в 2 ленти, а бус лентата да стои празна без рейсове - напълно оправдано е за мен, ако няма автобуси, тя да се използва без злоупотреби.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то карането в бус лентата и преди бе забранено, даже имаше сходна наказателна акция и толкова и беше.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянци са смели и отговорни хора, ще се справят с това предизвикателство.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, извадката е от София, ясно. Зашо не направят експеримента в провинцията? А за селата да не говорим. Там положението е направо критично.......откъм спазване на правила.