Собственици на протест – искат си земите, търсят си правата

Втори пореден ден недоволни се събират пред Столична община
10 фев 2017 13:50,
119
Собственици на протест – искат си земите, търсят си правата
Снимка: bgonair.bg

Втори пореден ден пред Столична община има протест. Този път обаче хората, които са се събрали там, са собственици на различни имоти в столицата. Те твърдят, че имат различни проблеми покрай узаконяването и продажбата на земите си.

Сред недоволните беше и инвеститорът в столичния квартал "Младост" Изабела Сярова. Тя коментира, че има развитие по проблема й.

"Разбрах от Facebook страницата на г-жа Десислава Иванчева /бел. ред. районният кмет на "Младост"/, която контактува за пореден път с мен по този начин, че спира строежа ми. Тя изнася неверни твърдения и подвежда хората. Според нея моят обект е официално спрян. Тя не приема проверката на Столична община, че нямам тръби на "Топлофикация". Твърди, че имам груби отклонения от строежа си с потъване на фундамент 28 см. Отново показва, че не е добър администратор и не познава законите", коментира Сярова за Bulgaria ON AIR.

Същевременно хората, събрали се пред Общината днес, настояват да бъдат върнати имотите.

"През 1958 г. стана ТКЗС-то. Взеха ни имотите. Сега уж ги върнаха, а де факто не можем да ги използваме. Проблемът е в Общината. Поземлената комисия ни връща имотите, но сега се гласят да ги направят зелени площи. Стане ли това, означава, че не можем да работим нищо върху тях", обясни казуса си една от недоволните.

"Да го платят и да го вземат", добави друг.

Освен собственици на земи, на протеста присъстваха и архитекти.

"Дойдох да защитя правото си на работа, защото всички обекти, които влязат в Община "Младост", се връщат с незаконосъобразни бележки, бавят се срокове или изобщо не се спазват. На практика Общината не работи от няколко месеца", заяви архитектка.

Така излиза, че собствениците на апартаменти се противопоставят на собствениците на земя, посочи тя. Според нея това е дискриминация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SmurfТи как ще говориш за своите имоти на село, като за на филанкишията ли?
56
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГласоподавателКакво зелена площ, какви градинки. Това са парцели за застрояване. Вие сте много странни хора, с деменция ли сте, кви сте бе. Къде спахте и бляхте, когато се приемаха плановете, а сега сте се сетили, че ще ви пречат. Нещо не може да ме убедите в това. Защо не скачахте, когато на хората им събаряха къщите, взимаха им всичката земя, понякога равняваща се на десетки декари? Ако не беше новото строителство, Младост винаги е било едно гето на София.
55
10
 
22
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Тая от снимката ако през 1958 са и взели нивите и са я вкарали в ТКЗС то трябва да е на поне на 90 години. Много запазена за толкова дърт вампир бе
54
3
 
14
 
! Отговори
Чавдарче 1 преди 7 години
До Младост2Ами в центъра е мръсно и няма място за паркиране, защото вие от крайните квартали постоянно се мъкнете тук, за да пиете кафе и да се размотавате. Защо не ходите по другите гета да се разхождате и да пиете кафе, а все към центъра ви влече? Щом в центъра е "мръсно и презастроено" не би следвало да идвате насам, а да си стоите в облагородените и зелени крайни квартали. Иначе сутрин, преди да дойдете "баровците" от крайните квартали, места за паркиране има бол.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"До Въпрос 64Ами имаш, но трябват връзки в оПщината :-)"Благодаря за отговора.Имам още един въпрос: какви документи трябва да занеса в общината и имате ли представа към кого точно трябва да обърна там. Като цяло би било доста хубаво ако наистина успея да си върна имотите.Ако някой може да даде някаква по-подробна информация, нека да ми пише на t.i.ivanova [at] gmail. Ще черпя, ако успеем да измамим системата.
52
3
 
11
 
! Отговори
Глупостите на баба преди 7 години
До ВъпросАко твоите баба и дядо са имали само една къща с двор и са ги обезщетили, други не са имали само един имот. Обезщетения се получаваха само когато събаряха къщите на хората за да ги наврат в панелките, ведно с тия ***, където мислят, че земята е тяхна.
51
5
 
8
 
! Отговори
Миронов преди 7 години
До ВъпросЗадаш въпрос, на който вече сам си си отговрил. Щом баба ти е ПОЛУЧИЛА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, от там нататък няма какво да си връща. Работата е там, че не всички апартаменти в един блок се дават като обезщетение на собствениците на земята, върху която е построен. Затова, човек трябва много да внимава, когато си купува апартамент. За да не му дойдат такива проблеми на главата, каквито имат в Младост. Като живееш на чужда земя, винаги идва момент, когато на собственика му писва и те разкарва.
50
0
 
3
 
! Отговори
.. преди 7 години
До Въпрос 64Ами имаш, но трябват връзки в оПщината :-)
49
3
 
6
 
! Отговори
Още по-запозната преди 7 години
До запознатаЖал ми е за Вас, г-жа ли си, г-ца ли или каквото там. Не мога да проумея злобата и завистта, които царят във Вас и такива като Вас. Искали това, искали онова, да де ама чуждо, що ли, щот си нямат.
48
6
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
"Навремето като сте се намърдали в панелките, трябвало е да помислите за факта, че са построени върху насилствено отнети частни имоти и ще дойде момент, в който собствениците ще си върнат имотите."Чакай, чакай, нещо бъркаш. Баба и дядо също са имали къща, която са я съборили насила и на нейно място са построили блок. А като обещетение баба и дядо получават два двустайни апартамента в новия блок. Аз сега имам ли право да си върна имота на баба и дядо и да построя нова сграда върху него?
47
0
 
12
 
! Отговори
Младост2 преди 7 години
До Чавдарче 1Така е, в центъра живеят само културни, умни и красиви хора, с несерящи кучета. Там всичко е чисто, никой не спира по тротоарите и зелените площи, никой не хвръля *** по улиците, има колкото искаш градинки, които никой не си и помисля да застрои, паркирането е песен - винаги има място точно то входа ти.
46
11
 
17
 
! Отговори
запозната преди 7 години
Аман от тези проскубани реститутки! 30 години не се натъманиха, не си върнаха фалшивите имоти, придобити с любезното съдействие на корумпираните чиновници от общините. Всички знаем как става това с махленските бележки - ти на мен, аз на теб. А после дружно с общинските крадци!
45
7
 
9
 
! Отговори
Гласоподавател преди 7 години
До АнонименКато гледам - изпълнява предизборните обещания, което не мога да кажа за средностатистическият български политик. Ще я изберем пак! И нека тролчетата да слагат минуси СЕГА :-)Да живее демокрацията!
44
4
 
14
 
! Отговори
Чавдарче 1 преди 7 години
И Младост, като всеки краен квартал е едно обикновено гето и свърталище на най- прости и примитивни екземпляри. А тези "зелени площи" отдавна са превърнати в сметища и кучешки тоалетни от "културните" жители на Младост.
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 55Тя едва ли ще разбере за какво става дума. Като и гледам умствения капацитет. Тя става единствено да прави прически и то не много сложни. Как я избраха..............
42
15
 
13
 
! Отговори
Гласоподавател преди 7 години
Браво Деси! Пази зелените полощи - и без това не са останали много. Ние сме с теб!
41
7
 
17
 
! Отговори
... преди 7 години
Никой законен реститут не си е получил нивата, всички са окрадени, включително и мен така ми взеха нивите разни мутри и бивши БКП връзкари. А на тая Сярова сестра й е жена на Юлиан Димов - човек на Боко и Цвък Цвък, управител на Пи Ес Пи и собственост на офшорка. Не са толко гладни, а по-скоро измамни.
40
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакам с нетърпение да видя физиономията на Иванчева като завалят дела срещу нея за нанесените щети. И много ме дразни факта, че арх. Здравков се гъне като гумен х.й пред десетина протестиращи вместо да им бие шамари с папките с одобрените планове!
39
6
 
10
 
! Отговори
Младост2 преди 7 години
До Защо?Защото центъра вече е *** от подобни "инвеститори", в младост се случва същото. 5 човека осират целия квартал, събират парите и си бият шута. Когато на хората не им харесва те започват да се наричат гордо инвеститори и да реват как пречели на развитието на квартала.
38
9
 
12
 
! Отговори
Men преди 7 години
До АнонименНе може 1 човек да пречи на 10000 около него. И когато си нагъл до безкрайност, преследваш някакви интересни с тотално неморални действия, дори и да е законно (според некорумпираните съд и държава почти всичко е законно само не и недеволството на обикновените граждани) стигаш до един момент в който на хората им писва и ти завират блока и строежа в задните части и те пращат да се оправяш.